Toplum Mühendisliği Yaşamın Her Alanında Şart...!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Toplum Mühendisliği Yaşamın Her Alanında Şart...!
Haberin Tarihi: 16.7.2019 15:08:09 - Okunma Sayısı:5359 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

Toplum Mühendisliği Yaşamın Her Alanında Şart...!

 

Saygıdeğer Okurlarım,

Toplum Mühendisliği kavramı sıkça duyduğumuz ve sosyal hayatta karşılaştığımız örnekleri vuku bulunan bana göre algı oluşturma ve yönetme ile eşdeğer sosyolojik bir yapıdır. Zihin ardında oluşması gereken olayları oluşturmak, kabullendirmek ve yönetme esaslı birey cephesinden uzmanlık isteyen bir iştir.

Toplum Mühendisliği kavramını en iyi kullanan emperyalist güçlerdir. Coğrafyalar arasında yapmayı planladıkları sosyo-ekonomik savaşların temelini oluşturma aşamasında Toplum Mühendisliği kavramını kullanmışlardır. Çünkü birey ve bir üst yapı toplum odaklıdır. Sonuçta toplumun üst yapısı da devlettir. Bireyi ve toplumu algı ile tesir altına almak aynı zamanda o toplumun devletini de tesir altına almak olacaktır. Emperyalistler, Toplum Mühendisliği kavramına bu yüzden önem vermişlerdir.

Peki, emperyalist çıkışlı bir kavram bize nasıl kazanç sağlar?

Bu sorunun cevabını bu kavramı kullanacak zihinlerin amacı ve kabiliyeti belirler. Halis niyetler ile halis sonuçlar, art niyetler ile halis olmayan sonuçlar doğacaktır.

Toplum Mühendisliği nerelerde kullanır?

Yaşamın her evresinde, siyaset de, ticaret de, ekonomi de ve turizm de kullanılabilir. Bu alanlarda toplum mühendisliği için iyi bir eğitim, algı oluşturma ve yönetme uzmanlığı, basın ve medya şarttır.

Topluluklar, sektörler, politik mecralar ve hatta devletler kendi Toplum Mühendislerini kurmalılar. Arzu edilen başarı bu yolun ilk adımıdır. Tarih sayfalarında da Toplum Mühendisliği kavramı ve kullanım tarzına birçok örnek bulunabilir.

Türk Milleti olarak hayatımızın her alanında Toplum Mühendisi olmamız gerekmektedir. Türk halisane düşünen millet dir.

Toplum Mühendisliğimiz; Türk için, Türk’e göre Türk tarafından olmalı…

Saygılarımla…

Mehmet DEMİREL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap