GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -14-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -14-
Haberin Tarihi: 8.11.2013 10:38:00 - Okunma Sayısı:1706 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -14-

 

 

BÜYÜK MARKETLER ZİNCİRİ VE HALİL ÜSTÜN’E SAYGI

            Türkiye küçük esnaftan büyük esnafa geçiş dönemini yaşıyordu. Büyük (mega) kentlerde Türkiye’nin yeni yeni tanımaya başladığı marketler dizisi başlamıştı. Buralarda çok katlı veya geniş arazilere yayılan ve müşterinin her istediğini karşılayan bir anlayışa yer verilmişti. Müşteri bu tür alış veriş merkezlerine girdiği vakit iğneden ipliğe aradığının yanında her türlü yiyecek ve içeceği de bulabiliyordu. Bununla da kalmıyor sosyal ve kültürel etkinlikleri de aynı bina içinde yaşıyordu. Bu tür alış veriş merkezleri, insanların yaşam alanı haline gelmiş ve evlerden sonra adeta ikinci adresleri olmuştu.

            Süper veya hipermarket adları ile anılan bu yerler her hizmeti müşterinin ayağına kadar getirmiş ve ticarî anlayışın tüketiciye ulaşmasını sağlamıştı. Marketler zincirinin tüketiciye sunduğu en önemli hizmetlerden biri kalitenin yüksek seviyede olmasıdır. Herhangi bir beldede kurulan marketler birbirleriyle müşteri çekmek için giriştikleri yarışı kazanabilmek veya önde olabilmek için hizmete sundukları mal kalitesini ön planda tuttular.

            Türkiye’nin müşteri ağına geniş bir yelpaze ile yayılan bu alış veriş merkezlerini rüzgârından Eğirdir’in etkilenmemesi mümkün değildi. Bu alanda Eğirdi’in en büyük kozu , “Elmasların elması Eğirdir elma’sı” idi. Eğirdir elma üreticisinin çabalarından biri de bu olmalıydı. Diğer bir söyleyişle Eğirdir elması marketler zincirindeki yerini almalıydı. Bu nedenle üreticiye çok büyük görevler düşüyordu.

            Özellikle de Allah’ın en iyi elmanın yetişmesi için yarattığı Eğirdir hava şartlarının değeri üretici tarafından bilinmeliydi. Doğanın hiçbir yere sunmadığı elmas değerindeki Eğirdir’in beş yıldızlı elması marketlerde satışa sunulmalıydı.

            Kuşkusuz böyle bir anlayışla varılacak olumlu sonuç, Eğirdir elmacılığının Türkiye’ye ve dünyaya yayılmasını sağlayan Halil Üstün’ün anısına sunulacak en büyük armağandı. Bu anlayıştan hareketle Gülbudak şirketi Halil Üstün adına sonsuz bir saygı duyuyor. Eğirdir’in elma konusundaki ana bilincin Halil Üstün tarafından atıldığını ve Türkiye iç pazarına ve dış pazarına elmanın tanıtımının Halil Üstün sayesinde gerçekleştiği unutulmamış. Kıyı boyunca ilerlediğiniz Konya yolunun Eğirdir çıkışında sağa kıvrıldığınızda kendinizi Gülbudak’ın çiçeklerle düzenlenmiş bahçesinde bulursunuz. Başınızı sağa çevirdiğinizde ise bire iki boyutlarında bir çerçeve görürsünüz. Çerçevede Halil Üstün Bey’in Eğirdir elmasına yaptığı vurguyu büyük harflerle görürsünüz.

            “Her yerde elma yetişir ama Eğirdir’de ELMA yetişir.”

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap