SUYUN "1 LİRA"SINDA KADEME OYUNU!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SUYUN "1 LİRA"SINDA KADEME OYUNU!..
Haberin Tarihi: 21.2.2014 10:38:00 - Okunma Sayısı:1585 defa okundu.

SUYUN “1 LİRA” SINDA KADEME OYUNU!..

 

            Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl, ocak ayı parti merkezinde yaptığı halka açık toplantılarının birinde, “Eğirdir’de su 1 lira!..” demiş ve bunu halkımıza duyurmuştuk.

            Ancak suyun 1 Lira olmasını, “Ne kadar tüketirsen tüket tonu 1 lira!”  ifadesiyle kademesiz sınırsızlığı vurgulamıştık.

            Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ün sudaki fiyat indirimi büyük ses getirmişti. Ancak bu durum bazı kişilerin karşı atağa geçmesine neden oldu.

            Bilindiği gibi Başkan O. Nuri Özmeral, su fiyatını 0-10 ton dahil 2 lira; 11-20 ton dahil 3 Lira; 21 ton ve yukarısını 4 Liradan halka sundu. Ne var ki bir evde su çoğu kez 10 tondan fazla kullanıldığı için Eğirdir halkı suyun tonunu hep 3 Liradan ödedi. Bir başka deyişle Ömer Şengöl’ü, suyu fazlaya sattı diyen O. Nuri Özmeral de Eğirdirliye suyun tonunu fazlaya satmış oldu.

            Şimdi de aynı zihniyet, yani O. Nuri Özmeral kelime oyunuyla Ömer Şengöl’ün karşısına çıkıp belediye meclisinden suyun tonunu 1 Liradan geçirmiş ve  fiyat indirme yarışına girmiştir.

            Gerçek hiç de öyle değil. 04.02.2014 Salı günkü meclis oturumunda suyun ton miktarı kademeli olarak belirlenmiş ve ilk on ton 1 Liradan tespit edilmişken on tondan sonrası, on tonun altında su kullanan çok az olduğundan, 1 liradan değil iki liradan satışa sunulmuştur. Yani değişen bir şey olmamış suyun tonu gene iki liradan verilmeye karar alınmıştır. Alınan karar gereğince tablo şöyledir:

            0-10 ton dahil 1 TL; 10-20 ton dahil 2 TL; 21 ton dahil ve üzeri 3 TL olarak 01 Mart 2014 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuştur.

            Toplantıda Demokrat Parti üyeleri kademeye itiraz edip kaç ton olursa olsun bir lira olsun, teklifi reddedilmiştir.

            Burada ortaya koymaya çalıştığımız halkımızın kelime oyunlarına uyanık olmasıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap