HOŞ GELDİN YENİ YIL MERHABA 2014

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HOŞ GELDİN YENİ YIL MERHABA 2014
Haberin Tarihi: 2.1.2014 10:12:00 - Okunma Sayısı:1497 defa okundu.

HOŞ GELDİN YENİ YIL MERHABA 2014

 

            Takvimler, 2013’ün 31 Aralığını gösteriyor… Ve 2014’e “Merhaba” demeye saatler kaldı… Ve biz “EĞİRDİR HABER” olarak, siz değerli okuyucularımıza güzel bir “yeni yıl mesajı” yayınlayalım istedik. Sitemiz kurucu müdürü Ersin KAYA ve Ankara temsilcimiz Zeki TARHAN olarak, bu mesajın önce bir çerçevesini çizdik, içeriğini de birlikte saptadık. Çerçeveyi çizerken, ülke genelini ana hatlarıyla birkaç cümle ile özetledikten sonra, EĞİRDİR ve ISPARTA özeline inerek, memleketimize de bir mesaj verelim istedik.

            İşte “EĞİRDİR HABER”in yeni yıl mesajı:

            Sevgili “EĞİRDİR HABER” sevdalıları,

            Kuruluş tarihimiz olan 10.10.2009’dan, 2014’e merhaba diyeceğimiz bu sayılı saatlere dek, sizlerin gözü-kulağı olduk. Gördüklerimizi, yaşananları,olup-bitenleri hep tarafsız bir gözle görmeye ve de tarafsız yorumlamaya çalıştık… Bu çabamızda, ne derecede başarılı olabildik, elbette ki taktir sizlerin.

            Bütün siyasi teşekküllere aynı mesafede bulunduk…  Siyasi yelpazenin hiç bir kanadına, toplumsal güçlerin hiç birine, kesinlikle imtiyazlı bir davranış sergilemedik… Ve bundan sonra da, aynı tutumu sürdüreceğimizden emin olunuz… Güç odaklarına karşı, halkın yanında olduğumuzdan hiç şüpheniz olmasın.

***

            Bugün gelinen noktada, makro açıdan baktığımızda şunu görüyoruz: Devleti oluşturan erkler arasında, yani; yasama-yürütme-yargı erkleri arasında bir kriz yaşandığı somut bir şekilde görülmektedir. Devleti oluşturan organlar, bu erk’lerden oluştuğuna göre, yaşanan bu devlet krizinin en kısa zamanda sonlandırılması, herkes için hayırlı bir sonuç olacaktır. Bizim, “EĞİRDİR HABER” olarak önerimiz şudur: Anayasamızın Devlet başkanına verdiği en önemli görevlerden biri; Devleti oluşturan erkler arasındaki uyumu sağlamaktır. En kısa zamanda bu uyumu tesis etmek, sayın Cumhurbaşkanının görevi olduğu için, bütün siyasi parti liderlerini Çankaya Köşkünde bir araya getirip, bu Devlet krizinin giderilmesi için, her türlü çözüm önerilerini YUVARLAK MASA’ da tartışmaya açmalıdır.

            Yolsuzluk soruşturmaları için de DEVLET DENETLEME KURULU’nu harekete geçirip, her türlü spekülasyonun önüne de geçebilmelidir… Ve bu suretle de; kamuoyunun kafasında yer eden soru işaretlerinin aydınlatılması da sağlanmış olacaktır… Ve bu sayede de; toplumdaki doğru yada yanlış algılamalar da, objektif ve de tarafsız “ALGI YÖNETİMİ” ile normal mecrasına dönecektir…

***

            EĞİRDİR ve ISPARTA özeline gelince; elbette ki, bunun için de söyleyeceklerimiz var bu “YENİ YIL MESAJI” mız da… (90) gün sonra, yerel seçimler var. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler de peş peşe geliyor…Yani; önümüzdeki süreçlerde, seçimle yatıp seçimle kalkacağız neredeyse… Bütün bu süreçlerde, “EĞİRDİR HABER” olarak, yukarıda da belirttiğimiz gibi, yayın politikamızda hiçbir değişikliğe gitmeyecek, tarafsız ve objektif bakış açımızla, analitik düşünerek, olayların sebep-sonuç ilişkilerini irdeleyerek, kamuoyunun objektif bir şekilde oluşmasını sağlayacağız…

            Bilindiği gibi, tüm illerin Belediye Başkan adayları belirlendi. İlçe Belediye Başkan adayları da belirlendi… “EĞİRDİR HABER”, gerek EĞİRDİR Belediye Başkan Adayları ve gerekse ISPARTA Belediye Başkan Adaylarının birlikte tartışmacı olarak katılacakları PANEL organizasyonunda bir paydaş olarak görev üstlenmeye ve böyle bir PANEL’in moderatörlüğünü de yapmaya hazırdır.

            Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yılınızı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyoruz…

Ersin KAYA                    Zeki TARHAN

EĞİRDİR HABER            EĞİRDİR HABER

Kurucu Müdürü               Ankara Temsilcisi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap