PETROL LOBİSİ KANUNLAŞTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PETROL LOBİSİ KANUNLAŞTI
Haberin Tarihi: 18.6.2013 10:49:00 - Okunma Sayısı:1816 defa okundu.

PETROL LOBİSİ KANUNLAŞTI

 

            Ey halkım seni yine uyuttular, sen rahat uyu!.. Senin, Türkiye’de petrol arama işin sona erdi, bunu yabancılar yapacak. Bu yüzden sen rahat uyu!..

            Gezi Parkı, Taksim Meydanı, Topçu Kışlası, Alkol Yasası derken Alkol Yasası’nın içinde Petrol Yasası’nı da çıkarıverdiler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 10 Haziran 2013’te onayladığı yasa ile neler oldu neler!.. Türk petrolleri tamamen yabancı şirketlere bırakıldı.

            Yayımlanarak yürürlüğe giren yasada şunlar sıralanabilir:

- Türkiye, petrol aramalarından vazgeçecek(TPAO) ve arama yabancı şirketlere verilecek.

- Yabancılar Türkiye’nin her yerinde arama yapabilecek.

- Yabancılar,Türkiye’nin daha önce petrol tespit ettiği yerlere de girebilecek ve buradaki petrolleri çıkarabilecek.

- Yabancılar ürettikleri petrolün önce %45’ini Türkiye’ye öderken bu miktar ileri tarihlerde %12’ye kadar düşebilecek.

- Şirketler, petrol arama için yurt dışından getirdikleri veya yurt içinden aldıkları malzemelerin paralarını gider olarak gösterebilecekler ve gümrük vergisi ödemeden yurt içine sokabilecekler.

- Şirketler, petrolden kazandıkları paraları Türk bankaları yerine yurt dışı bankalarda bloke edebilecekler.

- Şirketler ayrıca kazandıkları paralardan harç ve damga vergisini ödemeyecekler.

- Türkiye’de bir doğal afet olduğunda veya Türkiye bir savaşa girdiğinde bu yabancı şirketlerin hakları aynen korunacak ve sorun ortadan kalkınca bunlar yine aynen devam edecekler.

            Görüyorsunuz ya değerli okuyucular Türkiye nelere imza atıyor. Yağma Hasan’ın böreği; Türkiye yağmalanıyor. Biz hâlâ faiz lobisi, alkol lobisi, Gezi lobisi ile uyutuluyoruz. Türkiye Petrol konusunda bu yasa ile tam bir kapitilasyon yaşıyor. Önceki yıllarda, “Petrol yok “ diye ağzı çimento ile kapatılan kuyular yeniden açılacak. Buralarda derecesi yüksek petrol bulunursa hiç şaşmayın!..

            Yıllardır savaşa, didine uğraş verdiğimiz ve Kemal Atatürk sayesinde ülkemizden kovduğumuz emperyalist güçlere, bu kez haklarımızı ve kazandıklarımızı ve zenginliklerimizi kendi elimizle teslim ediyoruz.

            Halk uyutuluyor; fakat muhalefet tümden uyuyor. CHP, takılmış Başbakan Erdoğan’ın peşine… MHP ise yıllardır değiştiremediği ve hiçbir şey üretemeyen Başkan Devlet Bahçeli’nin emrinde… 

            İşte size ilerleyen Türkiye! (?)…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap