BELEDİYE BAŞKANININ ODASINDA TARTIŞMA...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE BAŞKANININ ODASINDA TARTIŞMA...
Haberin Tarihi: 26.8.2013 10:54:00 - Okunma Sayısı:1374 defa okundu.

BELEDİYE BAŞKANININ ODASINDA TARTIŞMA…

 

            Eğirdir Başakevler’deki öğrenci yurdu ve İmam Hatip Lisesi’ne doğru giden yolu, ısrarlarımız sonucu kilitli taşla döşenerek pislikten kurtuldu. Teşekkür için başkanın odasına çıkarken biri emekli öğretmen diğeri halen Eğirdir’de kitapçılık yapan iki tanıdıkla karşılaştım.

            Konuşma sırasında Tayyip Erdoğan hükümetinin yaptıklarından söz edildi. Birçok ortak noktamız oldu. Başbakanın Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Amerika’nın isteklerini yerine getirmeye görevli eşbaşkanlık görevinde olmasını uygun bulmadığımı  söyledim. Adına Arap Baharı denilen kavramın bir Amerikan oyunu olup Amerika ve bazı Avrupa devletlerinin Ortadoğu ile Kuzey Afrika petrollerini ele geçirmek olduğunu dile getirdim. Çevremizde görülen ülkelerin parçalanmalarının yarın bize de sıçrayabileceğini ve bu projenin içinde Türkiye’nin de yer aldığını vurguladım. Bana inanmadılar. Hatta böyle bir projenin ve Tayyip Erdoğan’nın eşbaşkanlığı olmadığını söylediler. Daha da ileri giderek beni, “Bunları sen uyduruyorsun, yalan söylüyorsun!..” diyerek itham bile ettiler.

            Kafalarını kuma sokan bu kişilere acıdım; çünkü Türkiye’de neler olup bittiğinden ve dışarıdaki kum fırtınasından haberleri yoktu. Onlara, “Bu söylediklerimi ispatlarım; eşbaşkan olduğunu başbakanın bizzat kendisi söylemiştir.” dedim. İnanmadılar. “İspatlarım!” dedim. “ispatla!” dediler. Bu yazı söylediklerimi ispatlamak için yazılmıştır. Başka bir amacımız yoktur. Biline!...

            Bu noktada BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)’u açıklayalım. BOP, Amerika ve bazı Avrupa devletlerinin Kuzey Afrika ve Ortadoğuda’ki 22 ülkenin petrol yataklarını ele geçirmek için giriştikleri ortak bir projedir. Hedef bu 22 ülkeyi iç savaşlarla parçalayıp adı geçen coğrafyada kendilerine itaat edecek yeni ülkeler kurmak ve yeni harita oluşturmak.

            Sayın okuyucular bunları ben söylemiyorum, Amerika Dışişleri Eski Bakanı CONDEİLİZA RİCE (siyahî bayan) söylüyor. Amerika’nın sayılı gazetelerinden Washington Post’un 07 Ağustos 2003 tarihli sayısında Rice’ın, “Ortadoğu’yu Dönüştürmek” başlıklı yazısı şöyle:

            “Fas’tan Basra Körfezi’ne kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejim, sınır ve haritaları değişecektir. Bu projeden amacımız şunlardır:

            1.Ortadoğu’nun kontrolünü ele geçirmek,

            2.İsrail’in güvenliğini sağlamak,

            3.Zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarını ele geçirmek,

            4.Rusya, Çin ve Japonya’yı bölgeden uzak tutmak.

            Nitekim Irak bugün Irak ve Kuzey Kürdistan olmak üzere ikiye bölündü. Afganistan, Amerikan askerlerinin işgali atında. Tunus, rejimini şeriata dayayarak Amerika’nın güdümüne girdi. Libya’da Kaddafi, Amerika, Fransa, İngiltere savaş güçleri ile devrildi; yerine şeriata dayalı hükümet kuruldu. Günümüzde projenin bir parçası olan Mısır kan ağlıyor. Amerika’nın isteği ile hükümete el koyan ordu, “ Amerika’nın oyununa geldik!” diyor ama iş işten geçti; kardeş kanı akıyor. Suriye’deki iç savaş bütün şiddeti ile sürüyor. Eninde sonunda Amerika’nın isteklerini reddeden Esed de gidecek. Ve Suriye’nin kuzeyinde, tıpkı Irak’ta olduğu gibi bir Kürt devleti kurularak Suriye de parçalanacak. Tayyip Erdoğan neden durmadan Suriye’ye laf atıp duruyor sanıyorsunuz? Çünkü Tayyip Erdoğan BOP’un eşbaşkanıdır.

            Bunu da ben söylemiyorum Sayın okuyucular. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisi söylüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, 04 Mart 2006 tarihinde AKP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı Kongresinde BOP için aynen şöyle söylüyor:

            “Türkiye’nin Ortadoğu’da bir görevi var. Nedir o? Biz geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’nin eşbaşkanlarından bir tanesiyiz. Bu görevi yapıyoruz.”

            Yine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın TBMM 13 Ocak 2009 tarihindeki Grup Toplantısı’nda BOP için şunları söylüyor:

            “Değerli arkadaşlarım, BOP’un amaçları bellidir ve o amaçlar içerisinde Türkiye’nin üstlendiği görevler bellidir. BOP, Ortadoğu barışına yönelik olarak kurulmuş ve bunun yanında ekonomik kalkınmasına yönelik olarak kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için kurulmuş ve atılmış bir adımdır. Ve burada da Türkiye’ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik.”

            Gördüğünüz gibi bunları, Başbakan’ın bizzat kendisi söylüyor.

            Konuyu merak edenler “AKP’nin Yaptığı Konuşmalar” başlığı ile bunları görebilirler. Uzun bir araştırmadan sonra elde ettiğim bu iki konuşmayı ispatıma belge olarak bana, “Yalan söylüyorsun, uyduruyorsun!” diyenlere gösteriyorum. Amacımız ispattır. Yoksa Başbakan Tayyip Erdoğan’ı yermek, küçük düşürmek, kötülemek gibi bir amacımız yoktur. Belki bir gün o da sıra Türkiye’ye gelmeden aldatıldığını anlar.

            Bana “Uyduruyorsun!” diyenler acaba belgelerden dolayı utanırlar mı?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap