TARSU -22-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARSU -22-
Haberin Tarihi: 6.9.2013 10:36:00 - Okunma Sayısı:1805 defa okundu.

TARSU -22-

-22-

            Dört yılın sonunda ortopedist olarak Kars’a ataması çıktı. Kazım Erdoğan’ın kaderinde yer alan ülkenin uzak köşesinde, Erzurum’da eğitimini tamamlamak ve bu kez de doktor olarak yine ülkenin uzak bir köşesi olan Kars’a atanmak vardı. Dr. Kazım Bey, Kars Devlet Hastahanesi’nde göreve başladı ama hastanede ortopedi bölümü yoktu. Hemen kolları sıvadı ve ortopedi bölümünü açtı. Bütün iş Kazım Bey’in sırtından geçmişti.

            Dr. Kazım Bey burada iki yıl hizmet verdi. Bu iki yıl içinde hastaneye önemli bir ünite kazandırmanın gururunu ömür boyu taşıdı. Fakat onun yüreğinde, daha önce söylediğimiz gibi, Eğirdir yatıyordu. Ne var ki bu kez ataması Muğla Devlet Hastahanesi’ne çıktı. 1983’ten 1984 yılına değin bir yıl burada görev yaptı ve 1984 yılının sonunda ataması Eğirdir’e çıktı. Dr. Kazım Bey nihayet amacına ulaşmıştı. Ata yeri olan memleketinde hizmet verecek olmanın gizli sevincini ruhunda ve yüreğinde duya duya Eğirdir’de göreve başladı.

            Dr. Kazım Bey, Eğirdir Kemik ve Ortopedi Hastahanesi’nde göreve başladığında kendisine örnek olabilecek bir kadro ile karşılaştı. Burası adeta bir üniversite gibiydi. İşinin ehli doktorlarla çalışmak onun için bulunmaz bir fırsattı.  O kendi deneyimlerini hoca niteliğindeki mesai arkadaşlarıyla katladı. Çünkü Eğirdir Kemik ve Ortopedi Hastahanesi, doktor kadrosundan dolayı bir üniversite gibiydi.

            Türkiye’de doktorları ve hizmet kadrosu ile haklı bir üne kavuşan Eğirdir Hastahanesi, binlerce hastanın şifa bulduğu bir pınar gibiydi. Yurdun dört bir tarafından hastalar akın akın Eğirdir’e geliyordu. Dr. Kazım Bey, yılda beş yüz, altı yüz ameliyata girdiğini ve hepsinden de başarı ile çıktığını gururla vurguluyor. 1984’te Eğirdir’de göreve başlayan Dr. Kazım Bey 2011 yılında uzun bir süre hizmet verdiği hastaneden emekli oldu.

            Dr. Kazım Bey emekli olmasına emekli oluyor ama biraz sıkıntılı olduğu anlaşılıyor. Sıkıntısını bildiğimi söylüyorum ve bir iki sözcük fısıldıyorum. “siyaset” diyorum, “çekemezlik” diyorum, onaylıyor. Üzerinde durduğu esas konu siyaset.

            Daha önce de belirttiğimiz gibi siz ne kadar siyasetten uzak kalmaya çalışsanız da siyaset gelir sizi bulur. Çünkü Türkiye’de siyaset kişiye uzak bir kavram değildir. Bir de işinizde başarılı iseniz siyaset size bir nefes kadar yakındır.

            Nitekim Eğirdir Kemik ve Ortopedi Hastahanesi’nde son zamanlarda siyaset çok büyük bir rol oynadı. Siyasetin de ana çıkış noktası, toplumu her zaman gerginliğe iten, senin adamın, benim adamım anlayışıydı. Kişinin başarısına bakılmaksızın başhekim kavgası hep sürdü gitti. Öyle ki başhemşireler bile siyaseten atanmaya başladı. Böylesi bir durumda akademik kariyerlerini başarılı ameliyatlarıyla kanıtlamış doktorlar rahatsız olmaya başladılar. Çünkü onların görevleri siyaset yapmak değil hastalarla ilgilenmekti. Hele siyasetin oyuncağı olmak hiç değildi.

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap