GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -3-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -3-
Haberin Tarihi: 24.9.2013 12:53:00 - Okunma Sayısı:1741 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -3-

            EĞİRDİR ELMACILIĞININ ALDIĞI YOL

            Bu noktada Eğirdir’in elmacılık konusunda aldığı yola bir bakmak gerekir.

            Messeyin Kayası’nın eteğinde bulunan Kılkırdoğlu Mustafa Kurtay’ın bahçesine, Halil Üstün’ün eşliğinde dikilen Amasya elmasından başlayan ilk adım büyüyerek geniş bir elma tarihi oluşturmuştu .  Eğirdir’de elma üreticiliği, “Elmanın Babası” Halil Üstün sayesinde önemli mesafeler kaydetmişti. Üreticinin malını tüccara karşı korumak için Eğirdir Belediyesi, Başkan İbrahim Gencay’ın girişimi ile 1969’da 2000 tonluk bir soğuk hava deposu yaptı. Yapılan bu deponun kapasitesi artan elma üretimini karşılayamadı. İhtiyaçtan doğan depo çalışması 1976’da ilk özel soğuk hava deposunu, TARSU’yu  Eğirdir’e kazandırdı .

            Fakat Eğirdir elmacılığı o denli hızlı bir gelişme gösterdi ki üretici de tüccar da Eğirdir elmasının hızına yetişemedi. Yeni yeni depolar kurulmaya başlandı .

            1996 yılına gelindiğinde Eğirdir’de soğuk hava deposuna ihtiyaç halen sürürüyordu. Ali  Gülbudak ve Hasan İnce Eğirdir’de bir ihtiyacı karşılamak amacıyla 1996 yılında Gülbudak Gıda Soğutma, Tekstil, İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi’ni resmen kurdular.

            Aynı yıl içinde şu anki deponun beş  bin tonluk (5000) bölümünü faaliyete geçirildi. Sonraki her yıl yeni yatırımların devam etmesi ile Eğirdir’de bu alanda birçok yenilik hareketlerinin de gerçekleşmesine imza atıldı.

            devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap