GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -2-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -2-
Haberin Tarihi: 20.9.2013 11:54:00 - Okunma Sayısı:2693 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -2-

             ARSA BULMA ÇABASI

            Elma işine karar verilmişti ve soğuk hava deposu kurmak için arsa aranmaya başlanmıştı. Orası burası derken arsa bulundu. Hem de en güzel yerde. Konya yolu üzerinde, Sanayi Çarşısı’nın iki yüz metre ilerisinde 16 dönümlük boş alan. Burası kimin? Kimin değil kimlerin? Belki on beş hisseli. .. Hissedarlar kim?

            08.5. 2013 Çarşamba günü yapılan söyleşide denek Mustafa Hobanoğlu  sayıyor: “1979 yılında hissenin % 97’sine sahip olan Ali Çetin’den aldığımız arsa Konya yolunun üzerinde bir yerdi. Aşağı yukarı on beş kişiden oluşan bir grupla burayı satın aldık. Dolaysıyla burası on beş hisseli bir yer oldu. Bunlar, Mustafa Taş, Hayrullah Taş, Necati Savran, Ahmet Kılınç, Mustafa Hobanoğlu, Hayrullah Hobanoğlu, A. Süleyman Kılınç, Balcı kardeşler(Ali, Mustan ve Veli), Bozkırlar, Güleryüzler kardeşler (altı kardeş)di… 

            Hatırlananlar bunlar. Hissedarların amacı bir soğuk hava deposu kurmak. Şirket, Biraderler Tarım Su Ürünleri (BİSUTAŞ) Şirketi adı ile kuruluyor. Fakat depoyu kurulup faaliyete bir türlü geçilemiyor.

            Hobanoğlu’nun söylediklerine göre Konyalı olup İstanbul halinde, Yaş Sebze ve Meyve İşleri Hal Başkanı olan Yaşar Ünal depo teklifinde bulunuyor. Ancak ileriki zamanlarda anlaşmazlık çıkıyor ve Yaşar Ünal devreden çıkarılıyor. 16 dönümlük arsa hissedarlar arasında pay ediliyor.

            Gel zaman git zaman bu kez arsaya Gülbudak Limitet Şirketi talip oluyor. 16 dönümlük arsanın büyük bir kısmını, bir iki hissedarın dışında, satın alıyorlar. Ardından hemen inşaat işine giriliyor ve soğuk hava deposu inşattı 1996’da tamamlanıyor.

            Hissedarlardan ve deneğimiz Mustafa Hobanoğlu’nun konuşmamızın sonunda söyledikleri kayda geçecek nitelikte iyi niyeti içerdiği için buraya yazmadan geçmek haksızlık olur düşüncesindeyim.

            “Sayın İlhan Bey, biz buraya bir soğuk hava deposu yapmak üzere yola çıkmıştık. Şirketimizi de kurmuştuk. Fakat bir türlü amacımıza ulaşamadık. Bize kısmet değilmiş. Fakat ben şahsen hiç üzgün değilim. Çünkü bizim gerçekleştiremediğimizi Eğirdir’in gençleri gerçekleştirdi. Arkama dönüp bakmıyorum bile. İnanın ne zaman Gülbudak’ın önünden geçsem böyle bir kuruluşa sahip olduğumuz için göğsüm kabarır, onur duyarım. Allah hepsinden razı olsun!.. Çünkü Eğirdir böylesi bir tesise sahip oldu.”

            Mustafa Hobanoğlu’ndan sonra Eğirdir eşrafından ve BİSUTAŞ’ın hissedarlardan 1931 doğumlu Ahmet Kılınç’ı buldum. Hamam Mahallesi’nde oturan Ahmet Kılınç beni karşısında görünce şaşırdı. Durumu ona da sordum ve Hobanoğlu’nun söylediklerinden farklı bir şey söylemedi.

            Gülbudak Şirketi, zaman içinde yukarıda sözünü ettiğimiz arsanın hemen yanında yer alan Tahir Gülkaya’ya ait Gupi Piliç Kesimevi’ni de satın alarak arsayı genişleterek şu andaki  ölçümle yirmi dönümlük bir arsaya sahip.

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap