OLGUNLUK İÇİNDE GEÇEN BİR TOPLANTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,OLGUNLUK İÇİNDE GEÇEN BİR TOPLANTI
Haberin Tarihi: 18.2.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:1548 defa okundu.

OLGUNLUK İÇİNDE GEÇEN BİR TOPLANTI

 

            “Eğirdir’de esnaf durumundan memnun değil. Çünkü nüfusun düşmesi ile müşteri kaybeden Eğirdir esnafı bir de AVM’lerin açılışı ile tamamen zor duruma düştü. Kooperatif olarak bu zor durumu aşmaya çalışan esnafın yanındayız.”

            Kim diyor bunu? Başkan Osman Aslantürk…

            “Sayın misafirler Eğirdir’in en önemli kuruluşlarından biri olan hastanemiz can çekişiyor. Halbuki önceki yıllarda hastahanemiz Eğirdir’e ekonomik açıdan çok büyük katkılar sağlıyordu. Şimdi ise hastahanemiz elimizden alınmaya çalışılarak Eğirdir ekonomisine büyük bir darbe indirileceğini unutmayalım. Hastahanemiz, hastahane olmayacaksa başka bir alanda, fakülte anlamında değerlendirilmelidir. Bu nedenle yetkililer hastahanemize sahip çıkmalıdır.”

            Kim diyor bunu? Başkan Osman Aslantürk…

            “ Yıllar önce uzun uğraşlarla Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ni kurduk. Şimdi yok!.. Yıllar önce Su Ürünleri Enstitüsü’nü kurduk, şimdi yok!... Eğirdir, geriye dönük beş sene içinde çok kan kaybetti. Eğirdir bunları hak etmiyor. Kaybedilenler yeniden kazanılmalı.”

            Kim diyor bunu? Başkan Osman Aslantürk…

            “ Çok değil beş sene önce turizm konusunda canlı olan Eğirdir bu konuda da büyük kan kaybına uğramıştır. İlgiller ve yerel seçimden sonra göreve gelecek belediye başkanı konunun üzerine eğilerek yitirilenlerin yerine yenileri konulmak suretiyle sorun giderilmeli ve bu alandan ekmek yiyenlere kapı açılmalıdır.”

            Kim diyor bunu?  Başkan Osman Aslantürk…

            “ Sayın misafirler, bir yerde inşaat yoksa orada hiçbir şey yok demektir. Şantiye demek o yörenin her esnafına ekmek demektir, kan demektir. Önümüzdeki yerel seçimlerde başa geçecek olanlar Eğirdir’de derhal şantiyeler kurmalıdır.”

             Kim diyor bunu?  Başkan Osman Aslantürk…

            “Ayrıca Eğirdir’imizin kalitesini yükseltip kültür kenti olması yolunda çıtasını yükseltmeli. Bunun yanında ekonomi kapısını aralayacak fakülteler, Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi gibi yeni okullar açılmalı. Böylece esnafımıza nefes aldırmalıyız.”

            Sayın okuyucular, bu sözleri 14.02.2014 Cumartesi günü Eğirdir Spor Lokali’nde yapılan yıllık olağan kongrede konuşan S.S Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk söylüyor.

Olgunluk içinde geçen toplantıda başkanın konuşması, üzerinde durulması gereken son derece önemli konulardır. Başkanın sözleri Eğirdir’in geleceğine ışık tutar nitelikte olup ilgililerin bu sözlere kulak vermelerini öneririz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap