BAZI NOTLAR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAZI NOTLAR...
Haberin Tarihi: 15.11.2013 11:01:00 - Okunma Sayısı:1748 defa okundu.

BAZI NOTLAR...

            İŞSİZ KALAN YUNANLI DOKTORLAR

            Yunanistan'da binlerce doktor işsizmiş. Sayın Sağlık Bakanımız, onlara ülkemizde iş vermek istiyormuş. Hemşerilik diyenler çıktı; fakat bence, acımış olabilir.

            1- Yunanistan'da milyonla işsiz var...  Bu yolu açarsak; her işsize doktor diploması verip, bize postalayabilirler.

            2- Nerdeyse her ilimizde üniversite var; çoğunun tıp fakülteleri de bulunuyor. Bakanlık çaba gösterse, burs filan verse; Türk doktor sayısını, iki veya üçe bile katlayabilir. İşsizlik sorunumuza dolaylı bir çözüm katkısı da olabilir.

            3- İnsanlarımız Yunanca bilmez, Yunanlılara Türkçe öğretmek de yıllar sürebilir. Bir hasta doktora derdini anlatamazsa; nasıl yarar görecek?

            4- Milyonlarca lise mezunu gencimiz, işsiz! Onlara tıp eğitimi aldırıp iş vermek daha mantıklı olur.

            5- Zaten Batılılar, hatta tüm dünya; Yunanistan'ı gerektiğinde bize karşı kullanmak için; aşırı bir şekilde destekliyor. Bizim desteğimize, hiç ihtiyaçları yok!

 

            KİMSE KİMSENİN SAÇININ MERAKLISI DEĞİL!

            * Hiçbir hemcinsimizin, "Aman bir bayan saçı görsem!" diye, çırpındığını sanmam. Başını örtse de örtmese de, tüm kadınlarımız muhteremdir; değerlidir. Hepsine sonsuz saygı duyarız.

            *Öyle enteresan baş örtüşler var ki; açık saçtan daha dikkat çekici. Bizler için kadınlarımızın örtülüsü de, örtüsüzü de, hepsi de saygıdeğerdir. Her şeyden önce; anne olabilmek vasfı onlara ayrıcalık ve üstünlük verir.

 

            BOĞAZIN İKİ YAKASI BİRLEŞMİŞ!

            Zaten İstanbul Boğazının iki yakası, köprülerle birleştirilmişti; geçiliyordu. Merak etmişler ve yabancılardan faizle alınan dövizi de bol bulmuş olmalılar ki; işi Japon müteahhitlere vererek; bir de Marmara'nın altından tüp geçitle birleştirmişler. "Tren de geçecek!" diyorsanız; üçüncü köprüden de tren geçecekmiş ya! Savurganlığın alemi var mıydı?

            Hayırlı olsun kutlarım. Keşke başkalarına ihale etmeyip, kendimiz becerebilseydik!

            İlk günlerdeki aksaklıklara ve o konudaki haberlere bakarsanız; "Çoğu kişi, Marmaray'dan geçmeyi tercih etmeyecekmiş!" gibime geliyor. Yüce Mevla, halkımızı kazalardan korusun!

            Tanrı, Hiçbir kalkınma yatırımı olmayan  ve işsizliğin kol gezdiği, Anadolu'nun kırsal kesimlerine de; böyle büyük... pahalı... ve işsizliğe deva olabilecek yatırımlar nasip eylesin! Amin...

            Marmara denizinin altından geçit yapılıyor da; Ankara'da Turan Güneş bulvarı üzerindeki on binlerce vatandaşın yaşadığı gökdelenler mahallesinden karşıya geçmek için, bir alt geçit yapılamıyor... Zavallı insanlar karşıya geçmek için, canlarını koşuşturan arabaların insafına terk ederek zıplamak zorunda kalıyorlar.  Bu büyük ihmalin nedeni; Ankara'daki başkanların para bulmakta zorluk çekmesi mi?

            *İhmalleri mi?

            *Yoksa devlet bütçesinin ve de tüm yetkilerin; sabık ve de fiili Der saadet Şehreminin elinde ve emrinde olması mı?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap