AVRUPA BİRLİĞİNE GİREBİLME OLASILIĞIMIZ SIFIRLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AVRUPA BİRLİĞİNE GİREBİLME OLASILIĞIMIZ SIFIRLANDI
Haberin Tarihi: 31.12.2013 11:22:00 - Okunma Sayısı:1778 defa okundu.

AVRUPA BİRLİĞİNE GİREBİLME OLASILIĞIMIZ SIFIRLANDI

 

            Avrupa uygarlığı bugünkü düzeyine kolay gelmedi. Fransız İhtilali ile başlayan halkların uyanması hareketi; asırlarca olumlu yolda gelişerek bugünkü düzeyine geldi. Krallık ve İmparatorlukların, seçimle gelinen demokratik yönetimlere dönüşmesi ve insanların eşit sayılması uzun asılar aldı.

            Hitler'in üstün ırkın hükümranlığı hayali, hüsranla bittikten sonra Avrupa halkları; eşitlik, kardeşlik ve hoşgörüye dayanan bir uygarlık ve anlayış birliğine doğru yol aldı. Bugün Avrupa'da, yönetenlerin zorbalıkla koltuklarına yapışma hevesi ve laubali direnişi yoktur. İnsanların kendi çıkarları için, kuralları çiğneme açıkgözlülüğü ise; neredeyse hiç kalmamış gibidir.

            Artık Avrupa'da devlet makamlarına seçilenler; orada sürekli kalmak için her illegal yola başvurmuyorlar. Uzun süre iktidarda kalanlar, kendi inatları ve çıkarcılıkları ile değil; ancak halkın desteğiyle o koltuklarda kalabiliyor.  Üzerlerine en küçük bir suiistimal ve yasa dışılık kuşkusu bulaşan makam sahipleri, hemen istifa ediyor.

            Gerçi, Rusya'da ve ondan yeni kopan(kurtulan) bazı Batı Avrupa ülkelerinde, durum böyle değil. Fakat onlarda bile, demokratik anlayış bizden daha önde görülüyor. Avrupa'da üzerine şaibe, hatta onun küçük bir gölgesi bulaşan her yetkili; hemen istifa ediyor. Olayın aydınlığa çıkmaması için, kuralları zorlamıyor. İtalya'nın eğlenceye ve alemlere düşkün eski devlet başkanı bile, hüküm giymemek için; çok-çok zengin olmasına rağmen dümenler çevirmedi. Yaptığı yanlışların ceremesini çekmeye, kendi gönlüyle boyun eğdi.

            Avrupa Birliği Bakanı, Artık o birliğe girme şansımızın kalmadığını; ağzıyla itiraf etmişti. fakat sonra, girilecekmiş gibi davranma oyununu sürdürmek zorunda bırakıldı.

            *Avrupa'da adı yolsuzluğa bir nebze bulaşan bir bakan veya daha üst veya alt görevdekiler; hemen istifa eder. *Makamını koruyup o makamın gücüyle suçlarını örtmeye çalışmaz. Bizde ise tam tersi var. Hele son ortaya dökülen suiistimallerden sonra; A.B. şansı hiç kalmamıştır                                            

***

            Yöneticilerimiz Avrupa ile, bir geri kabul ve karşılığında güya vize kolaylığı anlaşması imzaladılar. Fakat bu anlaşma; büyük çapta ülkemizin zararınadır. İtalya'nın bütün büyük kentleri kaçak gelmiş Afrikalılarla dolu. Diğer Avrupa ülkelerinde belki toplam yüz milyonu geçen Afrikalı, Asyalı ve başka kaçaklar var. Avrupa o anlaşmaya dayanarak bunları bize postalamak istiyor. Vize kolaylığı denen şey de; birçok istisnalar ve kısıtlamalar getiriyor. Bu tehlikeyi görüp önlem almak gerek. Fakat kendi aralarındaki çekişmelerden; yönetimin bu tehlikeyi gördüğü bile yok!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap