ASLAN KRALIN ÇEKİLMEZ KRALLIĞI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASLAN KRALIN ÇEKİLMEZ KRALLIĞI
Haberin Tarihi: 12.6.2013 10:59:00 - Okunma Sayısı:1579 defa okundu.

ASLAN KRALIN ÇEKİLMEZ KRALLIĞI

 

            Aslan Kral ülkesinde olanlara bir anlam verememiş ve ormandaki hayvanların baş kaldırısına canı çok sıkılmış. Fakat gezi öylesine güzelmiş ki ülkesindeki olaylara aldırış etmeden gezisini sürdürmüş.

            Bu arada orman hayvanları, Aslan Kral’ın ülkede uyguladığı baskıcı tutumunu protesto etmek için eskiden suların taksim edildiği meydanda toplanmışlar. Fare,

            -Ey Aslan Kral, ne yiyeceğime ben karar veririm, karışma!..

            Çakal,

            -Ey Aslan Kral, bu meydan bizim: Neden ille de sarayını buraya yapmak istiyorsun? Sana yer mi yok?

Tavşan,

            -Ey Aslan Kral, şu gördüğün bütün çiçekler, ağaçlar bizim ortak malımız. Ortak malımıza dokunma!..

            Fil,

            -Ey Aslan Kral, senede birkaç tarihi bayramımız vardı.                   Onları kuşa çevirdin, geri ver!..

            Papağan,

-          Ey Aslan Kral, kendinden başka bir büyük tanımıyorsun. Senden önce buraları, bu ormanı, bu ülkeyi kuran atan Aslan Kralı çok çabuk unuttun ve onun ilkelerinden vazgeçtin. Atan Aslan Kral’a saygı duy!..

            Ceylan,

            -Ey Aslan Kral, biz hayvanlar güneşe inanırız. Kimiz sabah güneşi karşılarken kimimiz karşılamaz. Ama sen güneşi karşılamayanlara hakaret ediyorsun. Hem inancımıza karışma hem inancımızı uygulamamıza!..

            Sincap,

            -Ey Aslan Kral, bizimle konuşurken hep bağırarak konuşuyorsun! Sana birisi karşı gelmeye kaksa hemen tehdit ediyorsun ve ağzına geleni söylüyorsun!.. Dediğim dedik astığım astık diyorsun!.. Olur mu? Bizim düşüncelerimize hiç saygı göstermiyorsun!..

            Kaplan,

            -Ey Aslan Kral, Fare’nin dediği gibi yiyeceğimizin dışında ne içeceğimize dahi karışıyorsun! Meyve sularından tut mısır püskülünden yapıp palmiye yapraklarına sarıp içtiğimize kadar karışıyorsun!.. Karışma!..

            Ormandaki hayvanlar bunları meydanda tartışırken birden Aslan Kral gelmiş. Yaveri Tilki’den her şeyi öğrenmiş. İstekleri fazla demokrasi olarak değerlendirmiş. Bu kadar demokrasinin kendisini zora sokacağına inanan Aslan Kral orman hayvanlarının istediği bu demokratik hakları vermeyeceğini sert bir dille anlatmış.

            Bunun üzerine ormanın diğer hayvanları da Kral Aslanı protesto etmek için bir araya gelmişler.

            Sorun devam ediyordu bu masalın yazıldığı saatlerde. Bakalım son nasıl olacak? Öğretmen, böyle bir masalın nasıl bitmesi gerektiği konusunda öğrencilerinden bir kompozisyon yazmalarını istemiş. Acaba içlerinde Aslan Kralın masum isteklere dönük yumuşaması sonucuna varacak bir yazı çıkacak mı? Bekliyoruz!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap