AMERİKA'YA GÖRE BİZ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AMERİKA'YA GÖRE BİZ...
Haberin Tarihi: 16.8.2013 11:06:00 - Okunma Sayısı:1190 defa okundu.

AMERİKA’YA GÖRE BİZ…

 

            Amerika kıtası 1492’de Kristof Kolomp tarafından bulunmuştur. Bu tarihten sonra kıtada İspanyollar, Portekizliler, İngilizler, Hollandalılar, Fransızlar ve İsveçliler koloniler kurmuşlar.

            Koloniler ile kıtanın yerli halkı (Kızılderililer) arasında kanlı çarpışmalar olmuş ve sonunda yerliler katliam edilmişlerdir.

            Bu yüzden Amerika Birleşik Devleti, yerlilerin cesetleri üzerine kurulmuş eli kanlı bir devlettir. Amerika’nın nehirlerinde hâlâ Kızılderili kanı akar. Çayanların, Apaçilerin, Siyuların, Mohikanların ve özellikle Oturan Boğa (Tatanka İyotak)’nın kanları henüz kurumamıştır. 

            Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşu yakın zamanda.

            Bağımsızlığını 04 Temmuz 1776’da kazanmış ve bu tarihi bayram kabul etmiştir. Resmi kabul ise 1783 Paris Anlaşması ile gerçekleşmiştir. Günümüze göre ABD’nin yaşı 237’dir.

            Bizim tarihimiz ise çok eskidir.1071’i başlangıç kabul edersek 942 yıllık uzun bir geçmişimiz var.

            237 yıllık bir geçmişe sahip ve oradan buradan derleme ABD, bugün dünyaya hükmediyor. Beyin, teknoloji ve savaş gücü yüksekliğine sahip olması ile her istediğini yaptırıyor.

            Bizim 1000 yılda yapamadığımızı Amerika nasıl yapmış?

            Kuşkusuz kol gücü yerine beyin gücünü kullanarak; dini inançlara veya kaderciliğe boyun eğmeyip sorgulayarak; Allah’ın yarattıklarını yalnızca ‘yaratılmıştır’ düşüncesinde kalmayıp onların nasıl çalıştıklarını, özelliklerini inceleyip sorguladıktan sonra geliştirerek; birinci derecede insan beyninin yaratıcılığına önem vererek yapmış.

            Türkiye aydınlanma ve sanayileşme devrimini yakalayamadığı için sürekli geri kalmış. Bugün dev tüneller yapıyoruz ama kullandığımız teknoloji yabancının; bugün hızlı tren çalıştırıyoruz ama teknoloji yabancının; bugün hava yollarımız geniş bir ağ yakaladı ama uçakların hepsi yabancı teknoloji; bugün motorlu araç sayımız insan sayımıza ulaştı ama teknoloji yabancının…

            Bu nedenle biz ne Avrupalıyız ne Amerikalıyız sadece kopyacıyız. Bize üretici ve yaratıcı ve sorgulayıcı bilim adamları gerek. Bilgi ana kaynak. O da yetmiyor; bilginin gelişmesi önemli.

            Ne var ki okullarımızın din eksenli olması ile bu mümkün değil.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap