CHP BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN'A...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN'A...
Haberin Tarihi: 10.2.2014 10:04:00 - Okunma Sayısı:1492 defa okundu.

CHP BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN’A…

Siz Eğirdir’e gelmeden önce de Eğirdir’de hem yerel hem genel seçimler oldu. Ama hiçbirinde hiçbir belediye başkan adayı ne diğer bir başkan adayını ne bir vatandaşı karalamadı; gerginliğe yol açmadı.

Fakat bugünlerde, siyasî deneyime sahip olmayan siz, başkan adayı olmayan sade bir vatandaşa, İlhan Şimşek’e manevi saldırılarda bulundunuz.

Bana 1 Şubat 2014 tarihli Hür Haber gazetesinde, “ Vatandaş, İlhan Bey’i komünist olarak tanıdı.” diyorsunuz. Şimdi sorarım size, komünist olduğumun bir yerde kaydı var mı? Size böyle diyen bir kimseye nasıl inandınız? Niye, “Elinizde komünistlikle suçlayan belgeniz var mı?” diye sormadınız? Birkaç gün önceki telefon görüşmemizde, “Size saygım sonsuz ellerinizden öperim!” diyerek ayrılmışken birden ne oldu? Sizi kim kışkırttı? Böyle bir oyuna nasıl geldiniz? Aldığınız eğitim ve öğretim nereye gitti?

Benim komünist olduğumu ileri sürenler bunu belgeleyemezlerse dünyanın en alçak, en şerefsiz ve en namussuz insanlarıdır. Ben dinine sahip çıkan biriyim. Sağlığım elverdiğince orucumu tutarım. Beş vakit namazımı kılarım. Özellikle cuma namazlarını hiç kaçırmamaya çalışırım. Fatiha süresine yürekten inanırım. Ağzımdan Kelime-i Şahadeti hiç düşürmem. Müslümanlığa bu denli inanan biri sizce komünist olabilir mi? Araştırmadan, incelemeden, gelip bana sormadan komünistliği bana yakıştırarak basın yoluyla bunu duyurmaya utanmıyor musunuz? Bana komünist yakıştırmasını yapan sizi bırak beş vakit namazların birinde cuma namazlarında hiç görmedim. Yoksa siz kendinizi aynada görmüş olmayasınız.

Bu ülkede CHP’lilere ve Atatürkçülere komünist yaftasını yapıştıranların olduğunu bilmiyor musunuz? Bu durumda CHP’den aday olduğunuza göre siz de mi komünistsiniz? Bu ülkede Atatürkçülere, çıkarlarına ters düştüklerimiz, hep komünist gözüyle bakmadılar mı? Gene de biz Atatürkçüler, cumhuriyet kazanımlarını korumak için yıkılmaz bir kale gibi dimdik ayakta durduk. Siz de bir kurmay albaysınız, yetiştiğiniz askeri okullarda Atatürk düşüncesi ile yetişmediniz mi? Şimdi siz Atatürkçü olduğunuz için komünist misiniz? Yoksa siz Atatürkçü değil misiniz? Şayet Atatürkçü değilseniz CHP’de ne işiniz var?

Ağzınızla AKP’den Denizli’de kaydınızın olduğunu ve noter kanalı ile istifa ettiğinizi ve noter belgesinin elinizde olduğunu söyleyen bizzat siz değil misiniz? Bir AKP üyesinin CHP’de hem de belediye başkan adaylığında ne işi var? Ben CHP ilçe başkanı olsaydım sizi ilk günden reddederdim.

Bir de öğretmenlik mesleğime dil uzatıyorsunuz! Benim öğrencilere epey eziyet eden biri, dolayısıyla sadist olduğumu üstü kapalı anlatmaya çalışıyorsunuz. Ben 1976’da Eğirdir Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaparken siz 16 yaşında çocukmuşsunuz. Yirmi beş yıllık öğretmenliğimde öğrencilerimle daima iyi geçindim. Onlara ağabeylik, babalık, arkadaşlık ve öğretmenlik yaptım. Şimdiye değin hiçbir öğrencim öğretmenlik niteliğimden şikayetçi olmamışken, bazı baldırı çıplakların lafına inanıp, siz mi benim öğretmenliğimi sorgulayacak ve karalayacaksınız? Ne haddinize!..Yok bunları kendiniz yazıyorsanız, öğretmenlik yaparken yanımda mıydınız? Eziyet yaptığıma tanık mısın? İnsan duyduğuna değil gördüğüne inanır.  Görmeyip duyduğunu sahici imiş gibi yazmaya utanmıyor musunuz? Acırım size!... Ben sizin hakkınızda olumsuz bir şeyler yazıp söyledim mi ki beni malzeme yapıyorsunuz!..

Sizin yeni başladığınız siyaseti ben yıllardır sürdürüyorum. Ama hiç kimseyi karalayıp çamur atmakla toplum önünde küçük düşürmeye çalışmadım. Bu yolla oy toplamayı hiç düşünmedim. Sonra herkes özgür iradesi ile istediği partiye oy verir ve buna kimse karışamaz. Bu yüzden benim kiminle olacağımı kime oy vereceğimi sizin sorgulama hakkınız yok.

Bir toplumda insanın dostu da olur düşmanı da… Sen dostlarımı bırakmış düşmanlarımın hakkımdaki düşüncelerini yazıyorsun. Hem de yargı önünde suç unsuru oluşturacak şekilde… Zaten yargı yolunu, mahkeme yolunu açık tutuyorum.

Anlıyorum ki siyasî deneyimsizliğinizden doğan başarısızlığınızı ve seçim kaybetme tedirginliğinizi bu yolla kapatmaya çalışıyor ve CHP’ye zarar veriyorsunuz. Yazının ana konusunda yer alan Churchill, metodu olan böl, parçala ve yut politikasını, karalamaya çalıştığın İlhan Şimşek yutmaz, hele Ömer Şengöl hiç yutmaz.

Unutmayınız, bir İlhan Şimşek sizin gibi bin Adem Kayan eder!..

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap