DİKTATÖRLERİN GÜCÜ NEREDEN GELİR? (GÖNÜLLÜ KULLUK)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DİKTATÖRLERİN GÜCÜ NEREDEN GELİR? (GÖNÜLLÜ KULLUK)
Haberin Tarihi: 4.6.2014 09:26:00 - Okunma Sayısı:1637 defa okundu.

DİKTATÖRLERİN GÜCÜ NEREDEN GELİR?

(GÖNÜLLÜ KULLUK)

 

            Mülkiye'den sınıf arkadaşım NECDET ÜNVER Fransız dilini çok iyi konuşur, yazar ve okur. Uzun yıllar, Cezayir ve Fransa'da diplomatik görevlerde bulundu.                                                                                                               Fransız Krallığının güçlü ve azgın olduğu zamanlarda yaşamış ünlü bir Fransız Yazar'ın; Etienne BoEti'nin (1530-1563)  GÖNÜLLÜ KULLUK başlıklı ve "Diktatörlerin gücünün nereden geldiğini" anlatıp açıklayan makalesini bilgisayarıma göndermiş. Krallığın en güçlü zamanında bunları yazabildiğine göre; korkusuz biriymiş o yazar. Zaten ancak 33 yıl yaşayabilmiş. Şöyle diyor:                                                                                                                                        *"Tiranlar ne kadar çok yağmalasalar... İştahları ne kadar çok kabarırsa... Ne kadar çok zulüm yaparlarsa ve yakıp yıkarlarsa... İnsanlar ve kitleler, o kadar boyun eğip; itaat ediyor. Böyle olunca da; Tiranlar daha güçlü, aşılamaz, yerlerinden edilemez duruma geliyorlar.                                                                                                     *Hiç kimse diktatörlere boyun eğmese; şiddet kullanılmasına rağmen bile itaat etmese; diktatörler çıplak ve perişan hale gelip; hiçe dönüşür.

            *Siz ona alet olmazsanız; o size hiçbir şey yapamaz ki!                                                                                                         *Siz ona güç vermezseniz; o, sizleri gözetleyecek ve haksızlık edecek olanağı bulamaz ki!

            *Siz ona boyun eğmezseniz, o size hiçbir kötülük yapamaz...

            *EYEME GEÇEREK DEĞİL; ÖZGÜR OLMAYA KARAR VEREREK diktatörlerden kurtulabilirsiniz... Siz ona bir şey yapmadan, o kendi ağırlığıyla düşer ve parçalanır.                          diye yazıyor; beş asır öncesinde! Demek ki, zalim krallığa karşı yapılan Kutsal Fransız İhtilali, asırlarca önceden böyle fikirleri yazanlarca hazırlanmış...                                                                                                                                  

            Türk Milletinin bütün asırlarda kazandığı zaferlere hayranım. Tüm dünya zalimlerinin ve sömürgecilerin, bizi yok etmek için İstanbul'u işgal edip; Yunanlıları da İzmir'e çıkarmalarına karşın; Yüce Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız zaferlere de; Kurup bize emanet ettiği TÜRKİE CUMHURİYETİNE de hayranım. Bütün başarılarımız ve zaferlerimiz kutsaldır gözümde. Bizim zaferlerimizden sonra beğendiğim tek yabancı hareket; Fransız İhtilalidir. Marsilyalılar, silah bulamasalar bile sopalarla, değneklerle kalkışıp Paris'e geldiler. Zalim Krallığa "ne kadar kayıp vereceklerine ve hatta hepsinin öldürüleceği olasılığına" aldırmadan; dünyaya örnek olan ihtilali başardılar. MARSEYYEZ böylece Fransız milli marşı oldu.                                                                                                                                                                

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HALKINA,

TÜRK MİLLETİ DENİR

MUSATA KEMAL ATATÜRK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap