MECLİS TOPLANTISI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MECLİS TOPLANTISI
Haberin Tarihi: 10.9.2013 13:53:00 - Okunma Sayısı:1669 defa okundu.

MECLİS TOPLANTISI

 

            3 Eylül 2013 günü Eğirdir Belediyesi mutat eylül ay’ı toplantısını gerçekleştirdi.

            Gündem tek madde. Ve o madde can alıcı, kritik, hassas bir madde: Belediye Başkanına borçlanma yetkisi verilmesi.

            28-3-2009’dan bu tarafa Nuri beye bu sekinci borçlanma ve kredi yetkisi verilmektedir.

            Elbetteki Belediye Başkanları yaptığı projelerde yatırım programlarından dolayı meclisten kredi alma ve/veya borçlanma yetkisi isteyecektir. Meclisin hür iradesi (eğer OPİK (1) değilse) yetkiyi verecektir veya vermeyecektir.

            Tek maddelik borçlanma yetkisi oy çokluğu ile meclisten geçti. Oy çokluğundaki dağılım şöyle:

Demokrat Parti grubu “Evet”

MHP grubu “Evet”

AKP grubu “Evet”

ama üye Cengiz Kaya “HAYIR” yani RET.

            Cengiz Kaya bey RET gerekçesinin tutanaklara geçmesini istediği an Nuri Bey “madde oylanmıştır, tutanağa geçmesine gerek yok” dediği halde Cengiz bey ısrarında devam etmiştir. Ancak yazmanın tutanağa geçirip geçirmediğini dinleyici locasından göremedik.

            Buraya kadar anlatılan bir meclis toplantı öyküsüdür.

            Öykünün özü;

            Belediyelerin borçlanması gayet doğaldır. Ve yatırım harcamalarında, Likidite sorunlarının çözümünde, zimmet/matlup çevrilebilirliğinin temin edilmesi açısından hatta elzemdir.

            Fakat!...

            Benden önceki Reisler belediyeyi borç batağına düşürmüşler, batık bir belediye devraldık, şimdi düzlüğe çıkarıyoruz nidaları ile aslanlar gibi kükreyen siz de borçlanma yetkisi alarak BORÇ YOLU’nda yürümeyi sürdürmek hangi anlama gelmektedir?

            Cengiz Kaya beyin maddeye RET gerekçesine dayandırdığı 5393 sayılı belediye kanununun 68 inci maddesinin -b- bendidir ve doğrudur. İlgili madde usul ve esaslarına uygun hareket edilmediği takdirde 5237 sayılı TCK’nunun görevi kötüye kullanmaya ilişkin hükümleri uygulanır.

            Madde oylamasında Cengiz Kaya Bey’i kutluyorum. Omurgalı, kararlı dik duruşu, konuya hakimiyeti ve en önemlisi “dişine göre olmadığı” mesajı verişi ile tam puan almıştır. Diğerleri OPİK (1) durumundadır.

            Önceki yazılarımda da defaatle dile getirdiğim gibi geçmişi tü-kaka demek, şaşkınlık ve sepette pamuğun olmamasından kaynaklanır.

            Gününüzü fotoğraf çektirmekle kotarıyorsanız ve bunu reklam ve siyasi promasyonlarla besliyor, tüm bunları yala.... pardon yandaş basınla ortaklaşa yapıyorsanız koca çınara dolanan sarmaşık gibi olursunuz.

            Unutmayın;

            Geçmişe odun atarsanız, gün gelir üzerinizden birileri tomruk geçiriverir.

            Yine unutmayın;

            Evi camdan olanlar kimsenin evini taşlamasın.

(1) OPİK (Otomatik Parmak İndirme Kaldırma)

 

Dip Not: Sahi nerede benim emekli öğretmenlerim, mürekkep yalamış, birikimi olan, memleket için yanıp tutuşan Eğirdir’lilerim. Metin Akpınar’ın TV’de söylediği gibi “Haydi çocuklar uykuya” mı? Yoksa “Haydi aydınlar meclis toplantısına” mı?

Karar ve icabet duyarlı insanların.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap