TARSU - 9

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARSU - 9
Haberin Tarihi: 19.7.2013 11:44:00 - Okunma Sayısı:1969 defa okundu.

TARSU

-9-

            DOKTOR KAZIM ERDOĞAN İLE SÖYLEŞİ

Konu       : Eğirdir Çınarları-TARSU

Kişi         : Dr. Kazım Erdoğan

Yer          : Sofpet Petrol Ofisi -Isparta

Tarih       : 19. 3.2013

            TARSU, AİLE ŞİRKETİDİR

            Bir zamanlar Isparta’nın merkezden uzak olarak kabul edilen Ankara yolu üzerinde yeni evler inşa edilmeye başlandı. Bunlardan Anadolu Mahallesi Isparta’nın kuzeyinde Ankara yolu üzerine kurulan ilk mahallelerinden biridir. Mahallenin güneyinde yer alan Yeni sanayi çarşısı bu alana göçü başlatan en önemli unsur olarak karşımıza çıkar. Merkezde hizmet veren ve ilin büyümesi ile kendini bulunduğu kaba sığdıramayan oto garın yeni yerine taşınmasıyla sözünü ettiğimiz bölge gözde bir yerleşim bölgesi oldu. Ali Erdoğan’nın oğlu 1953 doğumlu Dr. Kazım Erdoğan’ı oto gara girişi dört yol ağzındaki Sofpet Petrol ofisinde buluyorum.

            Oto gar yol ağzı her zamanki araç kalabalığı günlerinden birini daha yaşıyordu. Sanılır ki araç sayısı insan sayısından fazla. Öğrenci kitlesinin Iyaş Alış Veriş Merkezine yoğunluğu ve Ispartalının kapalı eğlence merkezi olarak da değerlendirdiği bu alan, zihinlerin ve ruhların dinlendirildiği bir yer olarak da isim yapmıştır. Benzinliğe girip doğruca ofise yönleniyorum. Dr. Kazım Bey karşımda.

            Çok geçmeden konuya doğrudan giriyoruz. Kazım Bey anlatıyor:

            “Tarsu bir aile şirketi olarak kuruldu. Sizin de yukarda belirttiğiniz isimler şirketin kurucularıdır. İlk bakışta isimler değişik gibi görünse de aslında hepsi bir dairenin içindedir. Kurucularımız Ali Erdoğan, Kemal Kaynak, İsa, Güler, Aydın Gündüz ve Kemal Köklü, Nafiz Yürekli akrabadır. Kemal Kaynak, babamla bacanaktı; Nafiz Yürekli, annemin teyzesinin oğludur; Köklü ailesi ise babamın dayı tarafıdır ve Opr. Dr. İsa Köklü babamın dayısının oğludur. İçimizde yabancı bir tek Dr. Adil Altunay hissedardır. Adil Bey, dostluğu ile babamın, akrabalardan daha yakın arkadaşıdır. ”

            Konuşma sırasında dikkatten kaçmayacak bir bilgiyi yakalıyorum. Ali Erdoğan Beyin lise mezunu olduğunu…  Dr. Kazım Bey, babasının lise mezunu olup Dr. İsa Bey ile okul arkadaşı olduğunu söylüyor.

devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap