KÜRESEL AKTÖRLER VE TÜRK TURİZMİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KÜRESEL AKTÖRLER VE TÜRK TURİZMİ
Haberin Tarihi: 25.4.2021 16:10:14 - Okunma Sayısı:1487 defa okundu.

Mehmet DEMİREL yazdı...

KÜRESEL AKTÖRLER VE TÜRK TURİZMİ

 

‘’ Neler oluyor hayatta

  Birde şu rüya olsa olsa

  Sabah olup uyanınca, her şey yine aynı kalsa…’’

 

Hiçbir şey aynı kalmadığı gibi, hiçbir şey de tesadüf değildir. Yenidünya düzeninde küresel aktörler yeni görev emirleri ile görev yerlerinde göreve başladılar. Bu süreçte küresel güçler siyasi-ekonomik hamlelerini yeniden şekillendirirken Turizm Sektörü de bundan nasibini aldı. Zaten Turizm sektörü havadan nem kapan ve aldığı nem ile deprem şiddetini belirleyen sektördür. Tabi ki Turizm sektörü ile paydaş sektörlerde eş değer etkilenmektedir.

Deprem aslında ABD seçimleri ile başlamıştı. EVANGELİST ve SİYONİST aktörler görev değişikliği yaptı ya da yaptırıldı.

İsrail güdümünde ABD mi yoksa Saldırgan Strateji ile varlığını kabullendirmeye çalışan bir ABD mi?

Bu soru ve ya bu sorunun alınacağı strateji çok önemlidir. Aslında BIDEN ile bu sorunun cevabı verilmiş oldu. Sinsi ve Saldırgan Stratejik Büyüme Hedefi…

Bu hamle belki de ABD nin son hamlesi olacaktır. ABD dağılabilir…

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler çok dikkat çekicidir. Ben şahsen Siyasi ve Turizmci kimliğimle yakından takip ediyorum ve takip edilmesini öneriyorum.

Türkün Dostu Yoktur. Devlet yönetimlerinde sadece bir gerçek vardır o da Devlet Menfaatleridir. Çıkar ilişkilerini ve ya dengeleri iyi okumak algılamak ve korumak zorunluluğu vardır. Üstelik biz dünyanın mihenk taşı dünyanın merkeziyiz. Hassasiyetimiz en üst seviyede olmak zorundadır.

Ülke içinde ve dışındaki gelişmeleri DEVLET AKLI ile süzgeçten geçirmeliyiz. Her alandaki sürdürülebilirliğimizi bu kıstasa göre şekillendirmeliyiz.

TÜRK TURİZMİ de bu kurala uymalıdır…

ABD, UKRAYNA üzerinden Rusya’ya Politik bir mesaj verirken bunun yansıması EKONOMİK oluyor. Bu çember de istesek de istemesek de TÜRKİYE olarak bizlerde etkilenmekteyiz. Özellikle TURİZM üzerinden ekonomimiz…

F35, S400, SİHALAR, COVİD19 VİRÜSÜ… Derken Küresel Aktörler Dünya Milletlerine mesaj veriyor.

Peki, bu gelişmeler karşısında TÜRK TURİZMİ nasıl etkilenecek?

Rusya Türkiye’yi kapattı ve Mısır’a yeşil ışık yaktı Turistleri Mısır’a gönderme kararı aldı. Türkiye’ye ortalama 5 Milyon Rus turist gelmekteydi. Özellikle Antalya Turizmi neredeyse Rus Turist üzerinden ilerlemektedir. Bu rakamı Mısır alacak gözüküyor.

Peki, neden Mısır?

Ruslar Türkiye’yi ve Akdeniz’i seviyor. Rusların tarih boyu hedefi Sıcak Denizlere inmektir. Rus yönetimi Türkiye’yi kapattığını açıklayınca Ruslar tepki gösterdi buna karşılık alternatif yer göstermek zorunda kaldılar ve içerde yönetimsel sorunların önüne geçtiler. Evet, bence bu sebep yeterli değildir. Görünmeyeni de görmek gerekir.

Mısır ve Ukrayna İsrail için önemlidir. Ukrayna’nın önemli bir nüfusu Yahudi’dir. Bu yerleşim Lenin döneminde başlamıştır ve stratejik olarak devam etmiştir. Öyle bir hal almıştır ki parlamentonun çoğu Yahudilerden oluşmaktadır. Aynı zamanda Mısır yönetimi de İsrail güdümündedir.

Ukrayna bu gelişmeler eşliğinde Türkiye’ye turist gönderme söylemini dillendirirken kapalı kapılar arkasında Uluslararası Strateji Uzmanlarının söylediğine göre Kırım’ın Türkiye’ye verilebileceğini söylemiş. Kırım bizim için tarihi önemi olan hatta manevi bir değeri olan yerdir.

ABD, İSRAİL, RUSYA arasında şekillenen bu gelişmeler karşısında umut verici gelişmeler de Türkiye açısından yaşanmaktadır. TÜRK BİRLİĞİ gibi…

Evet, Orta Asya Türk Devletleri ile bir oluşum içindeyiz. Yani Küresel Oyunlara karşı bizde boş durmuyoruz.

Geç kalınmış bir Projeyi neye borçluyuz. Tabi ki, Ülkemizdeki CUMHUR İTTİFAKI ile başlayan Siyasi başarıya… Evet, içerde bu güç birliği olmaz ise dışarda bizden umut bekleyenlere umut olamayız.

Türk Turizmi Ne Olacak?

Her zaman söylediğim gibi Türk Turizmi kendine özgü bir strateji ile yeniden şekillenmeli ve Yenidünya Düzeninde alternatif olduğunu göstermelidir. Ruslar bir gün zaten Türkiye destinasyonundan sıkılacaklardı. Yeni Destinasyon merkezleri arayışları zaten vardır. Mısır onlar için şuan keşfedilmeye değer destinasyondur.

Bize düşen Türk Modelli bir Turizm Stratejisi belirlemek ve tek ülke hedefinden vaz geçip alternatif ülke turistlerini Ülkemize çekmek olmalıdır. Bu sancılı bir süreçtir. Sabırlı ve emin adımlar ile ilerlemek gerekmektedir.

Bu arada Ekonomimin şimdiki merkezi ÇİN…

Çin dikkat edilmesi gereken bir ülke ve ekonomik anlamda büyüyor. Bu büyüme bence kontrolsüzdür. Bir gün bu kontrolsüzlüğün bir sonu olacaktır.

Göründüğü gibi hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor ve hiçbir şey tesadüf değildir. Dünyada olan her şeyi derin düşünce süzgecinden geçirip DEVLET AKLI ile görmemiz gerekir.

2023 ve sonrası biz Türkler için önemli olduğu gibi Dünya içinde önemlidir.

‘’ Her şey Türk için, Türk’e göre ve Türk tarafından ‘’ gerçekleşmelidir.

Dünyayı izlemeye devam edelim.

Saygılarımla

 

Mehmet DEMİREL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap