EĞİRDİR MİNYATÜRÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MİNYATÜRÜ
Haberin Tarihi: 13.6.2013 10:32:00 - Okunma Sayısı:1391 defa okundu.

EĞİRDİR MİNYATÜRÜ

 

            Minyatür, Osmanlılarda resim sanatına denir. Kısa ve kırık çizgilerin çoğunluğunu oluşturduğu bu resim sanatı kolay bir iş değildir. Oluşan minyatür resimlere baktığınızda bir tarihi bulabilirsiniz.

            Eğirdir’de bir minyatür resim sergisi açıldı. Mutlaka görünüz. İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Güzel Sanatlar mezunu Sayın Bayan Suğgur Kars’ın açtığı sergi gerçekten ilginç konuları içeriyor.

            Türk, Roma ve Bizans mitolojilerini konu alan minyatür resimler görülmeye değer nitelikte. Özellikle Karadeniz bölgesinde yaşayan Amazonlar’ın ve Antalya Çıralı’da yer alan Olimpios Yanan Dağ’ın öykülerinin minyatür sanatı ile buluşması ayrı bir renk katmış sergiye.

            Kalemle anlatılamayacak birçok konunun minyatür çizgilerle anlatılması sanatçının yaratıcı gücü ile doğru orantılı bir biçimde karşımıza çıkıyor.

            Altın işleme ile zenginleştirilen minyatürlerin  içinde Eğirdir minyatür resmi farklı bir anlam ifade ediyor.

            Böylesi bir sergi Eğirdir’e bir daha gelmez düşüncesi ile her Eğirdirlinin bu sergiyi görmesi ufuk alanına yeni bir zenginlik katması demektir.

            Sanatçı Suğgur Hanım’ın el becerisi Uyuyan Güzel Eğirdir mavisi ile ender bir uyum sağlamış. Sanatçı sizi Derya Lokantası üstü Zabıta Sergi salonunda hafta sonuna değin sizleri bekliyor. Hem de çaylı kahveli ve en önemlisi sohbetli…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap