DOĞALGAZ EĞİRDİR'E GELMEYECEK Mİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DOĞALGAZ EĞİRDİR'E GELMEYECEK Mİ?
Haberin Tarihi: 12.11.2013 09:56:00 - Okunma Sayısı:2248 defa okundu.

DOĞALGAZ EĞİRDİR’E GELMEYECEK Mİ?

 

            Gelmeyecek!..

            Çünkü Bakanlar Kurulu’nun aldığı elektrik abonman sayısının %60’nı yakalayamadık. Altı bine yakın abonenin bankaya para yatırması gerekirken bu sayı 250 bile olmadı. 10 Ekim 2013’te başlayıp 28 Ekim 2013 gibi verilen on sekiz günlük kısa ve baştan savma sürede ancak bu kadar üye olabildi.

            Kaymakamlık ve belediye üzerine düşen görevlerin hiçbirini yerine getirmedi; hiçbir çaba harcamadı. Ne bir komisyon kurdu ne kendileri örnek olup bir çalışma içerisine girdi. Kısaca Eğirdir halkı kendi başına bırakıldı ve sahipsiz kalarak adeta harcandı.

            Sadece belediye hoparlöründen duyuru yapmanın yetmeyeceğini sağır ve kör çocuklar bile bilir. Eğirdir yetkilileri ise bir tek belediye ilanı ile yetindiler. Yazık!…

            Yalvaç ise yirmi dört ay içinde doğalgaza kavuşacak. Nasıl mı? Şöyle:

            Yalvaç kaymakamlığı ve belediye başkanlığı üç ay önce bir toplantı yaptı. Toplantıda Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası görevlendirildi. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası kolları hemen sıvadı ve Doğalgaz Platformu adında bir komisyon kurdu. Komisyon üç ay inanılmaz bir çalışma örneği gösterdi. Halkı sık sık bir araya getirerek bıkmadan usanmadan toplantı yapıp halkı bilinçlendirmeye ve iknaya çalıştı. Bu da abone sayısını tamamlama yetmeyince Doğalgaz Platformu, abone olmayan evleri tek tek dolaştı. Çoğunu ikna etti.

            Fakat %60 gene tamlanamadı. Bu kez Yalvaç Belediyesi devreye girdi ve Belediye Başkanı Tekin Bayram kalan dokuz yüz abonenin parasını belediye bütçesinden yatırdı ve Yalvaç’a doğalgaz getirilmesinin fırsatını kaçırmadı.

            Bakanlar Kurulu’nun verdiği bu fırsattan yararlanan ilçe sayısı on üç. Bunların içinde Eğirdir yok ama kaymakam ve belediye başkanının üstün çalışması sayesinde Yalvaç var.

            Aradaki farkı Eğirdir halkının takdirlerine bırakırken Mart 2014’teki yerel seçimlerde Eğirdir halkının kime oy vereceğini iyi hesaplaması gerekir.

            Ancak vaktin tamamen geçmiş olduğuna inanmayanlardanız. Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral bu makaleyi bir dilekçe olarak değerlendirip Botaş firması ile konuşup görüşüp işi çözme yoluna gitmelidir. Mademki Eğirdir Belediyesi AKP’dendir o zaman belediye de hükümetten para koparmayı becerebilmelidir. Yoksa seçimden önce, “Ey Eğirdirli oylarınızı AKP’ye verirseniz ve beni seçerseniz devletin parasını Eğirdir’e akıtırım!” vaadi ile ezilmenin altından kalkmak çok çok zor olur.

            Seçim yakın!...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap