FİLEDEN HABERLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FİLEDEN HABERLER
Haberin Tarihi: 23.5.2013 09:52:00 - Okunma Sayısı:3039 defa okundu.

FİLEDEN HABERLER        

Saygıdeğer halkımız tekrar merhaba.

            3. Lig’e merhabadan sonra bu fileden haberlerimizde de Oluklacı ve başarılı güreşçilerimizden bahsedeceğim. Öncelikle Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin Isparta okullar arası güreş müsabakalarında elde ettiği başarılardan başlayacağım.           

            Bu okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Süzlü kardeşim Erzurumlu olup güreş yapmış, güreşi seven, çalışkan, özverili ve idealleri olan bir Beden Eğitimi öğretmeni. İmkanları elverdiği ve okul idaresinin destekleri ile okulun altındaki o küçük salonda gençleri ile iç içe özveri ile güreşçi yetiştiriyor. Güreş bizim Ata sporumuz, Türklerin geleneksel sporu… Bu çalışmaları sonunda Isparta İli okullararası müsabakalarda takım olarak il birinciliği ve 26 madalya alarak  yıldız sporcularıyla Nafiz Yürekli Anadolu Lisesinin güreşte ismini duyurdu. 15-18 yaş serbest ve grekomen dallarında gruplarda da başarılı müsabakalar çıkartarak ilerisi için umut verdiler. Okul Müdürü ve idarecileri, Ali SÜZLÜ hocamızı tebrik ederim. Vakitlerini kıymetli gençlerimize ayırdıkları ve özverili çalışmalarından dolayı kutlarım. Bu sporcuların başarılı olması ve başarının devam etmesi için kulüpleşmesi sağlanmalı ve maddi manevi yönden desteklenmesi gerekir.

            Gelelim Oluklacımıza, o bizim sevgilimiz, canımız, ciğerimiz, sağlık depomuz. Nefes aldığımız mutlu olduğumuz, dünya harikası…. Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği, Eğirdir’i doya doya seyredebildiğimiz bir cennet köşesi. Oluklacı yıllardır duruyor orada, yaşlılarımızın anlattıkları, neler yapıldığı, kimlerin çıktığı. Hatıraları dolu, dolu bugünlere kadar gelmiş. Bizim Muammer Amcamız var, her yıl Antalya’dan gelir, Eğirdir’li. Oluklacı’yı ondan dinleriz. Karayollarından emekli, Sivri Dağı ve Oluklacı ile ilgili çok şiirleri var. Hep tema, işlediği konu teleferik düşünceleri, Eğirdir, Oluklacı ve Sivri. Geçenlerde Hüseyin Barlas ağabeyimizle cenaze töreninde karşılaştık. Yine konu Oluklacı idi tabiî ki. ‘Ahmetçim,  Eğirdir’de ikamet edipte Oluklacı’ya çıkmamış bir insan, oradan Eğirdir’i seyretmeyen bir insanı yaşamamış kabul ederim’ dedi. Katılıyorum Muammer Abiye ben yıllardır çıkarım, tek çıkarım, grup çıkarım, kar demem, yağmur demem çıkarım. Oluklacı delileri vardır, onlar telefon eder çıkarız. Her mevsim yaşarız onları. Uyutulan güzeli seyrederiz oradan, nasıl uyuduğuna, bakar, bakar öyle bakakalırız…! Bu yıl onuncusu, bizim ise 11’ncisi. Yaptığımız Oluklacı Şenlikleri çocukların ağırlıklı olduğu, yabancı konukların da güç kattığı bir şenlik görünümündeydi. Çocukların mutluluğunu, heyecanını o yoğurtlu yüzlerini göreceksiniz. Neden çocuklar? Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Biz bazı şeyleri dolu yaparsak, iyi yaparsak, onlarda bazı emanetleri koruyacak ve devam ettirecektir. Bir gün çoğumuz olmayacak buralarda hakkın rahmetine kavuşmuş olacağız, o küçük hediyeler, onları motive ediyor. Her yıl Oluklacı Şenliklerini dört gözle bekliyorlar. Ben umutluyum bu çocuklarımızdan. Çoğumuz bunu görmüyor, farkında bile değiller.

            Yağmur yağıyor, ne işiniz var Oluklacı’da? Delilik bu? Yemek yetti mi? Kaç kişi vardı? Bu kısır ve yandaş konuşmaları çok duyarsınız Eğirdir’de. Bu ayrımcı konuşmalar hiçbir dönemde bir şeyler kazandırmamıştır bizlere. Bu memleket bu boş konuşmalardan, gruplaşmalardan çok sıkıntı çekti ve çekmeye de devam ediyor. Sevgi, kardeşlik, toplum menfaati, birlik ve beraberlik öne çıkmalıdır. Kötüleyerek bir yere varamazsınız, eskiden şunlar şöyle yaptı. Böyle yaptı, enkaz devraldım!.. Bunlar halk nezdinde muteber değildir. Halk her zaman kötüyü yapanı ve iyiyi yapanı çok iyi değerlendirir. Mesele bizim ne yapacağımız önemlidir. Lafa değil, işe bakar toplum. Toplum barışı sağlamak, huzur istiyorsak, kötüleyerek, fitne ve fesat sokarak ötekileştirmek, yani yangına körükle gitmek gibi bir düşünceden uzak durmalıyız. Hepimizin sorumlulukları var.

            Oluklacı bir siyasi kare değil, dağ değil. Halkımızın ve misafirlerimizin mutlu olduğu ve huzur bulduğu bir güzellik.

            3 Belediye Başkanıyla da katılmak nasip oldu bana. Kararını veren, nefsini yenen, kendini güçlü hisseden, çoluk, çocuk, genç ihtiyar herkes katılır Oluklacı’ya, mutluluğu arar bulur oralarda. Stres atar. Herkesin ortak paydasıdır yani.

            Oluklacı Şenliklerinde en çok emeği geçen Oluklacı’nın Tarzanı (Bu ismi ben koydum ona) Müslahattin KUŞ’tan bahsedelim biraz. 11 yıldır benim yol arkadaşım. Dünyanın eşyası sırtından geçer,  yüzlerce defa inmiş, çıkmıştır. Güçlü bir insan fedakar, görev adamı diyebilirim ki, o olmasaydı sıkıntılarımız çok olurdu, hele bu yıl yapayalnızdı, eşeği ile birlikte. Eşyaların çoğunu tek başına çıkardı. ‘Tarzan, sen kutsal bir görev yapıyorsun, insana hizmet ediyorsun, hakkın zor ödenir. Zaman zaman moralin bozuluyor, boşver bizler iyi şeyler yapıyoruz. Allah bizlere sağlık ve ömür versin de bu hayırlı işlerde koşalım. Ben mutluyum, sen de ol kardeşim. Yol arkadaşı dedik. Diğer bir  yol arkadaşımız da hemen hemen 8-9 yıldır bizleri yalnız bırakmayan çocukların yarışlarında, küçük küçük çocukları mutlu etmek için özveri içinde yardım eden İsmail TURHAN kardeşimize çok teşekkür ederim. Yağmur, çamur hep beraberiz seninle sağolasın. Yasin, Mehmet, Bayram kardeşlerimiz de Zabıta kardeşlerimizden, işçi kardeşlerimize, şoför arkadaşlara yani bu şenliklerde halk için terini akıtan herkese ayrı ayrı selamlarımı sunarım, sağolun. Bu şenliklerde halkın yanında olan mutluluklarını paylaşan Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ’a, Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL’e, Cumhuriyet Savcısı Adem Doğan KURT’a, ASKER, POLİS ailelerine, Eğirdir dışından katılan GÖLDOSK’a, yaşlı, genç çocuk kıymetli halkımıza hep birlikte olmanın gururu içinde teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. Oluklacı’ya çıkmak bir ayrıcalıktır. Kararlılık ister, güç ister (Beyin Gücü), yaşlı olmak, genç olmakla alakası yoktur. O gün çıkanlar, sağlık kazanır, mutlu olur, çıkmayıpta orayı konuşanlar her zaman kaybederler. Önümüzdeki Oluklacı Şenliklerinde buluşmak üzere hoşçakalın.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap