GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -15-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -15-
Haberin Tarihi: 12.11.2013 09:56:00 - Okunma Sayısı:2550 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -15-

 

BÜYÜK MARKETLER ZİNCİRİ VE HALİL ÜSTÜN’E SAYGI

            Araya sıkıştırdığımız Halil Üstün’e saygı konusundan sonra Hasan İnce’nin marketler zinciri için söylediklerine kulak verelim: “Eğirdir’in marketler zincirinden etkilenmemesi mümkün değildi. Ancak o marketleri Eğirdir pazarına çekmek önemliydi. Eğirdir’in kaliteli elması meyve  hallerine gitmenin yanı sıra marketlerdeki yerini de almalıydı. Aslında düne kadar Eğirdir’e gelen tüccar elmayı başta İstanbul olmak üzere, Ankara ve İzmir gibi illerin hallerine taşıyordu. Bu durum aslında ticaretin bu üç şehirde sınırlanması demekti. Fakat marketler zinciri ise böyle değildi. Çünkü marketler ülkenin her ilinde ve büyük ilçelerinde hizmet veriyordu. Marketler zincirine verilecek bir elmanın bütün ülke sathına yayılarak o elmanın, o ürünün tanınmasını sağlayacaktı.

            Bu noktada önemli aşama marketler zincirini Eğirdir’e çekmekti. Özellikle ulusal marketler diyebileceğimiz Migros, Carrefour, Real, Metro, Kipa gibi marketleri Eğirdir’de görmenin yollarını aramak gerekiyordu. Biz onları Eğirdir’e çağırma cesaretine sahiptik. Çünkü elmamız beş yıldızlıydı ve dünyanın en kaliteli elmalarından biriydi. Ayrıca kendimize de güveniyorduk. Bohçalama kasayı ortadan kaldırmış, elmaları plastik kasalara koyarak hava almasını sağlamıştık. Etilen gazından kurtulmuş ve nemlendirici sistemimizle elmanın yaşlanmasını geciktirerek genç kalmasını sağlamıştık.

            Elmaya şeffaflığı getirdiğimizden dolayı büyük marketlerle bağlantıya girdik. Onları Eğirdir’e çağırıp depomuzu ve üretilen kaliteyi elmayı gösterdik. 1998’de başlattığımız yenilikler çerçevesinde Eğirdir ve Gelendost’tan aldığımız 500 ton mekanik makinelerle boylamış olduğumuz elmaları tercihlerine sunduk. Gülbudak’ın gösterdiği bu çaba semersini gösterdi. Büyük marketler depomuzdan elma almaya başladılar. Böylece marketler zinciri Eğirdir elmasına sahip çıktı. Bize göre burada kazanan Eğirdir üreticisi oldu. Gülbudak, Eğirdir’in kazanma olgusundan ve Eğirdir üreticisinden  yana olduğunu kanıtladı”.

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap