Kara Havacılık Okulu Isparta’mıza Hoş Geldiniz!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kara Havacılık Okulu Isparta’mıza Hoş Geldiniz!
Haberin Tarihi: 1.8.2018 13:26:07 - Okunma Sayısı:2608 defa okundu.

Haber-Araştırma-Yorum: Bayram AYGÜN

                 Kara Havacılık Okulu Isparta’mıza Hoş Geldiniz!

            Isparta’mızda konuşlanacak Ankara Güvercinlik Kara Havacılık Okulu   1 Ağustos 2018 (bugün) itibariyle Ekim sonuna kadar taşınma işlemi gerçekleşiyor.

            Kara Havacılık Okulu kara araçları filosu Isparta’mıza geldi.

            Bir kaç gün içinde de Eğitim uçakları, Helikopterler, diğer tanker uçaklarından oluşacak uçaklarımızdan 40 adeti  Isparta Kara Havacılık Okulu pistlerine teker koyacaklar.

            Taşınma iki ay içinde gerçekleşecek.

            Okul Komutanı Tuğgeneral’imiz Kara Hava Pilot Osman Dirmencioğlu 2 Ağustos 2018 günü Isparta’mızda görevinin başında olacaklar.

            Muhtemelen Kara Havacılık Okulu Eğitim uçakları Kasım ayı itibariyle Isparta hava semalarında eğitim uçuşlarına başlayacaklar..

            Aileleriyle birlikte oldukça nüfus sayısına ulaşacak Kara Havacılık Okulu ve 1. Isparta Hava Alayı personeli artık Isparta’lı olacak. Bu nedenle daha önce tekrar ettiğim konuyu affınıza sığınarak tekrar etmek istiyorum.

            Her ne kadar sayısı az da olsa bir kısım esnafımızın davranışları dışarıdan şehrimize gelen misafir ailelerin, askerlerimizin her türlü ihtiyaç alışverişlerinde, ev kiralamalarında, diğer gereksinmelerinde güçlük çıkardıkları gerçeği ortada.                                                                              

            Esnaf odalarımızın eğitici uyarılarının devam edeceği kanaatindeyim. Yukarıda söylediğim gibi gerek Kara Havacılık Okulu personeli gerekse diğer Isparta’mıza gelen görevlilere (Polis-asker diğer) ev kiralamalarında, ihtiyaç maddeleri alışverişlerinde sevecen davranılmasında yarar var. Saygıdeğer esnaflarımızın diğer rahatsız edici esnafımızı uyaracakları inancındayım.

            En küçük bir hata sonucu yeni Isparta’mızın kalıcı konuklarının alışverişe civar illere gidecekleri gibi bir gerçekliği de hatırlatmak isterim.

            Belediye’mizin, Esnaf odalarımızın bu konuda hassas olacaklarını da biliyorum. Bütünüyle Isparta esnafımızın, evlerini kiraya verecek saygıdeğer Ispartalı insanlarımızın duyarlı olduklarının da farkındayım.

            Ancak sayısı bir kaç da olsa ev kiralamak isteyen veya alış-veriş yapmak isteyen konuklara  fahiş  (bir malın satış bedelinin çok üstünde ...) fiyatlarla alış veriş yaptırmaları Isparta’mız için iyi olmayacağını da hatırlatmak zorundayım.

            Isparta Kara Havacılık Okulu birliğinin şehrimize bugünden itibaren gelişleri nedeniyle “Son32, “egazetem.net” deki köşem adına şehrimize “HOŞGELDİNİZ” diyorum.

            Bir kere daha sayıları ilerleyen yıllarda beş bini bulacak Kara Havacılık Okulu ve 1. Hava Birliği Komutanlığı birliğinin Isparta’mıza kazandırılmasında emeği geçen Vekil, Bütçe Plan Komisyonu başkanı Sayın Bilgiç’e, Sayın Vali Şehmuz Günaydın’a, ITSO önceki başkanları Sayın Eyüp Avcular’a, Sayın H. Hüseyin Kaçıkoç’a, ITSO Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’e, her türlü inşaatların ilerlemesinde görevi olmadığı halde bütün gücüyle Isparta Kara Havacılık Okulu saha konuşlanmasında yardımcı olan Isparta Süleyman Demirel Hava Meydanı Müdürü Sayın İlhan Demir’e bir Ispartalı olarak şükran ve teşekkürlerimizi sunarım.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap

İlgili Haberler