Sevgili Annelerimize

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sevgili Annelerimize
Haberin Tarihi: 14.5.2013 11:36:00 - Okunma Sayısı:7358 defa okundu.

Sevgili Annelerimize

 

            Mektubumu öncelikle anneme sonra tüm annelerimize hediye etmek istiyorum. Sözlerime şu şekilde devam etmek istiyorum; Sizce sadece bir gün mü annelerimizin günü olmalı?

            Hayır! dediğinizi duyar gibiyim. Melek diye tabir edebileceğimiz o güzel, yumuşak kalpli insanlar bence hergün fazlasıyla sevgiyi, saygıyı kesinlikle hakediyorlar.

            Annelerimizin bizi doğumumuzdan bu yana ne zorluklarla, ne zahmetlerle bugünlere getirdiği aşikar ama annelik demek sadece çocuk doğurmak, beslemek, büyütmek demek değildir. Annelik çok özel, çok kutsal bir duygudur.

            Anne olma; o sıcacık, sevgi dolu bakışlarıyla her şeyin üstesinden gelinebileceğini çocuğuna gösterebilen bir kişidir. Aynı zamanda tertemiz kalbiyle bize ömrümüz boyunca doğru yolu gösteren pusulamız gibidir.

            Annelerimiz küçüklüğümüzden bu yana bizlerin en iyi olabilmesi için ellerinden gelen her şeyi fazlasıyla yapmışlardır. Bizlerin doğru davranışlarını takdir eder, hatalarımızı ise bizleri kırmadan düzelten kişilerdir. Bizler için gecelerini gündüzlerine katarlar ve gerekirse harap ederler kendilerini ve biz annelerimizin dilediği gibi olursak çektikleri bütün zorlukları, zahmetleri bir anda unutuverirler.

            İnsanın annesinin olması çok mükemmel bir duygudur. Başını yaslayacağın sıcacık bir omuz, tatlı ses tonuyla seni daima seven, sana bir şey olmasın diye gözlerinin içine bakan ve senin dünyanın en değerli bireyi olduğunu hissettiren kişilerdir anneler.

            Annelerimiz bizlere bu kadar kıymet verirken biz onları üzecek davranışlarda bulunursak başta üzülürler, kırılırlar da belki ama küçücük bir af dilersek de anında uçuverir tüm öfkeleri. Hayır diyemediği ve üstüne toz konduramadığı tek varlıkları evlatlarıdır çünkü.

            Annelerin hiçbiri birbirine benzemez. Kimi güleryüzlü, kimi biraz daha ciddi, kimisi sabırlı, kimisi hep çocuğunun en iyisi olmasını ister, kimisi de kendi yapamadıklarını çocuğu yapsın ister. Ama nihayetinde hepsi birer annedir ve hepsi birer melektir. Hepsi bizim için canını bile verebilecek kadar çok severler bizleri. Ben annelerimizi açıklamak için “Melek”ten daha güzel bir tabir bulamıyorum. Melekler kadar saf, temiz, iyi yürekli, sevgi dolu, yalansız, kinsiz, sıcacık yüreğiyle içinizi ısıtan ve ağzından çıkacak tek bir kelimeyle bile sizi mükemmel bir şekilde iyileştirebilme yeteneği olan, sizin için yapamayacağı hiçbir şey olmayan, sizi şımartan, iyi ve kötü günlerinizde her daim yanınızda olan, hayat boyu sizi seven, kollayan ve sizin üstünüze hiçbir şey tanımayan bu eşi ve benzeri olmayan kanatsız meleklerimizi daima sevelim. Onlar her şeyin en iyisini hakediyorlar. Onların sizler için yaptığı şeylerin karşılığını ödemeniz mümkün değil. Sadece “Seni Seviyorum” diyerek ve o pamuk ellerinden öperek annelerinize kıymet verdiğinizi gösterin. Bu zor bir şey değil. Unutmayalım ki; Cennet Annelerimizin ayakları altındadır.

            Annelerimizle ilgili daha sayfalar dolusu yazmak isterdim ama mektubuma burada son vermek zorundayım.

            Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim ki; tüm ilkokul öğretmenlerimiz de bizim annemiz sayılır. Onların da bizim kişiliğimizin gelişmesinde ve iyi bireyler olarak yetişmemizde çok emekleri geçti. Onların da Anneler Günü’nü kutlayalım.

            Son olarak; Anneler Günü bir gün değil her gündür. Buradan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap