ÖMER ŞENGÖL, "SU BİR LİRA" DEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖMER ŞENGÖL, "SU BİR LİRA" DEDİ
Haberin Tarihi: 26.12.2013 09:58:00 - Okunma Sayısı:1984 defa okundu.

ÖMER ŞENGÖL,

“SU BİR LİRA” DEDİ

 

            Ömer Şengöl’ün haftalık salı toplantıları bütün hızıyla sürüyor. Demokrat Parti toplantı salonunda yapılan halka açık toplantılarına ilgi büyük. Salon her toplantıda değişik yüzlerle doluyor. Toplantıya her kesimden hemşehrimiz katılıyor.

            Bir önceki “Ömer Şengöl Ne Dedi?” yazımızın okuyucu sayısı internet üzerinden bin beş yüzü buldu. O yazımızda DP’den Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ün söylediklerini yorum yapmadan doğruca okuyucuya maddeler halinde iletmiştik. Bu kez de yine aynı yolu izleyip aday Ömer Şengöl’ün söylediklerini doğrudan aktaracağız. Değerlendirme okuyucuya ve Eğirdir halkına ait. Eğirdir Belediye Başkan Adaylığını kesin olarak açıklayan Ömer Şengöl’ün söyledikleri özetle şöyle:

            “Sayın arkadaşlar, 1 Nisan 2014’te başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediye meclisinin ilk oturumunun birinci maddesi su tonu fiyatının bir lira olacağının karar altına alınması olacaktır. Bundan sonra Eğirdirli suyu Isparta ili su fiyatına yakın kullanacaktır. Ev bahçelerinde kullanılacak su fiyatlarının da makul bir seviyeye düşürülmesini sağlayacağız.

            1 Nisanda yapacağımız ve mecliste alacağımız ikinci karar da sanayide yapacağımız kooperatif çalışmasıdır. Biliyorsunuz şimdiki başkan, sanayideki belediye elma bahçesini söküp arsayı açık artırma ile satışa çıkardı. Üç senedir defalarca yapılan ihale satışlarına rağmen üç beş satıştan başka bir satış orada gerçekleşmedi. Vatandaşlarımız acele etmesinler! Biz belediyeye gelir gelmez derhal bir kooperatif kuracağız ve önceki yıllarda olduğu gibi oraları kooperatif yolu ile yapıp sahiplerine dört dörtlük bir şekilde, modern yapı özellikleri ile taksitli ödemeler halinde teslim edeceğiz.

            Ayrıca elma bahçesi arazisi için Sayın O. Nuri Özmeral, “Ömer Şengöl, elma bahçesinin bir kısmını Mavi Deniz Şirketi’ne öldüm fiyatına satmış. Orayı şirkete peşkeş çekmiş!  Bir kısmını da Plastik firmasına peşkeş çekmiş Biz o alandaki elmaları sökeceğiz ve ortaya çıkan araziyi zenginlere satıp para kazanacağız!” demişsin. Arkadaşlar böyle söylendiğini ben demiyorum, bir toplantıda böyle söylediğinin canlı şahidi şu anda karşımda duruyor. Ey başkan, sen zenginden yana mısın yoksa ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan yoksul sanayi çalışanının yanında mısın?!.. Biz Mavi Deniz Şirketi’ne yer satmışsak adam orada plastik sandık üreterek Eğirdir’e katkıda bulunuyor. Çürük elmaları değerlendiriyor, istihdam sağlıyor. Orada Eğirdirli işçiler çalışıyor. Kızılca Plastik’te üretilen plastik sandıklar çevre ilçelere satılıyor. Kısaca orada iş istihdamı yaratmış olduk. Sen Eğirdir’de hangi iş istihdamını yarattın? Bak, işsizlikten Eğirdirli, Eğirdir’i terk ediyor, görmüyor musun? Eğirdir’in nüfusu niye azalıyor, düşündün mü?

             Ben belediye başkanlığı dönemlerimde Eğirdir’in en büyük eksikliklerinden biri olan yeşil alan sıkıntısını ortadan kaldırdım. Şu andaki yeşil alanların ve sahil düzenlemelerinin hepsi bana ait. Bu park ve bahçelere dikilen süs ağaçlarının birçoğunu ve çiçeklerin tamamını Köprübaşı’ndaki seramızda kendimiz ürettik. Kendi yağımızla kavrulduk. Hatta bana “Çiçek Abbas” bile dediler. Hiç gocunmadım. Çünkü bu isim benim her tarafı çiçek yaptığımın bir belgesi idi. Sen ne yaptın? Tuttun çiçek serasını yerle bir ettin ve Antalya’dan İzmir’den çiçek getirterek Eğirdirlinin parasını dışa harcadın. Üstelik yeşil bir alan yaratamayıp benim yaptığım yerleri çiçeklendirdin.

            Sayın arkadaşlar O. Nuri Özmeral, geçmişle yatıyor geçmişle kalkıyor. Belediyeye şimdiye değin alınmayan araçları aldık, diye caka satıyor. Halbuki onun aldığı araç hem birkaç taneyi geçmez hem 2013 yılı içerisindeki alımlardır. 2009 seçimlerinden bu tarafa kimin araçları kullanıldı? Daha düne kadar benim satın aldığım araçları kullandı. Bu geçmişi inkar etmek değil midir? Belediye araç almalıdır da bunu herkes ister. Ama geçmişi, kirleterek söylemek bir başkana yakışmaz.

             Arkadaşlar başkan, “Eğirdir’e temiz su getirdik, vatandaşa eskisinden daha temiz su içirdik!” diyor. Yalan söylüyor. Sen temiz su için ne yaptın? Eğirdir’in tüm su şebekesini mi değiştirdin? Önceki su depoları yıkık döküktü de onları yıkıp yenisini mi yaptırdın? Eğirdir’in su şebekesi hala eski su şebekesi; depoları hala eski depolar. Sen yalan söyleyerek Eğirdir halkını kandırmaya çalışıyorsun!.. Sen başkan olamazdan önce, nerede bir su patlamış, nerede bir tamirat varsa orya gittin ve oradaki çamurlu suyu alıp rica minnet suyu tahlil ettirip, “Ey Eğirdirli bak, Ömer Şengöl size çamurlu su içiriyor!..” diye reklam yaptın. Bak şu şişeyi görüyor musun? Bunun içinde de senin çeşmenden akan çamurlu su var. Ama ben bunu halka reklam etmiyorum. Çünkü boru patlar, depo yıkılır Tamir sırasında bunlar olabilier ama ben bunu normal karşılarım. Ben senin gibi elime şişeyi alıp sokak sokak gezip rekalm yapmam. Çünkü bunlar ayıp şeyler; ben halkıma ayıp yapmam! Eğirdir’in su şebekesi 80 veya 90 kilometre arasında bir uzunluğu sahiptir. Bir yerde patlama çatlama mutlaka olur. Tamirden sonra su kirli akabilir. Bu normaldir. Ama sen bu normali hep anormal yaptın? Ben seni hiç şikayet ettim mi? Böylesi şikayetler zayıf insanların harcıdır, benim değil!

            Kaldırım taşları yaptım diye öğünüyorsun! Hastahane önünden başlayıp Başakevleri’in önüne kadar olan kaldırımları yol yapacağız diye sökmedin mi? Söktüğün yerler şimdi mezbelelik halinde. Hele üçüncü yol diye Başakevleri’nin önündeki çınar ağaçlarını kestin ve gölü kapatacak şekilde duvar çıkardığın üçüncü yol şimdi hafriyat alanı olmuş durumunda. Oraları gördükçe biz sıkılıyoruz, sen sıkılmıyor musun? Hastahane kavşağındaki durağın hafriyat alanına döndüğünü ve o alanın çöplük haline getirildiğini görmüyor musun? Hem de ana yol üzerinde…  Sen, o yol üzerindeki mal sahiplerinin mallarını doğru dürüst istimlak yapmazsan, ben hükümetim, arkamda iktidar var, ben ne dersem o olur dersen olacağı bu!..Bu nasıl şehircilik anlayışı, bu nasıl belediyecilik? Belediyecilik, belediyeye gelenlerle, bazılarını da zorlayarak,  resim çektirmek değil!..

             2009 seçimlerinden önce, “Belediyede işçi sayısı çok, emekliler var, belediyeye gelmeden para alan “bankamatikler” var. Ben Eğirdir’i 60 kişiyle idare ederim!” dedin. Sen şimdi ne diye işçi alıyorsun? Sen şimdi niye emeklileri çalıştırıyorsun? Senin kaç tane “bankamatik çalışan”ın var? Benim bu konuda alnım ak.! Bu konular üzerine şikayet sonucunda gelen müfettişler hiçbir usulsüzlük ve yolsuzluk bulamadılar. Hiçbir konuda ceza almadım. Ben belediyeyi, bazı kendini bilmezlerin söylediği gibi, kimseye peşkeş çekmedim; tüysüz yetimin hakkını kimseye de yedirmem!..

            Hani Toki evleri yaptıracaktın? Nerede? Arsasını bulmadan Toki evleri mi yapılır? Bak, beş sene doldu. Nerede evler? Öğretmen lisesi açacaktın, hani, nerede okul? İşkembe-i  kübradan sallamak çok kolay ama iş icraata gelince her şey sus pus!.. Belediyecilik, evin balkonunda çay içerken görüldüğü gibi değildir.

             Bakın Sayın Öğretmenim İlhan Şimşek diyor ki “ Sen CHP’lilere hakaret ediyor onları aşağılayıcı sözler söylüyor muşsun!” İşte herkesin huzurunda söylüyorum: Hangi arkadaş karşıma gelir de, “Evet sen CHP’liler için şu şu kötü yakıştırmaları yaptın!” der de ispatlarsa ben bu başkanlık adaylığımdan şimdi çekileyim. İşte telefonum, isteyin ilgili şirketten konuşmalarımı, kiminle konuştuğum ve ona ne dediğim çıksın ortaya. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Ben yılların siyesetçisiyim. Sayın Öğretmenimle 2004 seçimlerinde birlikte yarıştık. Ağzımdan CHP’liler için tek bir çirkin laf söylemiş miyim? Bunların hepsi uydurma arkadaşlar. Bazıları suyu bulandırıp kuzuyu yemeye çalışırlar. CHP’liler de bu ülkenin bu Eğirdir’in insanıdır. Hepsine saygım sonsuzdur. Bakın aramızda şu anda CHP’liler var. Toplantıma katıldıkları için beni dinlemeye geldikleri için son derece memnunum. Bu demek değildir ki buraya gelenler bana oy verecekler. Biz şu anda demokrasinin en güzelini yaşıyoruz. İçimizde MHP’li ve AKP’li arkadaşlarımız da var. İşte bu demokrasinin en güzel örneğidir. Bizim toplantımıza herkes katılabilir. Buyursun Sayın Başkan Özmeral de katılsın. Demokrasi adına memnun oluruz.

             Arkadaşlar, ben üç dönem belediye başkanlığı yaptım.  Buna rağmen halk beni istiyorsa bir kez daha başknalı yapmaya hazırım. Tek amacımız Eğirdir’dir. Amacımız Eğirdir’in yükselmesi, güzelleşmesi ve iş alanlarının açılarak iş istihdamının sağlanmasıdır.”

            Sayın Eğirdirliler belediye başkan adaylığını açıklayan Ömer Şengöl’ün söyledikleri özet biçimleriyle bunlar, takdir sizin.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap