3 Mayıs 1944 Milliyetçiler Günü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,3 Mayıs 1944 Milliyetçiler Günü
Haberin Tarihi: 2.5.2021 18:27:01 - Okunma Sayısı:1538 defa okundu.

Mehmet DEMİREL yazdı...

3 MAYIS 1944 MİLLİYETÇİLER GÜNÜ 

 

“3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin, Türk Milletinin Varlık Davasında Çektikleri Istırabın, Elemin, Gözyaşının İfadesidir… (Hüseyin Nihal ATSIZ) “ 

 

3 Mayıs, Türk Milletini ilimde, maneviyatta, teknikte en yükseğe çıkarma çabası, yabancı kültürlere ve ideolojilere karşı baş kaldırışın, Türk’ün Ergenekon’dan bir kez daha doğuşunun günüdür.  

 

İklimin insanoğlu üzerindeki etkisi gibi Tarihsel ve Siyasal Gelişmelerin yansımasının da insanoğlu üzerinde etkisi olmaktadır.  

 

Alman Irkçılığının Avrupa’da güçlü olduğu dönemde Ankara ile Almanya diploması trafiğini hızlandırır. Fakat Almanların ve Rusların; Türkiye, Kafkasya ve Türk Yurtları konusunda gizli emelleri olduğunu yapılan diplomatik yazışmalar ve söylemlerden anlamaktayız.  

 

Dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’un 5 Ağustos 1942 tarihinde Meclis’te yapmış olduğu konuşmada; “Biz Türküz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız. Bizim için Türkçülük kan meselesi olduğu kadar laakal bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan değil, çoğalan Türkçüyüz…” demesiyle Türkçülük kabul görmüştür. 

 

Aslında Türkçülük daha önceleri de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Lideri Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından da defalarca dile getirilmiş ve kaleme alınmıştır. “Atatürk Diyor ki” adlı kitapta Mustafa Kemal Atatürk; “ben ne sağcıyım ne solcuyum, ben Türk Milliyetçisiyim Türkçüyüm…” sözü ve yine başka bir sözü “Taş kırılır, tunç erir ama Türklük Ebedidir …” ile Türk Milliyetçiliği Türkçülüğe vurgu yaptığı görülmüştür.  

 

Almanya ve Rusya arasındaki harbin seyri Almanya’nın aleyhinde değişmiş, Rusya Popülerterliği artmaya başlamıştı.  

 

Yaşanan gelişmeler sonunda ülkemiz içinde bazı grup ve kişiler Rusya hayranlığı ile yabancı fikir ve ideolojileri söylem haline getirmiş bu söylemleri uygulama yönünde çalışmalar başlatmışlardı.  

 

Yabancı devletlerin fikir ve ideolojilerini benimsemek, kabul etmek ve uygulamaya sokma çalışmaları Türk’ün Bağımsızlığına ket vurmak olacaktı. Tarih sahnesinde var oluşumuzun ve ilelebet var olacağımızın yegâne misyonumuz Bağımsızlığımızdır. Başka fikir ve ideolojiler bizleri yok ederdi. Bunun için bu gidişata dur demek ve yabancı fikir ve ideolojileri tanımak Millete anlatmak gerekirdi.  

 

Tarihi sorumluluk ile Hüseyin Nihal ATSIZ, devlet içindeki önemli bozuklukları işaret eden iki önemli yazı yazmıştır. 

 

Atsız’ın işareti ile Türk Milliyetçileri harekete geçerek tarihi sorumluluklarında yer almışlardır.  

 

3 Mayıs 1944, Türk’ün Ergenekon’dan yeniden çıkışıdır… 

 

Atsız’a göre “milli şuurun ayaklanmasıdır…” 

 

Türk Milletinin özünden, töresinden doğmayan hiçbir akım ve ideolojinin Türk Milletine Umut olma şansı yoktur olamaz.  

 

Milli ve Manevi dünyamızın temelinde Milliyetçilik Fikriyatımız vardır. Bağımsızlığımızı da bu fikriyata dayandırabiliriz. Diğer ideolojik akımlar yani sonu “ -izm “ile bitenler bizi esarete iter. Biz Türk'üz, Türk Esir olmaz, Esareti kabul etmez.  

 

Tarihte hep Türkü çeşitli operasyonel çalışmalar ile esaret altına almak ve yok etmek isteyenler oldu. Bunların hepsi ile Türk Milliyetçiliği Fikriyatı ile mücadele edilmiştir.   

 

Devletimizin Bekası Milletimizin Bağımsız ve Daim Geleceği için mücadelemiz son nefes, son damla kana kadar devam edecektir.  

 

Bu uğurda mücadele veren, Aklı Fikri Vatan Millet olan Türk Milliyetçilerinin ve Türk Milletinin Umudu Saygıdeğer Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ Bey Liderliğinde Devletimiz için Türk Milleti için çalışacağız.  

 

Başta Merhum Hüseyin Nihal ATSIZ ve Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Beyler olmak üzere uçmağa varmış Abide Şahsiyetlerimizi Saygı ve Sevgiyle Yad Ediyorum, Ruhları Şad Olsun. Emanetleri emanetimizdir. Bu emanet ve fikirler ile yaşayan Türk Milliyetçilerini de Saygı ve Hürmetle Selamlıyorum, Sağlıklı Ömürler Diliyorum.  

 

Bu vesile ile 3 Mayıs Milliyetçiler Gününüz Kutlu Olsun. 

 

                                        MHP Eğirdir İlçe Başkanı 

                                 Mehmet DEMİREL  

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap