“Sonsuzluğa Bir Kala” Nuri Güngör

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Sonsuzluğa Bir Kala” Nuri Güngör
Haberin Tarihi: 11.6.2024 14:55:58 - Okunma Sayısı:591 defa okundu.

Hakkı TIĞLI yazdı...

“SONSUZLUĞA BİR KALA” NURİ GÜNGÖR

- Hakkı TIĞLI

Eğirdir  toprağında  doğmuş, yaşamış, çok kıymetli insanlara vesile olmuştur.

Nuri Amca , kıymetli insanlar zincirinin  yaşayan son halkalarındandı, tek bir kimlik içine sığmayacak kadar çok yönlüydü.

Eğirdir’in tarihinden geleneklerine, doğasından yapılarına, türbelerinden pınarlarına, aliminden velisine, deyişlerinden yemeklerine kadar büyük birikimlerinin çoğunluğunu , “Eğirdir Ansiklopedisi-Hamidoğlu Tarihi Oyunu”,  “Eğirdir Romanı"  ve  “1212 Gün ” isimli eserleri sayesinde Nuri Amca'dan öğrendim .

Hem düşünür, hem  yazar, hem hisseder, hem de öğretirdi, binlerce öğrencisine öğrettiği gibi.

Oyunları, Şehir Tiyatroları ve diğer mecralarda binlerce kişiye ulaştı, geç kalmak istemedi, birikimlerini paylaşmaya çalıştı.

                          

Çalışkandı, hem fikir, hem iş üretirdi, dünya nimetlerine köle olmadan, fikrinin, düşüncesinin, varlığının efendisi oldu.                                           Dünya malına, nimetlerine, makamlarına  köle olanlara  “Doruk Hırsı- Haydar Nerede Durmalıydı” eseriyle hep uyarmaya çalıştı.

Anadolu’da görev yaptığı, araştırdığı, okuduğu zamanlarda  toplumu ve insanları iyi anlamıştı, damıttıklarıyla ortaya çıkardığı “Bekir Olayı” isimli eseri büyük bir ibret öyküsüydü anlayanlara.

Derin bilgeliğinden damıttığı ( felsefe-şiir) romanı “Sonsuzluğa Bir Kala”nın içinde artık Nuri Amca, ölümün son olmadığını  anlayan erenler arasına katıldı.

Sonsuz bir mahrumiyet hissediyorum, Nuri Amca ile  yetiştirdiği elma ağaçlarının altındaki sohbetlerimizden geriye kalanlar ile, başyapıt niteliğindeki kaynak kitaplarından, romanlarından, oyunlarından ve şiirlerinden tekrar tekrar okuduklarımla avunacağım.

Evrensel ölçüde değerli onlarca eserlerini yaşatmak ve istediği gibi geniş kitlelere yaymak için çalışmaya devam edeceğiz .

Şimdi “Sonsuzluğa bir kala"...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler