E.K.T. BEYİN -2-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,E.K.T. BEYİN -2-
Haberin Tarihi: 30.5.2014 10:57:00 - Okunma Sayısı:1272 defa okundu.

GİRİŞ

            İnsan, evrende mükemmel bir varlık. Varoluşunu sorgulayabilen, çevresini kontrol edebilen, inceleyen, araştıran bir varlık. Kontrol, gücü elinde bulundurmayı gerektirir. Diğer varlıkların gücünü bilmeyi, onları yönetmeyi getirir. Evreni anlamak, maddenin yapısını keşfetmek, ilişkilerini anlamak, insanın var oluş sebebidir. Sosyal bir varlıktır, topluluk içinde yaşar. İnsanın doğumundan ölümüne giden süreçte çevresine katkı yapar.  Kendi gücünün farkına varmaya çalışır. Sürekli yeni bir şeyler öğrenir. İnsanı güçlü kılan belleğidir. Yaşadıklarını zaman perspektifinde otobiyografik belleğine yazar. Geriye dönebilir, nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu anlayabilir. Acaba insan gücünü tam kullanabiliyor mu? Ya da gücünün farkında mı?

            Doğa bir takım yasalarla vardır. Maddenin yapısını, enerjisini bilen insan onu kendi gücü doğrultusunda kullanır. Elektriksel güçle, bilgisayar yapar, bilgisayarı kullanır robot yapar. Beyin gücünü robota aktarır. Robota aktardığı yapay beyin gücünü kullanarak sinerji  yaratabilir.

            İnsan kullanma kılavuzu ile dünyaya gelir. Kullanma kılavuzunu Ana. Baba hatırlatmış mıdır? Ya da yeri geldiğinde kendisi göz atmış mıdır? Belirli bir zamanda; yaşam filmini geriye doğru sardığında yanlışlarının farkına varmış mıdır? Aynı zamanda birikimlerini ne ölçüde yeni nesle aktarmıştır.  Bir simülasyon yapamaya ne dersiniz?

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap