BAYANLARIN EL BECERİLERİNDEKİ HARİKALARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAYANLARIN EL BECERİLERİNDEKİ HARİKALARI
Haberin Tarihi: 30.5.2014 10:55:00 - Okunma Sayısı:1534 defa okundu.

BAYANLARIN EL BECERİLERİNDEKİ HARİKALARI

 

            Bayanların el emeği, göz nuru ürünleri birer harika!.. Hani derler ya dünyada yedi harika vardır, gelin görün ki Eğirdir bayanlarının sergiledikleri el ürünleri de sekizincisi!..

            Hangisini anlatalım? Erkek gözü ile ben beğendikten ve bu denli gerçek iltifatlı sözler söyledikten sonra Eğirdirli bayanlar kim bilir neler demeli?

            Aslında o denli söylenecek söz olmasına rağmen sergilenenlerin hiçbirini sözle anlatamazsınız!.. İlle de gidip görmek gerek!..

            Güzele bakmak eğer sevapsa bu sergideki ürünlerin güzelliği size binlerce sevap kazandırır.

            Türklerin Orta Asya’dan günümüze değin taşıdıkları nakış ve oya sanatı 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce bir yıl boyunca açılan kursların sonunda görücüye çıkarak parmak ısırtacak beğeni niteliğinde ürünler ortaya çıkarılmış. Masa örtülerindeki zarafet; yatak örtülerindeki oya işlemeleri; giysilere tel tel dokunan nakışlar insanı hayal dünyasının ötesine götürecek nerdeyse!..

            Hiç bilmiyordum Eğirdir’de bir çini öğretmeninin olduğunu, eksikliğime hayıflandım!.. Ne ürünler çıkarılmış seramikte. Soruyorum Çini Öğretmeni Sibel Kocaadam’a, “Bunları nerede pişirdiniz?” diye. Adres olarak Süleyman Demirel Üniversitesini gösteriyor. Ne büyük bir kazanç Eğirdir’de bir çini sanatını bilen, işleyen bir öğretmenin olması.

            Bir de yıllardır yaptığı yağlı boya çalışmalarını fırsat buldukça sergileyen Eğirdirli Osman Sakçalı kızı Sabahat Ersoy’u unutmamak gerekir. O zaten “At” hastası!.. Her resim sergisinde mutlaka at vardır. Öyle benimsemiş ki at sevgisini sanırsınız resimdeki at, dört nala üzerinize geliyor; o kadar canlı!... Kendisi benim öğrencim olur; gururla söylüyorum ki ne güzel insan yetiştirmişim-yetiştirmişiz. Böylesi gayretli, mesleğini seven insanların Eğirdir’de bulunması çok büyük bir kazanç. Bu tür değerli kişilerin kendi memleketlerine hizmet etmeleri bir başka ayrıcalık. Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyorum: Ne işi var Sabahat öğretmenin Pazarköy’de Eğirdir dururken? Eğirdir için Çini Öğretmeni Sibel Kocaadam’ı elde tutmak ne denli önemli ise Resim Öğretmeni Sabahat Ersoy gibi değerleri de kazanmak o denli önemlidir.

            “Göllerin, gönüllerin merkezi Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü”ne böylesi görsel zenginliğin bol olduğu bir sergiyi Eğirdir halkının zevkine sundukları için binlerce teşekkür etmek gerekir.

            Sağolun amatör sanatçılar, sağolun eli öpülesi kadınlarımız, sizler birer sanatçı değil zenaatkârsınız!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap