AB AVUTMACASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AB AVUTMACASI
Haberin Tarihi: 2.10.2013 17:17:00 - Okunma Sayısı:1595 defa okundu.

AB AVUTMACASI

            Eğer Avrupa Birliğine girme sözü ve umudundan dem vararak, yeniden bizleri uyutmaya kalkışırlarsa; bu ninniyi dinlemeye tahammülümüz kalmadı. Bir zamanlar Avrupa'ya yönelme, iyi yönde ilerlemenin ve doğru yönetilmemizin istikameti olarak görünüyordu yöneticilerimize.                                                                

            Belki de bu fikir doğruydu. A.B. hedefinde ilerlemek; ülkemize batılı yönde kalkınmanın yolunu açacaktı. Bize karşıt olan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin seçim kaybetmesi, umutları iyice artırmıştı bile! Fakat şimdi o umutlar hiç kalmadı. Yürüyen, toplanan, fikir yürüten vatandaşlara öldürmeye kast edercesine gazla vs... ile müdahale edilince; tüm o güzel umutlar çürüyüp gitti. "Bu durumun Türkiye'mizin dış itibarını son derece olumsuz etkilediğini ve telafisinin zor olduğunu" Sayın Başbakan yardımcısı da söylüyor.                                                                                    

            Yöneticilerimiz ise; batı ülkelerine benzeme ve vatandaşların fikir yürütme, toplanma hürriyetlerine saygı göstermeye, hiç niyetli değiller. Sanayileşmeyi zirveye çıkaran batılı ölçütlere uymayı da düşünmüyorlar. Yönümüzü Arap ülkelerine ve oralardaki mezhep ve tarikat çatışmalarına doğru çevirdiler. Padişah olmaya özendiler. Batı uygarlığının "Hürriyet, Adalet, eşitlik, kardeşlik" gibi prensipleri dışlandı.  Eskiden uluslararası alanda etkiliydik; başka ülkelerin kaçırılan vatandaşlarını bile kurtarırdık. Şimdi Lübnan'da mezhepçi bir örgüt tarafından kaçırılan kendi pilotlarımızı bile kurtaramadık!                                                          

            Bizi A.B. ye almama konusunda Sarkozy kadar olmasa da; karşı çıkan Sayın Merkel'in son seçimi kazanması ise; yüzde 10’lara kadar inen Avrupa Birliği'ne girebilme olasılığımızı, sıfırın altına indirdi. Birliğe girmemizin olanaksızlaşması, yalnızca Sayın Merkel'in seçimi kazanmasıyla değil! Demokratik hakların kullanılmasına baskıyla, silahla, zehirli gazla, dış ülkelerden çok pahalıya satın alınan tomalardan öldürücü derecede tazyikli ve kötü ilaçlı sular sıkılarak engel olunması, görüntümüze  daha da çok zarar verdi.  A.B. hayalini ihtimal dışı bıraktı. Bunlar olmasaydı, belki üç milyondan fazla Türk'ün çalışarak Alman ekonomisine katkı sağladığı için; Merkel bile bize yeşil ışık yakabilirdi.                                                                                                                                                 

            Bizimkiler arada bir; "Avrupa Birliğine girmek asıl amacımızdır deseler de; artık o palavraların hiçbir değeri kalmamıştır. Peki madem o ihtimal hiç kalmadı; niçin ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığımız ve Bakanımız var? Onu bilemem. Fakat Sayın Avrupa Birliği Bakanımızın, "Artık Avrupa Birliği’ne girme olasılığımız kalmadı" yolunda beyanatlar verdiğini; gazetelerde herkes gibi okudum, ekranda gördüm.                                                                                                                                                                

            Dünyanın öbür ucundaki Kore iç savaşında, binlerce şehit vermemiz karşılığında NATO üyesi olmuştuk. Batı dünyası ve uygarlığı ile irtibatımız ve politik görüşmelerimiz, o çatı altında belki sürebilir. Fakat uluslar arası düzeyde bozulan imajımızı tamir etmez. Yeniden bir savaşı üslenmeye çağrılmamız olasılığı ise; ayrı bir tehlike!

            En önemli ihracat müşterimiz olan ve daha düzeyli bir barış ve uygarlık yakalamış bulunan A.B. ile yakınlaşıp onun değerlerine ulaşmamız olanaksızlaştı. NATO'nun askeri gibi görünmek ise; bize fazla bir itibar sağlamaz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap