SEÇİM GÖLGESİNDE EĞİRDİR'DE HAYATIN RESMİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SEÇİM GÖLGESİNDE EĞİRDİR'DE HAYATIN RESMİ
Haberin Tarihi: 14.1.2014 15:26:00 - Okunma Sayısı:2264 defa okundu.

SEÇİM GÖLGESİNDE EĞİRDİR'DE HAYATIN RESMİ

 

            Şu anda Ocak ayının neredeyse ortalarındayız ve sanki bahar aylarında gibiyiz.  Eğirdir Gölü’nden Kovada Gölü’ne akan kanal artık akmıyor.  Perşembe pazarında sebze meyve fiyatları neredeyse 2 misli artmış durumda.  Hijyen gerekçeleri ile kapanacak bir mezbaha, birçok nedenlerle yıkılacak Kemik Verem Hastanesi.

            Hemşerilerimizin bazıları iyimser bazıları kötümser...  Neler diyorlar?

            Su konusundaki vaatler ümit verici olsa da pek inandırıcı gelmiyor insanlarımıza.  Çünkü cazibeli yani enerji sarfiyatı olmadan suyun dağıtımı sağlanmaz ise mevcut fiyatın aşağıya çekilemeyeceğine inanmıyorlar.  Hemşerilerimiz civarda bulunan zengin su kaynaklarının cazibe ile şehre taşınamamasındaki nedenleri çeşitli nedenlere bağlıyorlar. Sn. Süleyman ERŞAVAŞ;

            "- Benim zamanımda bırakın Akpınar Köyünden, Apsarı'dan, Camili’den bile su almamıza kimse ses çıkarmıyordu...                          Geçenlerde Akpınar Köyüne gittim ve ben belediye başkanı olsaydım sorun olmayacağını ifade ettiler...  Bu işlerde kişisel yaklaşım önemlidir.  Siz eğer kendinizden öncekilere ağır sözler söyler ve fotokolik olursanız hiçbir şey yapamazsınız.  Sizden önce o makine parkına neler alındı neler...  Bunları görme sonra da gel oy iste...  Olmaz böyle şey..."

            Bir belediye çalışanı beni sorguluyor.

            "- Belediyenin kaç çalışanı var?"

            "-175 kadrolu, 250 şirket çalışanı var..."

            "- Ne kadar su ve kanalizasyon borusu döşeli?"

            "- Yaklaşık 86 km su hattı döşeli 9300 - 9400 su abonesi var. Aylık 250 - 300 bin TL su tahsilatı var..."

            "- Borcu ne kadar?"

            "- Ömer Başkandan 27 milyon borç alındığı söyleniyor...  Şimdi de 35 milyon TL civarındaymış...  Ama söylentiler değişik...  SGK borçları falan da var...  50 milyona razıyız..."

            "- Nereden bulacaksın bu kadar parayı?"

            İzah ediyoruz ve tam not alıyoruz...  Biraz sonra Belediye Başkanı ile çalışan bir arkadaşımın ifadelerini dinliyorum:

            "- Komutanım Osman Nuri ile çalıştığımız dönemde Ömer Başkanın üç dönemde döşediği kilit taşının iki mislini döşedik... Ama Yukarı Gökdere ve Eyüpler Köyünün gerisinde kaldığımız doğru... Eğirdirliler buna bile şükrediyor... Ben bu seçimlerde sizi dışarıdan destekleyeceğim.  Çünkü dedikodu olur.  Etik olmaz..."

            Kasaplarımız uyarıyor...

            "- Mezbanenin kapatılması demek kasaplarımızın et alımlarını en yakın bir başka ilçe veya Isparta'dan sağlaması demektir. Yani sizin kasaptan aldığınız etin fiyatı bir anda kilogram başına Isparta'dan 3 TL daha pahalı hale gelecektir...

            Hayvancılıkla uğraşan köylülerimiz mermer ocakları sayesinde zaten otlak alanlarının yarısını kaybettiklerinden hayvanlarının yarısını elden çıkarmışlardı. Şimdi de ellerinde kalan hayvanlarını Isparta'da kesime götürme imkanları kalmadığından aracıya, tüccara satmak zorunda kalacaklardır. Zaten yem samanın pahalılığından dolayı zar zor ayakta duran küçük işletmeci hayvancılarımız  yani köylülerimiz ellerindeki hayvanları satacak ve büyük işletmeler devreye girecektir..."

            Kısacası elveda doğal et, süt, peynir...  Hayvancılıkla geçinen köylülerimize de yol görünüyor bu durumda...  Yeni bir göç dalgası...  Tıpkı elmacılık sektörünün düştüğü çıkmaz...

            Turizmci dert yanıyor...

            "- Sigara içme, dışarı sandalye koyma... Hemen köşede polis bekliyor...  Adadan gelen, Derya Restoran'dan çıkana alkol muayenesi...  Böyle olur mu ya?"

            Kadınlarımız dert yanıyor...

            "- Geceleri sokağa çıkamıyoruz.  Karanlık ve sosyal hayat ölü..."

            Kendilerine kısa sürede şehri ışıklandırabileceğimizi söylüyoruz...  İnanmıyor.  İzah ediyoruz...

            "- Bakın  totem dediğimiz şu dikili reklam levhalarının metrekare vergisi 60 TL,  camdaki yazıların metrekaresi 10 TL, ışıklı reklamların metrekaresi 30 TL...  Biz ışıklı reklamları özendirecek uygulamalarla bu işi tersine çevireceğiz...  Bakacaksın Eğirdir sanki Las Vegas gibi ışıl ışıl olacak....  Sonra müzik ve eğlence mekanları ailelerin kolayca girebileceği şekle kavuşturulacak...  Gölde yelkenli ve yat gökte balon ve planör...  Babakeyf - Oluklacı'ya gidip gelen teleferik sistemi... vb"

            Gençlerimizin gözlerinde inanılmaz bir pırıltı görüyorum.

            Çok mu zor?

            Hayır...  Ben sadece başka ülke ve şehirlerde gördüklerimi kopyalayacağım...  Eğer proje yarışmaları düzenlesek bunun gibi nice fikirler ortaya çıkacaktır.

            Çünkü...

            Bana hayat birşey öğretti..  Ne zaman başkalarını dinleyerek birşeylere karar verirsem başarılı olabiliyorum.  Onun için belediye çalışanları ve halkımı daima dinleyeceğim.  Yani söz dinleyen bir yönetici olmak birinci prensibim olacak...  Asla inat yok...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap