BAŞKA ÜLKELERİN PROBLEMLERİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKA ÜLKELERİN PROBLEMLERİ
Haberin Tarihi: 14.8.2013 10:15:00 - Okunma Sayısı:1350 defa okundu.

BAŞKA ÜLKELERİN PROBLEMLERİ

 

            Dünyanın bize en uzak yerlerindeki ülkelerin problemleriyle ilgilenip halledecek kadar güçlü müyüz? Uzak okyanuslardaki devletleri destekleyecek paralar dökecek kadar, zengin miyiz? Evet cevabı verenler olmasa bile; öyle davranan hesapsız kitapsız yöneticilerimiz ne yazık ki var! Başka ülkelerin bizimle hiç ilgisi olmayan problemlerini, ülkemizin derdiymiş gibi üsleniyorlar ve borca batırdıkları vatanımızın kıt kaynaklarını boşa götürüyorlar. Bir arkadaşım benim gibi düşünmüyor; "Bunlar gezmeye meraklı; Başka ülkelerin problemlerini çözme havasına girerek; bedavadan dünya seyahati yapıyorlar!" diyor ki; mesele o kadar basit değil. Yapılan bu yanlış işler sadece bütçemizi boşaltmakla kalmıyor; hiç gereği yokken düşmanlar kazandırıyor.

            *Somali' ye yıllardır bütçemizden yardım yağdırılıyor. Orada bu yardım sağanağından büyük pay kapanlar da var! Kendisine hiç bir şey düşmeyen; aksine rakipleri bizim halkımızın paralarıyla azıttığı için, ezilenler de çok. Bize karşı haklı bir kin besliyorlar. Yapılan bu hesapsız işler yanlıştı; sonucunda oradaki büyükelçiliğimiz saldırıya uğradı ve bir polis komiserimiz şehit düştü.

            Okyanuslar ötesi ülkelere, yardım uçakları göndermek, yöneticilere bir hava kazandırıyorsa; ülkemize ve devletten hiç yardım almamış olan yoksullarımıza ve halkımıza hiçbir şey kazandırmıyor.

            Eğer onların hava atmak için takındıkları rolleri başaracak kadar güçlü ve zengin olsaydık; Birleşmiş Milletlerin çekirdeği olan Güvenlik Konseyi daimi üyeliklerinden birinin bize verilmesi gerekirdi.

            Hiç kimsenin, başka ülkelerin veya o ülkelerdeki bir gurubun problemlerini; kendi ülkemizin problemiymiş gibi, bağlantı ve taahhütlere girerek kaynaklarımızı ve gücümüzü boşa götürmeye hakkı yoktur. Öyle maceralara taraf olarak milletimizi ve devletimi tehlikelere atarlarsa; sorumluluğu çok ağır olur. Suriye'nin Mısır'ın ve diğer Arap ülkelerinin problemlerine ve iç ihtilaflarına taraf olmak da; devletimizi sıkıntılı durumlara düşürebilir. Birçok Arap ülkesinin yönetimi ve savunma mükellefiyeti bizdeyken ve giderleri halkımızın kaynaklarıyla karşılanırken bile; oralardaki yöneticileri ve çoğunlukları memnun edemedik. Çoğu bize saldıran sömürgecilerin tarafını tuttular... Birilerinin egosu uğruna bütçemiz tüketilmesin; devletimiz tehlikelere sokulmasın!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap