Covid19 Bahane Turizm Şahane…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Covid19 Bahane Turizm Şahane…
Haberin Tarihi: 18.4.2020 09:38:34 - Okunma Sayısı:14445 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

Covid19 Bahane Turizm Şahane…

Küresel tehdit olan covid-19 virüsü ile turizm sil baştan yeniden karılıyor.

Yenidünya Düzeninde, Türk Turizminin parlak geleceğinden endişe eden odaklar algı yaratıyorlar. Virüs ile tüm dünya, doğal ve sağlıklı yaşamın ne kadar önemli olduğunu anlamıştır.

Dünya bir küre ve masamızın üzerinde yer alırsa elimizle çevire çevire tüm ülkeleri inceleyebiliriz. Turizm Destinasyonları içinde zengin menü içeriği olan tek ülke Türkiye…

Teorisyenlerin ortaya koydukları yenidünya düzeninde yapay zekâ ürünleri ve dijital dünya envanterleri her şeyi değiştirecek. Tabi ki, turizmde değişecektir. Turizmde yapay zekâ, dijital ürünler ile bir yere kadar hizmet verilebilir. İnsan merkezli olmayan bir durumda turizm düşünülemez. Dünya artık doğal ve sağlıklı ortam ve ürün arayışı içinde olacaktır. Türkiye bu noktada vazgeçilmeyen ve sürekli ön planda olacak ülkedir.

Türk Turizmi Tavan Yapacak…

Bu gidişatı gören gözler algı yönetmeye başladılar. Bu yükselişe ket vurmak istiyorlar. İlk operasyon covid-19 tehlikesine karşı en güvenli ülkeler adı altında yayınladıkları 40 ülke listelendi. Bu listede Türkiye’ye 36. Sırayı uygun görmüşler…

Listede ilk beşte şu ülkeler yer almaktadır;

  1. İsrail
  2. Almanya
  3. Güney Kore
  4. Avustralya
  5. Çin

Listede en çarpıcı olan ülke 5. sırada olan Çin…

Sahi bu virüs nerede çıkmıştı, nasıl yayılmıştı?

Bu liste nasıl ve hangi kriterlere göre oluşturuldu anlayamadım. Liste çok tartışılacak. Türkiye listede belki ilk beşte yer almalıydı. Bize göre listede birinci sırada yer aldı.

Sektör de emek veren biri olarak ben bu listenin doğru olmadığına inanıyorum. Türk Turizmi virüs sonrasında ve Yenidünya Düzeninde tavan yapacaktır.

Bize düşen geleceği iyi analiz etmek ve gücümüzün farkına varmak olmalıdır. Hazırlıklarımızı buna göre şekillendirmemiz gerekmektedir.

Şimdilik durağan dönemlerimiz ile sağlığımız açısından;

 “Evde kalacağız’’

 Yakında Tüm Dünyada olacağız…

 

18.04.2020

Mehmet DEMİREL

(Turizmci)

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap