10 KASIM & 75. YIL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,10 KASIM & 75. YIL
Haberin Tarihi: 13.11.2013 09:11:00 - Okunma Sayısı:5720 defa okundu.

10 KASIM & 75. YIL

 

            ATA’mızın ebediyete intikalinin 75’nci Yıldönümünü andık. Ülküsünü ve düşüncelerini yaşattığımızın sevincinin yanısıra ölümünün acısı ve burukluğu içinde anma töreni yeni heykelinin huzurunda bayrak ve çelenk konması ve akabinde kervansaray salonunda program icrası ve yine devamında Eğirdir Evi’ndeki Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ATA’mızın ruhuna atfen pişi ikramı ile son buldu.

            Anma etkinliği ruhuma ve beynime öylesine nufuz etmiş ki gece rüyamda ATA’mı gördüm: Bulutlar üzerinde sarı saçları, mavi gözleri ile, aydınlık cemali ile belirdi ve ruhen diyaloğa girdim:

            İ- ATA’m ebediyete intikal edeli 75 yıl oldu. Sana bir Fatiha’yı çok görenler “O” olmasa da var olurduk diyenler var. Ne dersiniz?

            A- Sabır evlat...

            İ- ATAM; babamın babası, benim dedem, çocuğumun dedesinin babası, torunumun da dedesinin dedesisiniz. Bu böyle mi gidecek?

            A- Bu sözünden gurur duydum evlat. Demek ki; kuşaktan kuşağa Atatürkçü Düşünce devam ediyor.

            İ- ATAM; savaş meydanlarında kurduğun Cumhuriyet Meclisine kafaları sarılı olarak gelen vekiller var. Güya özgürlükmüymüş, resetlenmişler mi neymiş...

            A- Sabır evlat...

            İ- ATAM sen “Yurtta sulh, Cihanda sulh” dedin ama bizi yönetenler bu söze sadık kalmadılar. Suriye kankamızdı, kanlımız oldu, Irak kesmeşeker gibi bir bütündü, tozşeker gibi dağıldı, dağıtıldı, İran ile limoniyiz, Yunanı zaten yakinen tanıyorsunuz, ne dersiniz?

            A- Sabır evlat...

            İ- Bizler, özellikle gençlik, sizin gibi olmak, size benzemek istiyoruz...?

            A- Evlat; beni kopyalamak gibi bir düşüncenin ömrü olmaz. Benim düşüncelerimi, kararlılığımı, cesaretimi özünüzde benimseyin. TÜRK MİLLETİ’nin azmi ile harmanlayın, o zaman kimse sizin bileğinizi bükemez.

            İ- Gençliğe başka öneriniz var mı?..

            A- Evlat; gençlik önce NUTUK’u okusun. Bu şanlı Cumhuriyet nasıl kuruldu öğrensin, takkiye yapmasın. Kutsal dini siyasete alet etmesin, Gençliğe Hitabe’yi günde beş vakit, Andımız’ı her sabah okusun, topla tüfekle TÜRKİYE’yi yıkamayıp ele geçiremeyen iç ve dış hainlere karşı uyanık olsunlar yeter.

            İ- TÜRK, TC, Ne Mutlu Türküm Diyene, kelime ve tümcelerini silmeye başladılar, siliyorlar ATAM...?

            A- Sabır evlat...

            İ- TÜRK MİLLETİ yerine TKÇGLER Milleti mi ne diyorlar, ama biz de bu aşureye bir anlam ve isim veremedik?..

            A- Sabır dedik ya evlat...

            İ- ATAM üç yaşındaki torunum ne diyor biliyor musun?

            ATAM sen ölmedin

            Toprağa gömülmedin

            Nerdesin bilir misin

            Küçücük kalbimdesin.

            A- Daha üç yaşındaki torunumun torunu böyle diyorsa TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin sırtı yere gelmez evlat.

            İ- ATAM; Cumhuriyet kazanımı olan bütün milli sanayi tesislerini satıyorlar. Hem de senin kovduklarına ve dünya sermaye şeytanlarına, para cambazlarına, Liberal mi Lüperal ekonomi miymiş neymiş. İşte bu satışlar onun gereğiymiş.

            A- Evlat; biz küllerinden yarattığımız TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin imar ve inşaasında işgücü olarak, emek gücü, amele gücü ile zorluklarla yaptık. Şimdikiler mirasyedi ise be ne yapayım? Nerede o ses çıkarmayanlar? Evlat; o ses çıkarmayanları parmağınız ile dürterek uyandırsınlar. Uyanmıyorlarsa bilin ki onlar da nemalanıyorlardır. Evlat; unutma kalp boşaldıkça cüzdan dolar.

            İ- ATAM; Bu millet isterse elbette şeriat da gelir diyorlar...?

            A- Sen, hiç intiharı denedin mi evlat?...

            İ- ATAM; senin mezarının başında Fatiha okumak için ihtiram duruşunu “SAP gibi durmak” diyorlar...

            A- Evlat, onu söyleyenler her mezar taşının başında durup Fatiha okuyanlar için de SAP gibi duruyor diyorlardır. Bunlara gülüp geçin. Onların dini bilgileri o kadar demek ki... Bak ben gülüyorum. Sen de gül. Ve herkese, tüm şehitlere Fatiha’yı esirgeme.

            İ- ATAM; biraz da politikadan bahsetsem diyorum ama buna cesaret edemiyorum. Biliyorum ki; kızacaksınız. Çünkü politikanın her yeri çamur, vurgun, talan, yandaş, yalaka basın, takkiye, demokrasiyi araç olarak kullanma, şeriat özlemi, inanç sömürüsü, din istismarcılığı. Hangi birini sayıp söyleyeyim ATAM.

            A- Sabır evlat sabır, sabır, sabır...

            İ- Senin o kovduğun emperyal güçler var ya ATAM, onlar TÜRKİYE’yi masaya yatırmışlar, SEVR gibi paylaşmak istiyorlar...

            A- Sabır evlat...

            İ- Senin kurduğun eserin olan tevhid-i tedrisatı, Milli Eğitim’i terk ederek başka eğitim yollarına sapıyorlar. Neymiş efendim dört çarpı dört mü, dört artı dört mü diyorlar ucube bir şey getirdiler, kızlı erkekli aynı evde kalıyorlarmış da bu bize uygun değilmiş de, öğrenciler kafaları sarılı olarak okulda sınıflara girmeleri özgürlüğün gereğiymiş, daha ileri günlerde kızlar ve erkekler ayrı ayrı sınıflara alınacakmış, daha neler neler... Hangisini söyleyeyim ATAM?

            A- Sabır evlat sabır, ya sabır...

            İ- Hep sabır, sabır diyorsun, nereye kadar sabır ATAM?

            A- Bak evlat... Nereye kadar sabır mı diyorsun...?

            Milletin sabır taşı çatlayıncaya kadar. Türk milletinin sabır taşının çatlamasına ramak kala öyle bir kükrer ki önünde kimse duramaz. İstiklal Savaşını nasıl kazandık sanıyorsun? Hani Mehmet Akif diyor ya;

            “Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım”

            İşte öyle...

            Bir uyandım ki; bütün vücudum ter içinde.

            Işıklar içinde uya ATAM.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap