"BU BAKIŞ" EĞİRDİR'E HAKSIZLIK DEĞİL Mİ(!)?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"BU BAKIŞ" EĞİRDİR'E HAKSIZLIK DEĞİL Mİ(!)?
Haberin Tarihi: 29.11.2013 16:18:00 - Okunma Sayısı:1855 defa okundu.

                                                                               

                            

“BU BAKIŞ” EĞİRDİR’E HAKSIZLIK DEĞİL Mİ(!)? 

  

EĞİRDİRİ’İN GÜÇÜ VAR (!)…BAŞKA GÜÇE GEREK YOK!...

“Partiniz, sevdanız Eğirdir ve Gölü olursa güç sizde, güçlüsünüz, başka güce gerek yok” …  Sorunlarımızı başkaları değil, biz halletmeliyiz!

“EĞİRDİR'İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASAYA YATIRILDI- Halkın Sesi AKIN”  “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, aylık Meclis toplantısını Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yaptı. Toplantıda;… son olarak konuşan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, , Eğirdir’in güncel konuları arasında bulunan Doğalgaz hakkında Belediye olarak üzerlerine düşen vazifeyi yaptıklarını belirten Başkan Özmeral, “Belediye Başkanı olarak şahsıma düşen parayı yatırdım. Belediye olarak saygıdeğer halkımıza da gereken duyuruları yaptık. 300’e yakın vatandaşımız parasını yatırmış. Fakat ilçemize doğalgazın gelmesini çok isteyenler ve bu konu üzerinden siyaset yapanlar paralarını yatırmıyor. . Dolayısıyla, Doğalgazın Eğirdir’imize değişik yollardan getirilmesi için çalışmalarımız oldu. İşadamlarımızın geçtiğimiz günlerde Belediyemize yaptığı ziyarette bu konuyu ele aldık. Ankara’ya gitmeyi düşünüyoruz. Ankara yolculuğumuza Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen bizlere güç verirse çok mutlu oluruz.” dedi. (Basın- 28.11.2013 )

      .  Sayın başkan, doğal gaz konusunda daha öncede bahsedilen- belirtilen hesapta yanlışlık nerede? Eğirdir’e % 60 kuralı “ uyar mı” ? Tekrar edersek;

       ELEKTRİK ABONMAN SAYISI ve EĞİRDİRİN NUFUSU!?

    *TEDAŞ yetkililerinin verilerine göre; Eğirdir merkezde 11 300 elektrik abonesi var…

     *  Eğirdir’de  % 60 koşuluna göre, 335 TL yatırması gereken abone sayısı 6780 dir.

     *2013 kayıtlarına göre Eğirdir’in  merkez  nüfusu ise 16 981bildirimlere göre 16000  civarında.

     * Eğirdir de yaşayan 2.5 kişiden birinin bu koşulla 335 TL yatırması gerekiyor. Başka bir hesapla parayı, neredeyse Eğirdir de yaşayanların tümünün yatırması gerekmiyor mu?

 

 İşin kolayı; “ Doğal Gazı Eğirdir yerine, siyasete bağlamak” (!)         Belediye ye düşen vazife Elektrik Abonesi koşuluna karşılık, Eğirdir Gölünün korunmasıyla ilgili çok sayıdaki genelgeyi öne sürmektir. Eğirdir’in,  gölün buna gücü vardır ve bence başka güç aramaya gerek yoktur.

    Sayın başkan; hala sen yatırdın mı, ben yatırdım, vazifemi! yaptım  da..

   Neden 300’e yakını yatırmış?

   Eğirdir halkı çok mu yoksul da?  Doğal gaz onlar için önemli değil mi de ? 

   İnandırıcılık yok denilemez mi?

   Demek ki Eğirdir halkı başkandan daha çok Eğirdir gerçeğini biliyor ( Eğirdir yazlık konut çok, dolayısıyla sayaç sayı da çok ve Elektrik abone sayısı koşulu  ile doğal gazın geleceğine inanmıyor.)

   Bu işi siyasete bağlamak da  komik…

 300’e yakın  rakamı önemli ; demek ki;  başkan kendi  çevresine de bu konuda inandırıcı olamamış  gibi, (6780 abonenin 300’e yakını, buna kamu kurumları dahil mi?) …

Eğirdir , “İKİNCİL KONUT” ların  çok sayıda olduğu ve ikincil konut sahiplerinin kışı Eğirdir de geçirmedikleri turizm kentidir. ... Bu nedenle de doğal gaz için Eğirdir’de% 60 koşuluna göre 6780 Elektrik Abonman sayısını bulamanız mümkün müdür? ...Düşünüldü mü?     

 

EĞİRDİR'İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASAYA YATIRILDI (Basın)

 

Eğirdir’e Doğal Gaz için “Elektrik Abonman Sayısının %60 koşullu Başbakanlık Genelgesi öne sürülmekte fakat, Eğirdir Gölü’nün korunması içinde çok sayıda genelgeler var.

  Özetle, Baca gazlarının havzada kirlik oluşturduğu belirlenmiştir/bilinmektedir.  EĞİRDİR GÖLÜ 1. SINIF SU KALİTESİNDE İÇME SUYU KAYNAĞIDIR ve STRATEJİK ÖNEME SAHİPDİR, ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ  VE EYLEM PLANI (2012-2023), ÖZEL HÜKÜM… Gölden dolayı teşvikler söz konusudur, buradan hareketle;  doğal gaz Eğirdir’e koşulsuz getirilmelidir. Bu nedenlerle de;  DOĞAL GAZ İÇİN % 60  KOŞULU OLMAMALIDIR. Eğirdir’in Eğirdir Gölü gibi bir ayrıcalığı vardır ve koşul – mazeret önerilemez, göl, bu koşulların çözümleyicisidir, yeter ki anlatabilin, savunabilin…

 

        Bu” bakışla”,  yaklaşımlarla,  Eğirdir’in kendisine güvenmemesiyle, gölün gücünü ve göl koruma yaslarını öne sürmemesiyle, “ birilerinin gelip yapmasını beklemesiyle” “EĞİRDİR'İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASADA YATAR/KALIR…” Hep öyle olmuyor mu(!)? Sonuç?  Çözüm ne? Masada! Eğirdir kendi sorunlarını kendisi halletmeli , yönetimler niye var? Yönetimlerin, Eğirdir’in; Gölü var… Başkalarının sorunlarınızı halletmesini beklerseniz, inandırıcı olmazsınız, yada daha sonra kimleri arayacaksınız(!)? Nereye kadar yetişecekler(!)?

    Eğirdir için doğal gaz çok önemlidir, doğal gazı siyasete bağlamak haksızlık değil mi?

“Partiniz, sevdanız Eğirdir ve Gölü olursa güç sizde, güçlüsünüz, başka güce gerek yok”

Sağlıklı; suda, gıdada, yaşam da   koşul olmaz….Daha da kirlenmeden Doğal Gaz….

    

    

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap