Gençler, Sarıidris?te Öğrencilerle Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gençler, Sarıidris?te Öğrencilerle Buluştu
Haberin Tarihi: 24.3.2017 09:35:00 - Okunma Sayısı:2781 defa okundu.

Isparta Gençlik Merkezi, köy okullarında eğitim gören öğrencileri sevindirmeye devam ediyor.

Gençler, Sarıidris’te Öğrencilerle Buluştu

               Isparta Gençlik Merkezi, köy okullarında eğitim gören öğrencileri sevindirmeye devam ediyor. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve Türkiye Gençlik Konseyi Isparta temsilciliği tarafından uygulamaya geçirilen “Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi” 22 Mart 2017 Çarşamba günü Sarıidris Orta ve İlk Okullarında öğrenim gören öğrencilerle hayat buldu.

               Konu ile ilgili olarak Isparta Gençlik Merkezinden verilen bilgide: “40 gönüllü gencimiz ile gerçekleştirdiğimiz ‘Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi’nde amacımız Gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere üniversite öğrencileri aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, Gönüllü ve Üniversiteli gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak bununla birlikte Gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktı. Gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında gençler aldıkları sorumlulukları yerine getirirken köy okulu öğrencileri de gördükleri ilgi ve alaka ile ziyadesiyle mutlu oldu. Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi ile köy okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilerle üniversite de eğitim gören gençlerin bir gün boyunca birlikte zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri amaçlandı. Üniversiteli ve gönüllü gençlerden oluşturulan grupların tüm sınıflara dağılması sağlanarak o sınıflardaki öğrenciler ile “kardeşlik iklimi” oluşturuldu. Üniversiteli gençler ile köy okulunda eğitim gören öğrenciler öğle yemeğini birlikte yedi ve paylaşmayı birlikte öğrendi. Köyde okuyan gençlere eldiven, polar, tişört, çorap, şapka, futbol topu, badminton raketi, topu ve filesi, basketbol topu ve filesi, hikaye kitapları, mangala seti, balon, vb hediyeler gönüllü gençler tarafından hazırlanarak dağıtıldı. Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi kapsamında Gönüllü gençler tarafından öğrencilere müzik ziyafeti düzenlendi. Öğrenciler ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları oynandı.

               Sabah 09.00’da başlayan proje etkinliği saat 15.00’de son bulurken gönüllü gençler projenin manevi hazzını yaşadılar. Sarıidris ilk ve orta okul öğrencileri de bu günü sıcacık bir tebessüm ile geçirmenin mutluluğunu yaşadı” denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap