SURİYE VE MISIR YANLIŞLARI, ZARARIMIZI BÜYÜTÜYORI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SURİYE VE MISIR YANLIŞLARI, ZARARIMIZI BÜYÜTÜYORI
Haberin Tarihi: 27.7.2013 09:54:00 - Okunma Sayısı:1225 defa okundu.

SURİYE VE MISIR YANLIŞLARI, ZARARIMIZI BÜYÜTÜYORI

 

            Yanlış dış politika yüzünden ortaya çıkan durumu; zarar sözcüğü karşılamaz. Meydana gelen son durum, ülkemiz için bir felakettir.

            *PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, güney sınırımızın bitişiğinde hakimiyet kurdu. Ayrı bir devlet oluşturmak üzere!                                                                                                                       

            *İhracatın kesilmesi ve daha güneye  ihracat yolumuzun kapanması ayrı!

            *Diğer zararlar ayrı...

            Bu olasılık en başından görünüyordu. Ciddi bir devlet, dış politikasını geçici hevesler veya mezhepsel düşüncelere göre belirleyemez. Ülke bütünlüğüyle geleceği; ayrıca barışın korunarak çatışma ve savaşlardan kaçınılması; her endişenin ve hesabın önünde tutulmalıydı.                                                                                                                                                                                          Ülkemiz yönetimini elinde tutanların, Mısır konusundaki dış politikaları da; ulusal çıkarlarımızı ve orada iş yapan vatandaşlarımızın durumlarını zora sokan sonuçlara varabilir. Siyaseti bilim olarak okumayanlar bilmezler; uluslararası hukukta, FİİLİ DURUMUN NORMATİF DEĞERİ kavramı vardır. Zamanaşımı olgusu da bundan doğmuştur. Birçok haksız durum, zamanla haklılık kazanır. Bir fiili durum, hukuksuz olmasına rağmen uzun süre devam ediyorsa; zamanla legalite kazanır. Nitekim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, Yunanistan'ın etkisiyle bizden başka birçok batı ülkesi tanımıyor. KKTC ile ilişki de kurmuyorlar. Fakat seçimle iş başına gelen bir yönetimi ve koruyabildiğimiz sınırları var. Bu durum uzun zamandır devam ediyor. Birçok ülkenin çocukları oradaki üniversitelerde eğitim görüyor. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uluslararası bir gerçeklik ve geçerlilik kazanmıştır. ORASI BİR DEVLETTİR!                                                                                                                                           

            Mısır'daki yeni yönetim de, ayakta kalabildiği sürece böyle bir legalite kazanacak! ABD, Mısır'da yeni yönetimden yana! Suudi Arabistan ve başka bir Arap ülkesi yeni yönetime onar milyar dolar gönderdi. Üstelik, oradaki yeni yönetimi destekleyen bazı Arap ülkeleri; bizim tersine tutumumuz yüzünden Türkiye'deki yatırımlarını durdurmuşlar...

            Mısır'a ordular göndererek, eski yönetimi iş başına getirmeye ; gücümüz de olanağımız da yoktur. Gönderebilsek bile; kendi meselelerimizi ve bölgemizdeki problemleri ihmal etmiş oluruz. Büyük ve dayanılamaz risklere gireriz! O halde, devlet olarak daha soğukkanlı bir tutum içinde olmamız gerekir. Bazı vatandaşlarımız ve bazı basın organlarımız, eski yönetimi methetmeye devam edebilirler. Fakat devletimizin başındakilerin yapacağı şey; çıkarlarımızı her halükarda koruma yönünde olmalıydı! Duygusallıkları ağır bastı; aksini yaptılar. Suriye işindeki zararlarımız da çok büyük. Üstelik petrol zengini komşularımız İran ve Rusya ile ilişkilerimiz; Suriye tutumu yüzünden soğudu... Dış ilişkilerde daha temkinli ve hesaplı davranmak gerekir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap