Uçağı piste indirmeyen vali

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uçağı piste indirmeyen vali
Haberin Tarihi: 18.8.2016 09:27:00 - Okunma Sayısı:2433 defa okundu.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 15 Temmuz akşamı darbe fırtınasını ve mücadelesini usta gazeteci Hasan Özbek’e anlattı.

Uçağı piste indirmeyen vali

 

            Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 15 Temmuz akşamı darbe fırtınasını ve mücadelesini usta gazeteci Hasan Özbek’e anlattı. Olay gecesi Isparta’dan otobüslerin hareket etmesini nasıl engellediğini ve SDÜ Havalimanını uçuşa nasıl kapattığını anlattı.

            Vali Günaydın, "daha henüz 20 günlük Isparta Valisiyim. Darbe öncesi senelik izine ayrılmıştım. Sanki içime doğmuş gibi senelik izini bırakarak göreve geldim. Karşımda 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile karşılaştım. Henüz Isparta'yı tanımıyorum" dedi.

            Darbe gecesini anlatan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Darbe gecesi gerek televizyonlardan gerekse Ankara ile telefon görüşmelerinden darbe olayını öğrendim. Bu arada Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü bana telefonla "Sayın Valim ben şuanda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün yanında oturuyorum. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e telefon ederek Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitim gören Harp Okulu öğrencilerini havaalanına götürmek için otobüs istedi.” şeklinde bilgi veverdi. Ayrıca ‘Eğer otobüs gönderilmezse belediyeyi kafasına yıkarım’ şeklindeki sözlerini bana bildirdi. 

            Tümgeneral Metin Akkaya, Eğirdir Komanda Okulu'na telefon ederek 5 arabanın komando okulundaki öğrencileri alarak çıkmasını ayrıca sivil kooperatif yetkililerine de telefon ederek otobüs verilmesini istemiş. Bunun üzerine ben de Eğirdir'e gittim. Emniyet ve Jandarma'ya talimat vererek hiçbir otobüsün havaalanına gitmeyeceğini söyledim. Eğer havalimanına giden otobüs olursa gerekirse yakın talimatını verdim" dedi.

            Eğirdir'de Harp okulundan mezun olan 1800 komandonun Ankara'ya gönderilmesi için Ankara'dan nakliye uçağı gönderildi. Fakat Isparta valisi bir kere daha kendisini darbe olayına karşı siper ederek Süleyman Demirel Havalimanı pistini karartmıştır. İş makinelerini piste dizmiştir ve nakliye uçağının havaalanına inmesine mani olmuştur. 

            Vali Günaydın, "Eğirdir Komando Okulundan kalkan 5 aracı yolda engelledik. Isparta Garnizon Komutanlığına sığınmak zorunda kaldılar. 15 Temmuz akşamı önemli bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle gerek emniyet gerek jandarma gerekse vatandaşlarıma teşekkür ederim. Darbe günü hiçbir otobüs havalimanına gitmemiştir. Bütün otobüsleri yoldan çevirdik" dedi.

            Isparta Valisi Şehmus Günaydın devlet valisi olduğunu bir kere daha göstererek dimdik ayakta durmasını bilmiştir. Isparta halkı kendisine bu üstün gayretlerinden dolayı teşekkürlerini sunuyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap