AVRUPA BİRLİĞİ HAYALİNDEN VAZ MI GEÇTİNİZ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AVRUPA BİRLİĞİ HAYALİNDEN VAZ MI GEÇTİNİZ?
Haberin Tarihi: 21.6.2013 11:34:00 - Okunma Sayısı:1194 defa okundu.

AVRUPA BİRLİĞİ HAYALİNDEN VAZ MI GEÇTİNİZ?

 

            Avrupa Birliğinin demokratik davranma konusundaki uyarısı karşısında çılgına dönüp itiraz edenler; daha düne kadar Avrupa Birliğine girebilmek için çırpınıyorlardı. Çok da umutluydular. O yolda, ülkemizin çıkarlarından birçok tavizler verildi!                                                                                                             

            A.B.nin hiçbir zaman bizi tam üye yapmayacağını, yüzlerce kez yazdım. "Güney Kıbrıs'ın tam üye yapılması, bizi veto ettirme amacına yöneliktir. Gümrük Birliğine sokularak, dış ticarette zarara uğratıldığımızı, benim kadar belirten olmadı. "Gümrük Birliğinden çıkmamız gerektiği" yolunda; birçok kez yazdım. Kendi paramızdan vazgeçip Euro bölgesine girmeye ise, şiddetle karşıyım. İngiltere kendi parasını kullandığı için; Avrupa'nın düştüğü sıkıntılardan kurtuldu. Yunanistan kendi parasını kullansaydı; o kötü durumlara düşmezdi. Bizimkiler fazla para basarak, negatif faizde ısrar ederek ve savurganlıklarla, TL kullananları zarara sokuyor. Fakat hiç olmazsa, kamu maliyemiz ayakta kalıyor.

            Görüşlerimiz benzeşmeyen  o Avrupa Birliği sevdalıları; demokratik toplanma hakkı ihlalleri ve çok sert davranışları yüzünden, Avrupa'nın uyarısıyla karşılaşınca; deliye döndüler.  Batı dünyasının son olaylar karşısındaki gösterdiği hassasiyete  şaşmamak gerekir. A.B. bizi üye yapmayacak. Eğer milyonda bir ihtimal vardıysa; uygulanan baskı ve sindirmeden sonra o ihtimal hiç kalmamıştır. Hiçbir demokrasi, tek adam yöntemiyle bağdaşmaz. "Benim Milletvekilim; Benim valim,Benim  memurum, Benim Polisim!" sözleri de; demokrasi ile uyuşmaz. Milletvekili tüm ülkenin ve halkın milletvekilidir. Vali devletin valisidir. Polis devletin polisidir. Hiç kimse "Devlet benim!" diyemez. "Devlet Benim!" diyen kral, bir zamanlar Fransa'da varmış. Marseyyez marşlarını söyleyerek gelen halk kalabalıkları, o zihniyete son vermiş. Ondan sonra kimse; hatta Hitler bile "Devlet Benim" demedi. Devlet tüm vatandaşların devletidir. Yasalar karşısında en yetkisizinden ve yoksulundan; en yetkili ve güçlünün hiçbir üstünlüğü yoktur. Vatandaşlar ve onların hürriyetleri, yöneticiler tarafından hor görülemez.

            Avrupa Birliği'nin bizi üye yapma niyeti hiç olmadı. *Fakat demokrasi ve insanların eşitliği felsefesi de oralarda yeşerip uygulamaya geçmiştir. *Ülke ve ulus olarak demokrasiyi benimsemek istediğimize göre; oralardaki tatbikata ve insanların eşitliği felsefesine sırtımızı dönemeyiz. *Ayrıca, ihracatımızın en büyük bölümünü satın alan Avrupa ülkeleriyle restleşmek ve sırtımızı dönmek, yararlı olmaz. *NATO savunma teşkilatında onlarla ortağız. *Amerika Birleşik Devletleri de, Nato ortağımız. Onlar da İnsan hakları ve vatandaşların eşitliği konusunda Avrupa ile aynı görüşleri ve felsefeyi paylaşıyor. Batının insani ve toplumsal değerlerine sırtımızı dönüp, tek adam yönetimine geçemeyiz.

            Dikkat edeceğimiz en önemli konu; Suriye işinde olduğu gibi, bizi kendi istekleri doğrusunda maceralara sürüklemelerine izin vermemek olmalı! Ne yazık ki, o konuda kafa tutmayı ve bitişik komşumuzdaki ateşe bulaşmamayı beceremedik.

            Serbest rekabetin iyi işlediği ve insanların düşünme ve düşüncelerini tek veya toplu olarak belirtme hürriyeti olan ülkeler, daha kolay kalkınıyor. İnsanlarımızın rahatça çalışıp üretebilmeleri için; tam bağımsız ve hür olmaları şarttır. Hepimiz ve özellikle yönetenler; kendi fikirlerimizi benimsemeyenleri hor göremeyiz. Zıt fikirler hoşgörüyle karşılanmalı. Uygarlık ve demokrasi bunu gerektirir. Düşünce ve duygularını serbestçe ifade edebilen yurttaşlar; ülkeye daha yarlı olurlar. Üretime katılıp  vatana ve millete daha hayırlı işler yapmaya, hevesleri artar. Demokratik ülkelerde, insanların yönetenlere muhalif olması normal karşılanır. Karşıt fikirlerin de, vurup kırmadan ve ülkeye zarar vermeden ifade edilmesi, çok gerekli ve yararlıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap