ÇEVRECİ ULAŞIM ARACI "BİSİKLET" EĞİRDİR'DE SEKTÖR OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇEVRECİ ULAŞIM ARACI  "BİSİKLET"  EĞİRDİR'DE SEKTÖR OLDU
Haberin Tarihi: 12.5.2014 11:45:00 - Okunma Sayısı:2329 defa okundu.

ÇEVRECİ ULAŞIM ARACI  “BİSİKLET” EĞİRDİR’DE SEKTÖR OLDU

 

            “Sürdürülebilir kalkınma, kavramının çevre boyutunda “BİSİKLET”, kent içi ulaşımın vazgeçilmez araçlarından biri haline gelmiş durumda...

            TEMİZ ÇEVRE algısında Bisikletin önemi giderek artarken, Cennet Şehir Eğirdir’de BİSİKLET, bir sektör haline gelmiş bulunuyor.

            Eğirdir Otogarı’ndan başlayarak Ada’lara uzanan yol güzergahında konuşlanmış bisiklet kiralama işleri, bir “turizm işletmesi” hüviyetine bürünmüş olarak hizmet üretmekte...

            Rent A-BIKE ve farklı ünvanlarla şimdilik üç işletme halinde hizmet üreten Eğirdir’in turizm sektöründe bisiklet, artık turizmin kaynak değerlerinin tanıtılmasında önemli bir çevreci ulaşım aracı olarak öne çıkmış bulunmaktadır.

            Yıllardır Eğirdir’de gerçekleştirilmekte olan ve geleneksel hale gelen Uluslarası Triatlon yarışmalarıyla, bisikleti, kent içi ulaşımın çevreci aracı olarak beyinlere nakşedilmesini sağlayan EĞİRDİR, 60 bin öğrencisiyle Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan SDÜ’lü öğrencileri sayesinde de, Isparta’dan Eğirdir’e bisikletle gelmekte, bisikleti olmayan öğrenciler ise Eğirdir’e gelip bisiklet kiralamakta...

            Artık bundan böyle, Eğirdir bisikletle barışık bir kent kimliğine bürünme sürecini yaşamakta...

            Tek eksik olan; BİSİKLET YOLLARI’na henüz sahip olamamış olmamız!!!

            Tabii bunun arkasından, “DAĞ BİSİKLETİ”ni devreye sokmamız gerekiyor...

            Dağ ekosistemi deyince; Göl ile Dağ arasına sıkışmış olan Eğirdir’in eko-sistemler arasındaki yumuşak geçişleri BİSİKLET ile aşıp, doğa ve bisiklet buluşmasını sağlamamız gerekiyor.

            Eğirdir Yerel yönetimine, “BİSİKLET” konusunda çok işler düşeceğe benziyor. Öncelikle, Bisiklet yolları için hemen kollar sıvanmalı... Kamu, özel girişimcilerimizin bu konudaki girişim güçlerine ivme kazandırmalıdır.

            EKİ (=Eğirdir Kent İnsiyatifi)’de bu alanda kamuoyu oluşturma işlevini yerine getirmeli, “EĞİRDİR EVİ” etkinliklerinde masaya yatırmalıdır.

            EĞİRDİR ve Eğirdir halkı, bundan böyle her çevreci yaklaşıma “eyvallah” demeye hazırdır.

SON

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap