TARSU -21-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARSU -21-
Haberin Tarihi: 3.9.2013 11:33:00 - Okunma Sayısı:1323 defa okundu.

TARSU

 

-21-

            “PİŞMANIZ!”

            Kazım Bey, konuşmasını sürdürürken konu pişmanlık kavramına takılıyor. Bilindiği gibi “pişmanlık” sözcüğü gizli olarak “keşke” sözcüğünü çağrıştırır. “Keşke yapmasaydım!”, Keşke seni dinleseydim!”  cümleleri bir yerde pişmanlığı dile getirir. Kazım Bey’in aşağıda anlatacakları pişmanlığı sergilemektedir.

            Yıl 2006. Dr. Kazım Bey’in 1976’da bitirdiği okulun 30. yılı. Yer, Ankara Hilton Otel. Salon ağzına kadar dolu.  Dr. Kazım Bey ve okuldan samimi arkadaşları bir arada oturuyorlar. O günlerin eli sopalı öğrencileri de ilerideki masada oturuyor. Burada sözü yine Dr. Kazım Bey’e bırakalım:

            “Vakit bir hayli ilerlemişti. O günlerde bizimle meselesi olan eli sopalı bazı kişiler karşı masada oturuyorlardı. O kişiler kalkıp masamıza geldiler. Buyur ettik. Hoş beşten sonra bize aynen şunları söylediler: ‘Değerli arkadaşlar!.. Hepimiz mesleğimizi elimize almış insanlarız. Amacımız bir doktor olarak insanlara hizmet etmektir. Amaçta ortağız. Şimdi, otuz yıl sonra her şeyi daha net ve parlak görüyoruz. O günlerde sizi çok üzdüğümüzü şimdilerde daha iyi anlıyoruz. Kullanıldık!.. Keşke o olayları yaşamasaydık!.. Sizlerden özür dileriz!..’

            Otuz yıl sonra gelen pişmanlık, olgunlaşmanın ve gerçeğin görülmesi anlamında bir aşamaydı. Biz durumu böyle değerlendirdik. Zaten kimseye kırgın değildik. Yalnız o zamanlarda da tek bir üzüntümüz vardı, o da ülkemizin kaosa sürüklenmesiydi.”

            DOKTORLUĞA BAŞLAYIŞ

            Erzurum’un anarşili dönemine rağmen Kazım Bey 1976 yılında Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sıra atanmaya gelmişti. Sıra atanmaya gelmişti ama onun gönlünde suyunu içtiği, ekmeğini yediği ilçesine hizmet etmek aşkı vardı.

            Rastlantıya bakın ki Dr. Kazım Bey’in ilk görev yeri Eğirdir’e  Verem Savaş Dispanseri’ne çıktı. Dr. Kazım Bey burada göreve başladı ama buradaki doktorluk onu tatmin edemedi. Aslında o, önünde duranı örnek alıyordu: Eğirdir Kemik ve Ortopedi Hastahanesi.

            Oraya geçmeli, orada görev yapmalıydı. Pratisyenlikte kalmak istemiyordu. Zamanı kolladı ve zaman onun için bir kapı açtı. Eğirdir Verem Savaş Dispanseri’nde bir yıl görev yaptıktan sonra Ankara Numune Hastahanesi Ortopedi Bölümü’ne ihtisas yapmaya gitti. Numune Hastahanesinin adı geçen bölümünde Türkiye’de ve özellikle Eğirdir’de tanınmış bir profesör bölüm başkanıydı. Bu, Eğirdir Kemik Ve Verem Hastahanesi’ni kuran ve bu hastahaneye birçok emekleri geçmiş Prof. Dr. Orhan Arslanoğlu  idi.

            Dr. Kazım Erdoğan’ın yolu Ankara’ya bir kez daha düşmüştü. Birincisi öğrenci iken Hacettepe Tıp Fakültesi, ikincisi ise yine mesleği ile ilgili, ihtisas içindi. Numune Hastahanesi’nde dört yıl kaldı.

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap