TEK DİLDE BİRLEŞMESE; ABD BUGÜNKÜ GÜCÜNE ULAŞIR MIYDI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEK DİLDE BİRLEŞMESE; ABD BUGÜNKÜ GÜCÜNE  ULAŞIR MIYDI?
Haberin Tarihi: 20.9.2013 11:53:00 - Okunma Sayısı:1777 defa okundu.

TEK DİLDE BİRLEŞMESE; ABD BUGÜNKÜ GÜCÜNE  ULAŞIR MIYDI?

 

            Elbette ulaşamazdı. Çünkü birkaç dil değil; onlarca değişik dilin konuşulduğu ve bu yüzden halkların birbirini anlamadığı ve dolayısıyla sevmediği bir ülke olurdu. Tek bir yumruk gibi, dünya liderliğine oynayan bir devlet olamazdı. Özellikle kendi dillerini konuşan Kızılderililer, Alman, İspanyol, Portekiz, İtalyan vs. kökenliler, kendi dillerini konuşan ve resmi dil sayan bölgesel güçler oluşturmaya çalışsaydılar; bugünkü güçlü birlik, hiç oluşamazdı. RESMİ DİLİN HANGİSİ OLACAĞI KONUSUNDA HALK OYLAMASI YAPILDI. AZ FARKLA İNGİLİZCE KAZANDI. HERKES ONA UYDU.

            Oylamayı çok az farkla kaybeden Almanlar silaha sarılsaydılar; hem ülkelerine hem kendilerine zarar vermiş olacaklardı.

            Yurdumuz batılı sömürgecilerin ve onların maşası olan Yunan askerlerinin işgali altındayken Büyük Atatürk; ülkemizin ortasındaki Ankara'da halkımızın gücünü toplayarak düşmanları denize döktü ve her vatandaşın eşit olduğu Cumhuriyetimizi kurdu. Yurdun her yerinden seçilip gönderilen temsilcilerin ve milletvekillerinin yaptığı anayasada resmi dilimiz Türkçe olarak belirlenmiştir. Bu belirlemede ve Anayasayı yapmada; o gün her bölgemizden gelen temsilcilerin de oyları ve tasvibi bulunmaktadır. Gerekirse biz de resmi dil konusunda yurt çapında halk oylaması yapalım. Herkes ona uysun. Uymak istemeyenler de kendilerini kışkırtan dış güçlerin yanına gitsin.

            Ülkemizi çok dilli hale getirme gayretleri yanlıştır ve başka dilleri konuşmak zorunda bırakılacak olan vatandaşlarımızın zararınadır. Biraz gücümüz varsa; bölünmemiş olmamızdan kaynaklanıyor. Bu gücümüzü kıskanan sömürgeciler ve onların maşası olan bir-iki komşu ülke; birkaç vatandaşımızı kandırıp ülkelerinde besleyerek bölünmemize yönelik tertipler kurdular. O tuzağın sonunda, çok dilli hale getirip bizi yutma yolundaki hayallerine alet bulmaya uğraştılar. Nasıl Amerika tek dilde birleşerek bütünlük sağlayıp güçlendiyse; bizim de gücümüz tek dilde birleşip bütünleşmemizden kaynaklanıyor. Çok resmi dili olan bir ülke haline gelirsek; bunun en büyük zararını, bugünkü dilimizden başka bir dili kullanacak vatandaşlarımız ve bölgelerimiz görecektir. Hiç kimselerin, kendi arasında hangi dili ve şiveyi konuştuğuna karışılmıyor; yasaklanmıyor. Fakat bunun resmi hale getirilerek; bugün resmi dilimizi kullanan bir kısım vatandaşımızı başka dilleri konuşmaya zorlamak; onların zararına olacaktır.

            Dikkatinizi çekerim: başka dili konuşmaya zorlanan veya zorlanması istenen bölgelerimiz; ödediği verginin ve devlete katkısının en az on katı kadar devletten yatırım ve kaynak alıyor. Böyle bir bölünmeden sonra, en büyük vergileri ödeyen ve devletin kaynaklarını sağlayan vatandaşlarımız; "Bizim vergilerimiz başka dili konuşanlara harcanmasın!" derse ve oylarını bu yönde kullanırsa; sonuç ne olur? Başka dili konuşmaya zorlanması düşünülen vatandaşlarımız; elektriksiz kalır. Yatırımsız kalır. Düşman ülkelere el açmak durumunda kalırlar. Zaten dış tuzakların amacı da budur. Nasıl Amerikan halkı tek dilde birleşerek güçlendiyse; biz de aynısını yaparsak barışa kavuşuruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap