Covid-19 (Corona) Virüsü Sonrası Yeni Dünya Sisteminde Türk Turizmi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Covid-19 (Corona) Virüsü Sonrası Yeni Dünya Sisteminde Türk Turizmi
Haberin Tarihi: 30.3.2020 09:51:14 - Okunma Sayısı:10547 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

Covid-19 (Corona) Virüsü Sonrası Yeni Dünya Sisteminde Türk Turizmi

Günler, haftalar ve aylardır Covid-19 yani Corona virüsü ile uğraşıyoruz. Daha doğrusu küresel, biyolojik tehdit ile mücadele ediyoruz.

Sağlığımız açısından ülkemizde alınan tedbir kararlarına uymamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu ve Sağlık Çalışanlarımız emin adımlar ile bizlere Sağlıklı Yaşam Ortamı sağlamaya çalışıyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür etmemiz gerekir.

Bu noktaya kadar her şey doğru ve normal…

Asıl sorun sonrası!

"Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz, (mış)!"

Yanlıyorsunuz…

Biz Türkler için her son yeni bir başlangıç olmuştur. Tıpkı 16 Türk Devletlerinin her birinin sonu gelmeden yeni bir Türk Devletinin ilan edilmesi gibi…

Yani biz Türkler, dünya tarihini şekillendirdiğimiz ve çağ açıp çağ kapattığımız gibi sonları bir başlangıç yapmışızdır. Her başlangıç bizim kahramanlıklarımız ile taçlanmıştır.

Bunların hepsi milliyetçi, vatanperver, bilime ve ilme olan inancımız ve bağımsızlık anlayışımız ile olmuştur.  

Tıpkı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, cephede savaşırken Milli Mücadeleden zafer ile çıkacağımıza inanması ve sonrasında ilim, irfan sahibi nesil için Milli Eğitimi nasıl gerçekleştireceğimizi hesap etmesi gibi…

Yani bize sunulanı değil, bizim dünyaya sunacağımız modeli inşa etmek gibi.

Bu coğrafya da hiçbir şey tesadüf değildir. Çünkü Dünya Coğrafyasında Türk Milleti Yaşamaktadır…

Küresel güç odaklarının her çağda dünyayı ele geçirmek ve yönetmek ile ilgili planları ve bu planları uygulamak için girişimleri olmuştur. Her seferinde Türk Milletinin asil duruşuna var oluşuna takılmışlardır.

Gelelim konumuza;

Covid-19 virüsü küresel biyolojik tehdit olarak gündemdedir. Bu aslında planlanmış olan Yeni Dünya Düzeni diye adlandırılan Küresel Sisteme Geçiş için hazırlanmış ve üzerinde çalışılmış planın parçasıdır.

Yeni Dünya Düzeninde her şey sanal yani dijital olacak - mış…

Yıllardır bizler üzerinde algı yürütülen, teknolojik sunumlar bunun göstergesidir.

Bilgisayar ve Robot teknolojisi yani Yapay Zekâ…

Her şeyin değişmesi hedeflenirken Turizm Sektörü es geçilir mi?

Tabi ki, Hayır…

Küresel değişimde Turizm, dijitalleşecek ve yapay zekâ ürünleri ile hizmet verir hale gelecek, hesabın bir parçasıdır.

Benim bildiğim ve takip ettiğim son beş yıldır ara ara önümüze bunun örneklerini sunuyorlar.

Yapay zeka ürünü olan robotların hizmet verdiği otel, online hizmet seçeneği ile oluşturulmuş restoranlar, robot rehberler, insansız transfer sağlayan araçlar, tesislerde bir çok dil bilen ve çeviri yapabilen robotlar… Gibi birçok örnekler karşımıza çıkmıştır. Bunları görsel ve yazılı iletişim araçları ile bizlere ulaştırdılar.

Algı Yarattılar…

Kısmen de başarılı oldular, olacaklar. Evet, doğru duydunuz başarılı olacaklar.

Peki, Türk Turizmi nasıl olacak?

Bu sorunun cevabını vermek zordur. Çünkü biz millet olarak bize sunulanı değil bize ait olanı benimseriz. Biz teknoloji isteriz fakat toprak ile bağımızdan ayrılmak istemeyiz. Toprak bizim her şeyimizdir. Dünya ile iletişimimiz toprak ile başlar, insana değer vererek dokunarak, hissederek ve hissettirerek devam eder.

O zaman bilim ile ve dünya ile aramıza mesafemi koyacağız?

Tabi ki, Hayır…

Yeni Dünya Düzeninde farkımız olacak, olmalıdır. Ve ya bu planı bizler şekillendirmeliyiz. Belki de şuan bunun mücadelesi veriliyordur.

Kim bilir!

Dünya dijitalleşirken, insan duygu ve düşüncelerini yaşayabileceği ve hissedebileceği turizm anlayışını arayacaktır. Bu noktada Türk Turizmi dengeyi korumalıdır. Dünyada artık bilinçli, doğal yaşam ve ürün arayan turist kitlesi vardır. Bu noktada Türk Turizmi öncülük edebilir.

Küresel Turizm Sisteminde planlanmış olanı kabul etmek ve uygulamak yerine Türk Modeli bir sistem planlanmalıdır. Belki de düşünülmüştür.

Kim bilir!

Düşünülsün,

Türk Turizmi;

Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından olsun…

 

28.03.2020

Mehmet DEMİREL

(Turizmci)

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap