TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Haberin Tarihi: 20.11.2013 08:42:00 - Okunma Sayısı:2201 defa okundu.

Isparta İl, Eğirdir İlçe, 380 Ada No, 107 Parsel No, Bağlar-Kavakdibi Mahalle/Mevkii, Parsel üzerinde 2 adet yapı ve elma bahçesi bulunmaktadır.

T.C.

EĞİRDİR

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2013/2 SATIŞ – TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1’NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Isparta İl, Eğirdir İlçe, 380 Ada No, 107 Parsel No, Bağlar-Kavakdibi Mahalle/Mevkii, Parsel üzerinde 2 adet yapı ve elma bahçesi bulunmaktadır. Yapının 1 tanesinin duvarları yıkılmış, çatıyı oluşturan tahtalar çürümüş çatısının bir kısmı çökmüş durumda olduğundan yapı kullanılmaz vaziyette olduğundan yapı değeri yoktur. Diğer yapı tek katlı ahşap kargir olarak inşa edilmiş duvarları saman sıvalı kapı ve pencere doğramaları ahşap üzeri çatı örtüsü ile kablıdır. Yapı ebatları 9,85 m x 4,30m.: 42,355 m2’dir. İnşaat değeri 3.600,18 TL. taşınmazın 2.046,6 m2’si tarım arazisi düz eğimsiz kumlu-killi toprak yapısına sahip kapama elma bahçesi vasfında üzerinde 15-20 yaşlarında golden starking cinsinde elma ağaçları bulunmaktadır. Ağaçlar çok bakımlı olmayıp budama, gübreleme gibi zirai faaliyetler zamanında yapılmaması gibi uygulama hataları gözükmekte, tarımsal alan değeri 51.166,125 TL’dir.

Yüzölçümü     : 2.089,45 m2 -                                                                      Arsa Payı: Tam

İmar Durumu   : Ayrık Nizam, K.A.K.S: 0,05 yapılaşma hakkına sahip 2 katlı konut adasında kalmakta olup taşınmazın yola terki bulunmaktadır.

Kıymeti                       : 54.766,30 TL -                                                        KDV Oranı: %18

1. Satış Günü  : 22/01/2014 günü 10:00 – 10:05 arası

2. Satış Günü  : 20/02/2014 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Yeri        : EĞİRDİR HÜKÜMET KONAĞI GİRİŞ KAPISI ÖNÜ

 

Satış Şartları   : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/2 satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 13/11/2013

                                                                                                                                              Satış Memuru – 108402

 

(İİK m.126).                                                

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64’e karşılık gelmektedir.

V.İ.No: 1226 (20 Kasım 2013)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap