KAÇAKÇILIK TAM ÖNLENSE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAÇAKÇILIK TAM ÖNLENSE...
Haberin Tarihi: 14.11.2013 09:50:00 - Okunma Sayısı:1668 defa okundu.

KAÇAKÇILIK TAM ÖNLENSE... TÜRKİYE CARİ AÇIKLARDAN VE BORÇLARDAN KURTULUR

 

            Kaçakçılık yüzünden uğradığımız mali ve ekonomik kayıplar; neredeyse her yıl bir kaç bütçemizin ulaştığı tüm toplamlardan fazladır. Eğer kaçakçılıkla yurda vergisiz sokulan yabancı mallar; akaryakıtlar ve diğer her şey, vergisi ödenerek yasal yollardan girse; elde edilen gelirler on yılda tüm dış borçlarımızı sıfırlar. Ayrıca suçlara ve örgütlü suçlulara büyük servetler akması da önlenmiş olur.                             Bunu düşünerek, sınırlarımıza veya bazı bölümlerine duvar çekilmesini doğru buluyorum. Bize kaçak mal gönderen veya başka kötü amaç güden gruplar ve ülkeler, yapılmak istenen duvarlara karşı çıkabilirler. Devletimiz bu kötü amaçlı isteklere boyun eğmeyip uygun gördüğü yerlere duvarını çekmelidir. Kaçakçılık arttıkça ve  göz yumuldukça; suçlar da artıyor; ülkemizin asayişi bozuluyor; güvenliğimiz tehlikeye düşüyor. Çünkü kaçakçılıktan elde edilen gelirler, suçları ve suçluları desteklemekte kullanılıyor.

            Bulgaristan ve Yunanistan, bizimle olan sınırlarına duvar örüyorlar. Avrupa ve oradaki birlik de, bu duvar işini destekliyor. Çünkü güneyimizdeki ülkelerden ve bölgelerden yurdumuza kolayca sızan işsiz ve suçla beslenen güruhlar, bizden Yunanistan'a ve Bulgaristan'a geçip Avrupa yolunu tutuyorlar. Bazı kötü amaçlı kafalar, güney sınırımıza duvar çekilmesine karşı çıkacaklarına; işsiz ve kanun tanımaz kalabalıkların yurdumuza girip zarar vermesine nasıl engel olacağımızın yollarını göstermeliler.                                                                                                                                                                          Kaçakçılığın ülkemiz ekonomisine ve huzuruna verdiği büyük zararı; hatta huzurumuzu tümden yok edip bizi yoksullaştırmasını önlemek; diğer tüm problemlerimizden önde gelir.

            Kaçakçılığı yapanlar ve bundan yararlananlar, bizim ve komşularımızın resmi kurumları değildir. Genel olarak, suçla geçinen yağmacı gruplar kaçakçılığı organize ediyor.

            Ülke, devlet ve halk olarak, komşularımızdaki böyle suç gruplarına yardımcı olmamalıyız. Onlar da ülkemize huzuru bozan grupları barındırıp korumamalılar.Devletler arasındaki ilişkiler iyi olursa; her iki taraf da, onların vatandaşları da, huzur içinde yaşayıp kalkınabilir. Yöneticilerimizin Suriye ve Irak politikasının, bu esasların ışığı altında; ne kadar yanlış olduğu da, açıkça görülüyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap