SURİYE'DEKİ ATEŞE KÖRÜKLE GİTMESEYDİK OLİMPİYAT GELİR MİYDİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SURİYE'DEKİ ATEŞE KÖRÜKLE GİTMESEYDİK OLİMPİYAT GELİR MİYDİ?
Haberin Tarihi: 18.9.2013 09:54:00 - Okunma Sayısı:1628 defa okundu.

SURİYE’DEKİ ATEŞE KÖRÜKLE GİTMESEYDİK OLİMPİYAT GELİR MİYDİ?

 

            En azından olasılık yükselirdi; güçlenirdi. Mısır ve Suriye olaylarını kendi meselemiz gibi ele almak, barışçıl ülke olma yolundaki imajımıza zarar verdi. Arap ülkelerindeki olayları kendi meselemiz gibi sahiplenmek; barışçıl puanlarımızı düşürdü. Yalnızca olimpiyat alma konusunda puan kaybetmedik...

            *KOMŞULARIYLA İYİ GEÇİNMEYEN

            *Suriye'den kaçan yüz binlerce kişiyi beslemek ve bakmak yükünden dolayı, ekonomisi sarsılan bir ülke imajı çizdik. Böyle kuşkulu bir tablo, iç ve dış ortamlarda tereddütler yarattı. En sonunda, Rusya'nın teklifiyle, Suriye'nin kimyasal silah depolarını açıkça göstermesi karşılığında müdahaleden vazgeçilmesi; yöneticilerimizin elini büsbütün zayıflattı. Türkiye, komşularıyla iyi geçinmeyen ve çatışmalara taraf olan bir ülke gibi görüldü.

             Suriye ve Mısır'daki iç savaş ve çekişmelere taraf olmak, ihracatımıza da zarar verdi. Geçiş yollarımızı tıkadı. Suriye'den diğer güney ülkelerine mal taşınıyordu. O kolaylık yok artık! Mısır önemli ihraç müşterimiz ve yolumuzdu. Süveyş kanalı yolunu da kaybedince durumumuz beter oldu.

            Stalin'in bize karşı düşmanca tutumu ve boğazları istemesi karşısında NATO üyesi olmuştuk. O olumlu üyelik batı ile kaynaşmamıza ve Avrupa Birliği üyeliğine aday olmaya yaklaştırdı ülkemizi. Fakat iç barışı sağlayamamak ve özgürlüklere saygı göstermemek; Avrupa Birliği üyesi olma hayalimizi yıkmış görünüyor artık!

            Arap ülkelerinin tüm problemlerini fazlaca yüklenmek de, hem ekonomik zararlarımıza; hem de batılı ülke imajımızın yaralanmasına neden oldu. Gene de olimpiyatlara aday olarak Japonya ve Tokyo ile başa baş gelmek, önemlidir.  Acaba, İstanbul yerine Ankara'yı (Başkentimizi) aday gösterseydik durum farklı olur muydu? Kesinlikle kazanırdık!

            *Japonya'nın da başka büyük kentleri var. Ama Başkentlerini aday yaptılar ve kazandılar. Ankara Belediyesinin ne yazık ki; bu yolda tek bir teşebbüsü ve çabası dahi olmadı!

            *İstanbul'un ulaşım güçlüğünden ve sıkışıklıktan yaşanamaz hale getirilmesinden, sadece bizim değil; bütün dünyanın haberi var. Kaybetmemizde bu durumun payı ve etkisi elbette çok! Sporcular ve Seyirciler bir yerden başkasına gidemeyeceklerdi. Yeni rant yatırımlarıyla büsbütün soluk alınamaz hale getirilen İstanbul'a yazık edildi! Bütün bu nedenlerle kaybettik. Çok büyük reklam harcamaları da yapıldı ve boşa gitti. Reklam işinin bu konuda başarılı uluslararası bir şirkete verilmemesi de yanlıştı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap