PAZAR DENETLENMİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PAZAR DENETLENMİYOR
Haberin Tarihi: 16.5.2013 09:53:00 - Okunma Sayısı:1311 defa okundu.

PAZAR DENETLENMİYOR

 

            Eğirdir’de perşembe pazarı hiç denetlenmiyor.

            Yaş sebze ve meyvelerin yüzde doksanı kalitesiz. Isparta pazarlarından kalan mallar Eğirdir’de satışa sunuluyor. Kök kısmı çürümüş, sararmış, buruşmuş biberler; vıcık vıcık olmuş domatesler; yarısı çürük çilekler; buruşmuş salatalıklar; ele alınamayacak derecede kararmış ve özelliğini yitirmiş muzlar; beyazlıktan eser kalmamış kapkara mantarlar…

            Eğirdir insanı bu döküntülere layık mı?

            Fiyatları da yüksek. Pazar ile Eğirdir manav fiyatları aynı. Ben şahsen aynı paraya kaliteli ürünü manavdan alıyorum. Param da Eğirdir’de kalıyor.

            Zeytin,  peynir ve kuru yemiş satışlarına hiç mi hiç uğramıyorum. Hepsi açıkta. Pazarın bütün pisliği, tozu, toprağı, mikrobu bu ürünlerin üstlerinde, içinde… Sağlığa zararlı…

            Belediye ile Eğirdir Sağlık Kurulu olaya el atıp bu tür malların satışına izin vermemelidir. Eğirdirli enayi yerine konmamalıdır.

            Bir de hafta içinde belediyenin önünde bir minübüsün kasasında pirinç, bulgur, yağ, baharat, kuru fasulye, barbunya, kuru yemiş gibi ürünlerin satışını doğru bulmuyorum. Bu ürünler Eğirdir bakkallarında veya marketlerinde yok mu?  Bu durumda Eğirdir esnafı ne satacak? Böylesi bir hareket doğrudan doğruya Eğirdir esnafına vurulan ağır bir darbedir. Belediye başkanının bu yazıyı okuduktan sonra uyanıp bu tür malların satışına izin vermemelidir.

            Bir de şu kermes olayı var. Esnaf, kermeslerin sıklığından ve uzun sürmesinden rahatsız. Ben dahil kimse hayır işlerine karşı değiliz. Bir hafta veya on beş gün süren kermesler lokantalara, tavuk dönercilerine, pastanelere ve ekmek satan aracılara nefes aldırmıyor. Bu yüzden hayır işine dayalı kermeslerin kısa tutulması Eğirdir esnafının menfaatinedir.

            Madem ki  Eğirdirliyiz, Eğirdirliyi korumak birinci görevimiz değil midir? Özellikle de yöneticilerin…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap