ASYA'YI İHMAL ETMEYELİM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASYA'YI İHMAL ETMEYELİM
Haberin Tarihi: 30.5.2013 10:04:00 - Okunma Sayısı:1358 defa okundu.

ASYA’YI İHMAL ETMEYELİM

 

            Batı teknolojileriyle kalkınmak, idealimizdi. Büyük Atatürk'ün gösterdiği yol da, buydu. Fakat uzak ve Yakın Asya ile de ilişkilerimizi de çoğaltmak gerekir.  Atatürk o yönde de adım atmıştı; kaderimiz iyi değilmiş; ecel onu erken aldı.                                                                                           

            Büyük Ata, Birleşmiş Milletlerin o günkü versiyonu olan CEMMİYETİ AKVAMA başvurmak için; "Oradan davet gelmesi gerektiğini!" söyledi. Ancak davet edildikten sonra başvurdu. Hiç bekletilmeden üye yapıldık. Kapılarda süründürüp, küçük düşürmedi ülkemizi! Şimdikiler ise; "Batıcı olacağız. Avrupa Birliğine gireceğiz!" diye Sömürgecilerin ve Sevr dayatmacılarının kulu kurbanı yaptılar ülkemizi! Avrupa Birliği hayaliyle, hapsedildiğimiz Gümrük Birliği, dış ticarette yüz milyarlarca dolar zarar etmemize yol açtı. İnatla kapılarında bekleyip, Gümrük Birliği'nde iflasa doğru sürüklüyorlar yoksul halkımızı. Her üye devlete; hatta Güney Kıbrıs ile başka minik ada devletlerine bile veto hakkı verildiği için; bizim Avrupa Birliğine girebilmemizin hiçbir olasılığı yoktur!

            Avrupa Birliğinden başka nice güçlü mali ve politik yapılar var. Evet ihracatımızın büyük bir kısmı, Avrupa ülkelerine satılan ürünlerimizdir. İhracatımızı oraya gene yapalım. Fakat Asya'daki ülkelerle de ticaretimizi ve dostluğumuzu geliştirelim. Rusya sonsuz kaynaklara sahip. Çin zaten çok ilerideydi. Hindistan, Pakistan ve Bengaldeş bile, ihracat devi oldular. Özellikle kardeşimiz olan Türk devletlerinin birçoğu iyice gelişip zenginleştiler. Onlarla canlı ilişkiler kurup el ele verelim. Biz de yararlanalım; onlar da güçlensinler.

            *Kazakistan çok-çok geniş bir ülkeye sahip! O sonsuz toprakların altı, petrol yataklarıyla dolu! Fakat nüfusu yalnızca 17 milyon! Az nüfuslu bir kardeş ülke, savunma zafiyeti çeker. Rusya ve Çin gibi dünya devi ülkelere tavizler vermesi ise; kaçınılamaz hale gelir. Kazakistan'ın Petrol kaynaklarından Rusya ve Çin yararlanıyor. Çünkü petrolü onlar çıkarıyor. Bizim de kamusal ve özel yabancı şirketlerden daha güçlü birkaç, hatta birçok  petrol arama ve çıkarma şirketlerimiz olsa; oralardaki petrolü çıkarıp kendimiz de yararlanırız; onlara da faydamız dokunur.

            *Türkmenistan toprakları ise, doğalgazla dolu! Gaz o kadar bol ki; ısınmak bedava!                                                                                                                                                               

            *Azerbaycan'a 1989'da gittiğimizde; para birimi olan Manat'ın değeri neredeyse sıfıra yakındı. Rahmetli Haydar Aliyev, kardeş ülkenin kötü talihini iyiye çevirdi. Bugün ise bir Manat, bir Avro'ya eşit.

            *Yakutlar da Türk! Dilleri Türkçenin bir lehçesi. Nerdeyse Sibirya topraklarının tümü, Yakut ülkesidir. Yer altı ve  yer üstü servetlerde, düşünülemeyecek kadar zengin.

            *Balkanlardaki ve Avrupa'daki milyonlarca Türk'e hiç el uzatamadık. Gökoğuz=Gagavuz yeri (Türk yeri) ve Komrat'ı bilenimiz bile pek az.

            *Avustralya kıtasında ise, bizden ve diğer kardeş Türk ülkelerinden giderek yerleşenler  önemli sayılara ulaştı. Onlara güç verip dil, inanç ve kültürlerini unutmamalarını sağlamak bizim ve devletimizin görevidir.                                                                       

            *Kökenlerimizin aynı olduğu Amerika kıtasının yerlileriyle ilgilenmek; bambaşka ufuklar açabilir.                                                                                                                                                   

            Türk kökenli kardeş ülkelerle ve komşularımızla ekonomik ve kültürel işbirlikleri kurup kaynaşmamız çok gerekli! Başarılırsa her yönden bize de, onlara da yararlı olur. Dünyadaki bütün Türklerle ekonomik ve siyasi birlikler kurmamız şarttır. İşbirliğimiz artıp başarılı sonuçlara ulaşınca; para birliğini de sağlamamız mümkün olabilir. O para, dünyanın en değerli parası ve en güvenilen dövizi olur. Çünkü bugün döviz sayılan Dolar ve Euro'nun karşılığı yoktur. Karşılıksız bastıkları parayı; savaş tehdidiyle ve başka dolaplar çevirerek; tüm dünya halklarına zorla kabul ettiriyorlar. Dünya Türkleri birleşip tek paraya geçseler; asıl döviz bizim paramız olur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap