Aksu Kaymakamı Lokman Önder: "Yabancı turist sayısını artırmak istiyoruz..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aksu Kaymakamı Lokman Önder:  "Yabancı turist sayısını artırmak istiyoruz..."
Haberin Tarihi: 30.3.2015 09:37:00 - Okunma Sayısı:2683 defa okundu.

Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Zindan Mağarası'nda yüzde 30 olan yabancı ziyaretçi sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Aksu Kaymakamı Lokman Önder:

“Yabancı turist sayısını artırmak istiyoruz...”

 

Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Zindan Mağarası'nda yüzde 30 olan yabancı ziyaretçi sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

            Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Isparta'nın turizme açık tek mağarası olan Zindan Mağarası'na yılda 10 bin ziyaretçi geldiğini söyledi.

            Bu ziyaretçiler içerisinde yabancı turist oranının yüzde 30 olduğunu belirten Önder, yabancı turist sayısının artırılması için çalıştıklarını bildirdi. Kaymakam Önder, şöyle konuştu:

            "Aksu İlçemiz doğal güzellikleriyle ülkemizin cennet köşelerinden biri, bundan dolayı turizm bizim için çok önemli. Turizmde iki önemli değerimiz var; birincisi Isparta ve ülkemiz açısından son derece öneme haiz olan “Zindan Mağarası”dır, ikincisi ise doğa turizmidir. Bu iki değerimizi başlıklar halinde ele alacak olursak 765 metreden oluşan “Zindan Mağarası’nı ülkemizin en önemli mağaralarından biri olarak kabul edebiliriz. Sizlere biraz da mağaranın teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum; Aksu İlçesinin 2 km kuzeydoğusunda bulunan Zindan Mağarası, Aksu Çayı boğazının güneye bakan yamacında deniz seviyesinden 1300 m. yüksekliktedir. 765 metre uzunluğunda olan mağara yatay yönde gelişme göstermiştir.

            Yarı aktif olan mağara, içinde değişik Damlataş, Akmataş, Kenartaş ve yer altı deresinin oluşturduğu aşınım ve birikimlere sahiptir. Bazı kesimlerinde ise minyatür kanyonlar oluşmuştur. Bu güzel mağaramızın geçtiğimiz yıl 10 bin kişinin üzerinde ziyaretçisi oldu ve bu sayının %30’u da yabancı turistlerden oluştu. Yabancı turistlerin mağara gibi, kayak gibi nitelikli turizme önem verdiklerini biliyoruz, bu tespit doğrultusunda yabancı ziyaretçi sayısını arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

            Doğa turizmini ele alacak olursak gerçekten Aksu, endemik bitki örtüsü, ormanları, yaylaları ve göletleri ile cennetten bir köşedir. Bu doğrultuda büyük katılımlarla 21 yıldır süre gelen Yörük şenlikleri yapılmakta, aynı şekilde Etudosd ve Türkiye Dağcılık Federasyonu ile birlikte organize ettiğimiz ve geçen yıl 18. yapılan “Melikler Yaylası Şenliği” her yıl geleneksel olarak yapılmaktadır.                   2998 metre yükseklikte eşsiz manzaraya sahip olan Dedegöl Dağımızda geçen sene düzenlenen şenliğe 3 binin üzerinde katılım oldu ve bu sayı bir rekor olarak tarihe geçti."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap